rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

MAREA REABILITARE a BULEVARDELOR, demarată de FĂGĂDĂU, fără LOCURI de PARCARE şi PUZ aprobat

În primăvara acestui an, urmează să înceapă lucrările pentru modernizarea infrastructurii între Gara CFR şi staţiunea Mamaia. Înainte să plece definitiv de la Primăria Constanţa, Decebal Făgădău a emis autorizaţia de construcţie pentru organizarea șantierului. De apreciat, în contextul în care fostul edil nu s-a remarcat în cei patru ani de mandat printr-o lucrare de maximă importanţă pentru constănţeni. Însă, cât de legal este proiectul, având în vedere că PUZ-ul pentru marile bulevarde nu este gata? Cum este posibil să se ”evapore” peste 1000 de locuri de parcare, când şoferii urlă după parcări, pentru a face loc unor piste de biciclete? Sunt întrebări pe care actuala administrația ar trebui să și le adreseze și să verifice legalitatea proiectului la care a lucrat Făgădău, împreună cu Direcția de Fonduri Europene, condusă de Ani Merlă.

20 de milioane de euro, fonduri europene, au fost puși la bătaie pentru proiectul care va schimba complet fața bulevardului 1 Decembrie şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. A fost semnat contractul în februarie anul trecut cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Practic, de la intersecţia de la Gară şi până la intrarea în staţiunea Mamaia se schimbă complet tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 de metri pătraţi de asfalt, peste 44.000 de metri pătraţi de trotuare, 8 kilometri de piste de biciclete și 11 kilometri de benzi de circulaţie dedicate transportului public etc.

Autorizaţia de construire a fost obţinută, deja, în septembrie, lucrările se preconizează să înceapă în primăvară.

Proiectul vechii administrații lasă șoferii fără locuri de parcare, dar… vor avea 8 kilometri de pistă de biciclete

Totul sună frumos, adevărat, însă există câteva semne de întrebare pe care vechea administrație, împreună cu specialiștii de la Direcția Fonduri Europene din cadrul primăriei nu şi le-au pus. Unul dintre acestea vizează locurile de parcare care vor fi inexistente, în detrimentul bicicliștilor. Are Constanța nevoie de piste de biciclete? Avem experiența de pe bulevardul Tomis unde, unde marea realizare a lui Făgădău s-a dovedit a fi o mizerie. Şi nu mai este nevoie să intrăm în detalii!

Toate cele 1300 de locuri în care șoferii își parchează, în prezent, autoturismele, nu vor mai avea acest beneficiu. Ce vor face conducătorii auto care locuiesc în zonă sau cei care vor veni, de exemplu, la spectacolele desfăşurate de Casa de Cultură? Unde își vor lăsa mașinile? Întrebări fără răspuns, pentru că nu s-au identificat până acum soluții. Fosta conducere visa la spațiile dintre blocuri pe care să le transforme în parcări dar, care spaţii? Unde sunt? Toată Constanţa este supraaglomerată.

Modernizarea marilor bulevarde, fără ca PUZ-ul să fie gata

Un alt aspect care ar putea să conducă la nelegalitatea proiectului este faptul că PUZ-ul pentru marile bulevarde nu este gata. Planul ar urma să stabilească reglementările urbanistice pentru din zona de studiu, actualizarea reglementărilor urbanistice în acord cu situația juridică a terenurilor, îmbunătățirea imaginii urbane prin creșterea calității spațiilor verzi amenajate compact, a calității spațiilor publice, reglementarea prospectelor stradale pentru fiecare arteră studiată; regenerarea urbană, fluidizarea traficului și îmbunătățirea accesibilității privind mobilitatea populației în cadrul municipiului Constanța.

Un PUZ pentru care fosta administrație nu a colaborat cu elaboratorul Project Resolv Consulting SRL, nu s-au oferit informațiile solicitate în timp util sau nu s-au oferit deloc. Pentru studiul de circulație elaboratorul a primit informații de la fostul arhitect Vânturache, dar nu se știe dacă sunt complete şi dacă corespund cu ce se va face efectiv. PUZ-ul bate pasul pe loc, elaboratorul a primit documentația în urmă cu aproape un an, dar nu se știe dacă este cea aprobată, nefiind confirmată ca definitivă.

Cu modificările de rigoare, elaboratorul va trebui să integreze în noul PUZ și aceste modificări ce sunt prevăzute în mega proiectul marca Făgădău, modificări ce vor fi făcute… gratis.

În concluzie, rămâne în sarcina autorităţilor să stabilească dacă proiectul lui Făgădău, moştenit întru totul de noua conducere liberală, este sau nu legal. Nu de alta, dar ne-am putea trezi, la un moment dat, că suntem obligaţi să restituim banii europeni.

