REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Marea Britanie, strigăt disperat după români în plină criză de COVID-19

Marea Britanie, strigăt disperat după români în plină criză de COVID-19

Replica API 30 martie 2020 | 09:55 17876

Marea Britanie are nevoie să aducă de urgenţă muncitori în agricultură est-europeni, pentru că altfel fructele şi legumele de pe câmpurile ţării vor rămâne neculese, potrivit The Guardian, scrie „Adevărul”.

Concordia, agentul principal de recrutare din Marea Britanie, afirmă că est-europenii trebuie aduşi de urgenţă cu avioane. Câteva mari ferme au închiriat deja avioane în sistem charter pentru a aduce forţă de muncă din Europa de Est.

Însă organizaţiile de fermieri şi agenţiile de recrutare susţin că, în contextul unei tulburări uriaşe a sectorului agricol cauzată de răspândirea epidemiei de coronavirus, guvernul britanic trebuie să intervină şi să organizeze mai multe zboruri.

Circa 90.000 de locuri de muncă sunt disponibile, iar majoritatea trebuie ocupate în numai câteva săptămâni. Concordia caută să aducă circa 10.000 de lucrători, jumătate din Uniunea Europeană, iar restul din Rusia, Moldova, Ucraina, Belarus, Georgia şi Barbados. Dar toate ţările non-UE şi-au închis graniţele.

Anul trecut, 98% dintre culegătorii de fructe - acum clasificaţi drept „lucrători-cheie” - au venit din afara Marii Britanii, marea majoritate din Bulgaria şi România. Producătorii britanici au contactat companii din sectorul ospitalităţii pentru a recruta personal concediat.

Site-ul britanic Summer Fruits are o hartă interactivă care arată locaţiile fermelor din Marea Britanie şi locurile de muncă oferite.

