REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Marea Britanie: Premierul Theresa May va prezenta la începutul lunii iunie un proiect de lege privind Brexitul

Marea Britanie: Premierul Theresa May va prezenta la începutul lunii iunie un proiect de lege privind Brexitul

Replica API 16 mai 2019 | 00:00 475

Theresa May

Premierul Theresa May va prezenta parlamentarilor britanici în prima săptămână din luna iunie, pentru a treia oară, proiectul de lege privind acordul de retragere a Marii Britanii din UE, a anunţat marţi un purtător de cuvânt din Downing Street, informează Reuters şi AFP.

Anunţul a fost făcut la încheierea unei întâlniri a premierului britanic cu şeful opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn.

"În această seară, prim-ministrul s-a întâlnit cu liderul opoziţiei (Jeremy Corbyn) în Camera Comunelor pentru a-i transmite dorinţa noastră clară de a încheia negocierile şi a concretiza rezultatul referendumului de a părăsi UE", a spus purtătorul de cuvânt, menţionând că discuţiile au fost utile şi constructive.

Executivul britanic consideră că prezentarea proiectului "este imperativ să fie făcută la acea dată" pentru ca Regatul Unit să poată părăsi UE "înaintea vacanţei parlamentare de vară", care începe în luna iulie.

Totodată, executivul britanic speră să evite, astfel, ca deputaţii britanici aleşi în scrutinul europarlamentar din 23 mai să preia mandatele în noua legislatură a Parlamentului European, a cărei primă sesiune plenară este prevăzută să aibă loc pe 2 iulie.

Mai devreme în cursul zilei de marţi, un purtător de cuvânt al premierului britanic a declarat că "dacă Parlamentul nu adoptă un acord de ieşire (din UE), aprobat de regină, până pe 30 iunie, europarlamentarii britanici îşi vor prelua mandatele, la trei ani după referendumul care a decis ieşirea Regatului Unit din UE.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Persoana toxica pentru G.B. si Europa
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102