Mirela PASCAL

miercuri, 13 ianuarie 20215589
Comentarii

10Bd Lapusneanu(18 ian 11:52)
Singura solutie este marirea considerabila a taxei pt locurile de parcare existente sau scoaterea lor la licitatie ca in alte orase mari. Pt 200 ron pe an isi permite toata lumea sa-si tina harbul nemiscat tot anul.
05d-le primar(15 ian 10:06)
cand rezolvati problema parcarilor depe str. mircea, cu sens unic, pe care se inghesuie soferii sa parcheze blocand circulatia.
47alex(14 ian 13:03)
La multi ani ! Acest om a zapacit Constanta, strazile Constantei, a lasat prapad in urma lui si a plecat.Oare doarme linistit noaptea cand stie ce a facut cu strazile si altele ? Eu cred ca nu ar trebui. Ar trebui sa aiba procese de constiinta. O fi facut si lucruri bune, dar circulatia in oras, sigur a distrus-o. Printre altele. Si actualul primar trebuie sa se apuce urgent sa repuna la loc, ce a distrus el.Ca sa fie bine. Sanatate !
413mafia coruptia primaria(13 ian 22:47)
au dat aprobari sa se construiasca blocuri inalte cu 7-8 nivele,in zone de case, la nici 3 metri de case si fara vreo aprobare de la locatari caselor, verificati informatiile
011cta(13 ian 18:55)
la parcari este un cerc vicios .Parcari cu plata nu se construiesc pentru ca nu sunt rentabile .Nu sunt rentabile pentru ca nu ai de ca sa platesti un loc de parcare daca poti parca gratis pe trotuar ,loc viran ,strada langa bloc.Cu ca se vor face mai multe locuri de parcare cu atat s vor cumpara mai multe masini .Toti la 18 ani vor o masina ptr ca asa sunt educati si asta vad in jur ....multe masini.
314Pai cine sa faca(13 ian 18:27)
In general in toata lumea civilizata, unde nu avem cum sa includem si Romania, si nici populatia Romaniei, locurile de parcare sunt facute de primarii sau primarii in asociere public-privat. Are dreptate omu de mai jos ca nu este o activitate rentabila dpdv economic, ptr ca sunt costuri mari si profit mic. Altfel ar fi fost plin de parcari peste tot. Inca o problema...cu ce bani sa se faca? Daca romanul mocangiu ar plati parcarea la fel ca oriunde, s-ar strange bani si de parcari sau locuri noi de parcare. Dar cand in Constanta s-a pus parcarea cu plata sms...toata lumea a tipat, ca vrea moca.
77Ptr coloana vertebrala(13 ian 18:21)
De ce nu faci tu parcari...pe banii tai? Bai idiotule aici nu e vb de cine face blocurile, daca-s machidoni, italieni sau alta natie. Aia care fac blocuri fac pe banii lor sau ai bancii ptr care platesc dobanzi, pe terenuri cumparate. Si e normal sa faca in vederea obtinerii de profit. Dar tu esti prea prost. Iar costul ptr o parcare supraterana este aproape triplu decat ptr un bloc, ptr ca structura de rezistenta este alta iar betonul altfel. De profit nu mai vorbim... decat peste 15 ani de la finalizare. Vorbesti in necunostinta de cauza ...
615mwereplica(13 ian 16:55)
mai iesiti afara din tara,imputitilor!!!unde ati vazut pe marile bulevbarde masini parcate??f.... va n gura sa va fwt
714Pentru postaci(13 ian 16:27)
Mai duva.n pula mea, daca face ...dece face, daca nu face, dece nu face, cizelativa scroafelor si porcilor!!!! Cand va duceti in alte tari, ati venit din alta lume. Sa va fut pe toti. O tara de Blestemati, curve si hoti. Pentru Conducerea Primariei si mai ales PRIMARULUI. Faceti ce este de facut, cacati vor comenta, curvele vor canta si tot asa, I.a mai manati mai si cantati din zurgalai... Ha...ha..haiiiiii. apropia....COCO!!!! Sa.mi sugi pula.comentator de cacat sub alte identitati. Esti pulimea...de mai sus
418Coco(13 ian 13:53)
Ati scos comentariile de la Teo Hira, asa ati primit comamda!!! Rusine replica si zdrentelor de machidoni
220haha(13 ian 13:29)
Bre Nelule inteleg ca era mai bine sa se faca pista pentru benveu dar si in Olanda este iarna si lumea merge cu bicicleta .Autobuzele daca nu ai mai urcat din 89 sunt aproape toate noi .Curate se mentin daca nu urca salbaticii in ele
1413Nelu(13 ian 12:12)