„Suntem foarte optimişti cu privire la capacitatea rezidenţilor din Marea Britanie de a veni în ajutor şi de a ne ajuta. S-ar putea să fie oameni din estul Europei care lucrează aici în sectorul ospitalităţii, care sunt relativ tineri şi nu au atât de multe conexiuni şi îşi doresc un loc de muncă care să plătească salarii rezonabile în condiţii rezonabile”, a spus Nick Marston, preşedintele British Summer Fruits, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un popor de nespalati! Cu oportunismul nu ajungi nicaieri! Sa ardeti in chinuri!
2
0
O stire falsa. Au destui britanici care au ramas fara lucru si guvernul face apel ca acestia sa se angajeze in spitale si agricultura.
1
2
Turcia da drumul la sirieni sa le culeaga fructele.
11
0
Mult m uieee! Aduceti din colonile voastre de kk.India,Pakistan, de prin Africa! Sa va umple de Ebola,Sida,Buba Neagra etc! Zat! La munca!
17
5
puneti mina puturosilor!iar voi,boschetari romani,stati dreq inanglia,nu vavrem acasa,avem destuijegosi hoti,atirnati,mocangik.Va dam bacterii rezisrtente moca,ati vazut la surtcheava ce jegosi sintdoctorii!
14
11
sa le culeaga zarzavaturile putorile de arabi care au umplut UK si nu fac nimic decit se impuiesc
20
4
ii avem pregatiti pe specialistii italieni numai la c-ta 1500,au bagajelu facut, nu le trebuie decat culoar de zbor la joasa altitudine
14
4
Inseamna ca fratii nostri care revin in tara mint cu nerusinare. Au de munca, dar probabil ca nu mai este loc de alte nenorociri, asa ca se repatriaza in Constanta toti
9
7
ce bine e sa stai in spatele unei tastaturi si sa preiei niste "stiri" fara sa verifici nimic si fara sa ai nici cea mai mica idee despre ceea ce se zvoneste....
6
11
Ei sunt mari fani India si Pakistan, de ce oare nu aduc forta de munca de acolo din Asia!? Pe indieni si pakistanezi ii pot plati cu 300-400 pounds per luna, dar nu muncesc asta se stie... si nici ca mai pleaca din Anglia vreodata!
12
2
Multa m..e !
10
3
Ati luat-o in gura figurantilor, traiti in alta lume. Toti sunt fraieri, voi aveti 7 coaie, vreti sa aveti slugi. Laaa cacaaaat si la munca. Acum si in tara se dau salarii bune , cadrele medicale chiar castiga mii de lei lunar. In aceste conditii, de ce s-ar mai umilii romanii peste tot in lume, de ce sa mai accepte sa fie tratati de " sus" de englezoi, de multe ori mai slab pregatiti? F bine ca se intorc ai nostrii de pe'afara. Va trece si perioada asta grea si apoi va fi mult munca.Vin si infractori dar pt ei avem puscarii. Cat pentru englezoi : FUCK YOU
18
3
Da sigur e usor sa mananci cacat cand ai munca la stat sau pensie speciala caci numai rahati ca tine vin cu cliseul asta ieftin.Cine munceste sau a muncit cu adevarat nu zice asa ceva . Hai ca te am ghicit CACANARE!!!
26
8
Sa puna osul la munca.
12
8
ii tratam gratis aici la noi, blocam spitalele si imbolnavim doctorii si dupa aia se vor reintoarce pe plantatie in anglia
18
3
pina mai ieri romanii erau blamati, lipsa de viziune ca si la noi
13
3
Nu e normal sa ne vada plecati de la ei? Uitati diasporistii romani cum vin acasa. Fara pic de raspundere si obligatie fata de tara. Cum credeti ca au muncit acolo? S-au inmultit jafurile de cand au venti in tara. Sunt numai cersetori la toate marketurile. Vai pla noastra. Ei vor muncitori si platesc pentru asta. Nu vor jmekeri manelisti, hoti si cersetori.
12
4
Culegeti-le singuri ! Daca ati iesit din UE pentru ca nu ne mai vreti, descurcati-va acum singuri !
24
2
Dumnezeu sa-i mai inteleaga si p-astia, pana acum spuneau toti afara din tara, acum sa vina urgent, Boris , ca si Iohanis, corana e doar o gripa, ne imunizam. Acum sant disperati ca mor cu sutele in fiecare zi , deocamdata.Dupa ce va imunizati , Boris fa recensamamtul, sa vedeti cati d-aia sanatosi ati ramas.
13
4
Pana acum 3-4 luni ne voiau plecati.acum ne vor inapoi.eu as da startul unei campanii SPUNE NU PRODUSELOR DIN UK. SPUNE NU UK! sa se descurce. Nu ma bucur de raul nimanui dar in conditiile astea isi merita soarta cu varf si indesat.
31
3
Luati-o in gura bai englezoilor!!! Vedeti bai prostilor cum se intoarce roata?
35
5
salarii rezonabila in conditii rezonabile, adica 12-14 ore pe zi, fara suplimentare ca platesc la cat faci, pe norme stabilite de ei. Salariul e minim pe tara, adica daca ai noroc ajungi la 1000 de lire pe luna. Plangeti la cine vreti voi dragilor, nici amaratii nu mai pun botul la asa ceva.
35
2
Da ma, strigati voi dupa romani ca sunt mai prosti. Culegeti-le voi, sunt in tarlaua voastra. Aaaa..voi nu faceti de-astea, voi sunteti intelectuali, gentelemani. Muiutz Anglia, muiutz guvern britanic. puneti mana si munciti voi.
40
2
dupa ce i-au trimis acasa acum cauta de lucru?ai lor de ce nu muncesc?sau vrea pe 2 lei?
37
3
la muie ,sa se strice si sa importe ei de la noi.
42
2
Nu cred! Nu erau romanii numai infractori? Capuse pe sistemele lor sociale si sanitare? Dar englezoii si englezoaicele, dupa ce se trezesc martea din mahmureala, nu pot lucra in agricultura? Sau indienii pe care ii tot apropie, care au mai multe drepturi ca britanicii? Au vrut brexit, sa se descurce!
62
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367