Prea multi prosti asta e concluzia Sa maresti taxa pe masina pentru a forta omul sa merga cu autobuzul cat de tampit sa fi sa gandesti asa dar nu ar fi mai bine sa oferi autobuz civiluzat curat si locuri pe scaune si vei vedea cat de repede se vor orienta romanii pentru transportul in comun Banii si asa sint putini pentru 90 din familii Piste pentru biciclete nu e prioritar In conditiile in care ai vara dor 3 luni pe an iar distanta dintre intersectii este foarte mica facand stresant mersul cu bicicleta Fagadau a fost o jigodie penala dar sper ca Chitac sa nu fie la fel
329Coloana vertebrala(13 ian 12:08)
Sa se faca parcari subterane si supraterane in locul blocurilor facute de cipani...sa nu se dea nici o autorizatie de costructie,bloc,hotel,pensiune,vila daca n-au in proiect numarul de parcari aferente numarului de apart.,parcarile urmand sa se faca subterane...desfintate locurile locurile din fata blocului cu plata sau vorba unuia de mai jos 1000lei pe luna....s.a.m.d. solutii sunt,treaba este sa ne apucam odata......si mai sunt multe ..stadion,sala polivalenta,iluminat,gurile de canal.ridicate la nivel etc..hai ca este de munca...
727Le rezolva chitac(13 ian 11:43)
Pt marii ziaristi replica, unde in marile orase occidentale vezi masini parcate pe marile bulevarde
324Cetatean(13 ian 11:38)
Cand a demarat acest proeict de mobilitate urbana, laudabil dealtfel, adm locala trebuia sa inceapa si cu masurile conexe, adica in paralel sa rezolve prb celor cateva MII de autotuirisme parcate atat pe bulevard cat si pe trotuare sau spatiile verzi. In spatele blocurilor de pe bulevarde sunt terenuri unde se puteau construi parcari etajate. Dar ei nu au facut altceva decat sa le retrocedeze si sa dea pe repede inainte aut de constr celor din marea familie a acolitilor lor !!! Acestea si alte multe altele .... cum ar fi stalpisorii, dovedesc ca avem parte de alesi fara viziune !
1413alep(13 ian 11:21)
Platesc 120 ron pe luna locul de parcare pe Lapusneanu. Mariti taxa de masina la nivelul de 1500 ron pe an si vedeti ce curatenie faceti in trafic.
1418articole nesabuite pertinente(13 ian 11:19)
Bai maimutoilor de la replica santeti patologiti. Si peste 30 de ani tot Fagadau e de vina pt. tampeniile penelistilor si useristilor. Ce , daca vrea actualul primar nu poate sa anuleze inceperea lucrarilor. Cu Roata cum a facut. Bai replicilor , santeti obedienti, pe penelesti si useristi ii mangaiati pe frunte cand tara si poporul fierbe. De ce nu spuneti nimic de proteste, de deficit, de imprumuturi, de vaccinare, de Alexe-Tablagiul. Santeti limitati si prosti.
918Multi(13 ian 11:16)
fraieri spun aici ca sunt prea multe masini. Ok este adevarat, dar idiotul de Fagadau distruge toate locurile de parcare fara sa fi pus nimic in loc. Asa nu va fi loc de parcare nici pentru cei care au o masina in familie. Deci proiectul trebuie revazut si regandit cu noi locuri de parcare, pentru ca altfel vom avea o mare mizerie de blocare a tuturor strazilor secundare de langa Bulevard. Daca Fagadau si Vanturache erau idioti asta nu inseamna ca trebuie continuat proiectul lor tampit!
58cezara(13 ian 11:14)
si cine raspunde?unde sunt organele statului de drept?
621stere(13 ian 10:36)
Ar trebui triplat impozitul pe a doua masina de famili .cipanii de 70 de ani daca n au permis de 5 ori impozit pe masina asa sa nu le vina idei la unii ...o masina de familie e suficient si asa s au distrus locurile verzi cu constructii idioate ...masinile electrice nu rezolva problema parcarilor ...spatiile verzi care nu s ingrijite de primarie efectiv si s verzi in acvte transformate in parcari ..in spatele blocurilor sa se faca parcari subterane si etajate cu teren de fotbal ,tenis ,joaca la ultimul nivel si acoperisuri verzi se poate da si vandu te din start locurile doritorilor
1022constantean(13 ian 10:23)
Proiectul face parte din Planul de Mobilitate Urbana realizat de Banca Mondiala. Din plan, care este public, reiese ca este obligatoriu sa se renunte la unele locuri de parcare si sa se incurajeze folosirea mijloacelor de transport alternative nepoluante sau mij. de transport in comun. Ideea este sa se renunte la a mai avea cate 3 masini pentru un singur apartament si sa se decongestioneze traficul in centru. Bineinteles, actuala administratie nu va aplica planul si-l va critica pe Fagadau vreo 4 ani.
39un cetatean(13 ian 10:13)
Litoral tv continua sa se faca de ras. Mitocanul zvapaiat, tanarul VeCe rade ca prostul desi nimeni nu se uita la el. Apoi hoasca batrana obosita si plictisita face pe madona uitata intrun colt pe etajara. Oare cine ii platerste pe astia? Domnul Murad?
1427Ana(13 ian 09:49)
In toate tarile dezvoltate, pistele pentru biciclete sunt esentiale si nelipsite. Cum puteti sa intrebati in 2021 daca avem nevoie de piste pentru biciclete?! Trezirea! Sanatatea inseamna miscare.
125Cetatean European(13 ian 09:47)
Remediati iluminatul public de pe bdul Tomis! E bezna pe bulevard! Corectati benzile de la intersectia Victoria! Cei care sunt pe banda obligatoriu stanga o iau inainte! Pentru acea intersectie liniile trasate serpuit sunt gandite aiurea! Politia rutiera cum isi da acordul pentru asemenea proiecte?Nu va ganditi deloc la siguranta participantilor la trafic!!!
330Mario(13 ian 09:00)
Sincer nu poti interzice bicicletele cand in toata Europa este in goana dupa,dar trebuie impacata si capra si varza.....
1514Un nenorocit(13 ian 08:57)
La puscarie!
2310Aurelian(13 ian 08:42)
Interzis bicicletele
1632tudor(13 ian 08:41)
articole antiFagadau, pe parcursul a 4 ani, menite sa mascheze incompetenta crasa a actualuiui primar.
2434Pt astia de la Replica(13 ian 08:16)
Voi sunteti idioti.Unde sa faca locuri de parcare , daca nu sunt spatii....si pana gand dati in Fagadau?Sunteti patetici deja, nu aveti subiecte si hai sa mai scriem de Fagadau , pt a nu se vedea incompententa lui Chitac.Nu se batea cu pumnii, el si Feliciu ca vor face , sa faca ...si sa nu va mai plateasca pe voi sa scrieti articole la comanda.Nu au habar de nimic actualul primar si cu vestita sau mai bine spus vestitul City manager, sa lasa vrajeala si sa vina cu proiecte viabile , nu vorbe, ca astfel mie teama ca nu ii apuca nici pastele in primarie.
2125Fagadau(13 ian 07:54)
O panarama de om care o promis multe a mintit si nu a facut NIMIC!
633Bani europeni(13 ian 07:51)
Trebuie sa intelegeti ca nu e bun proiectul ,in parcul de la far jurnalistii de la replica isi lasa masinile la 2 metri de usa redactiei,ce dracu suntem firi sportive ....,nu e bun proiectul,trebuie sa mergi 100m pana la masina,e inuman...uuuu fagadau
942Horia(13 ian 07:36)
sa ma cac pe locurile voastre de parcare. Face plodul 18 ani iei masina, firma iti da o masina de serviciu, ai si tu masina ta personala, are si piranda masina ei. In ce tara ati vazut asa ceva??4 5 masini la o familie de 3? in ce tara se duce gunoiul cu masina? in ce tara exista atat de multe spalatorii, ca dovada iubirea voastra pt troace. Sa se faca o parcare supraetajata la fiecare intersectie si cetatenii sa MEARGA PE JOS si sa parcheze. Dar ne este lene! Sau trebuie sa avem podoaba sub balcon, daca ii face cineva ceva?
1733anonimus(13 ian 07:32)
Acest derbedeu a promis in campania din 2016 o multime de proiecte si nu a realizat nciciunul La pirnaie cu el.
1924Mazare(13 ian 07:31)
Muie pnl....
1236George(13 ian 07:21)
Proiectul are sens, lumea sa renunte la masini, oricat de multe locuri de parcare faci nu vor fi de ajuns daca o familie de 3 persoane are 4 masini. Proiectul se imbina armonios cu celalalte 2 proiecte de modernizare a bulevardelor Tomsi, Mamaia si Aurel Vlaicu. Dar m-as mira sa fie in stare caporalul sa le duca la capat.
2739Cetatean(13 ian 07:17)
Macar Fagadau a facut vreo 30 de proiecte cu fonduri europene, multe dintre ele trebuiesc finalizate de nea Vergil care rupe usa la Primarie la ora 16:30, in conditiile in care pe Fagadau il prindea si 12-1 noaptea la birou. Sunt curios cate proiecte o sa faca Vergilica
1719Ion(13 ian 06:56)
Investitii facute fara cap, fara rezultate pe termen lung. Biciclete care nu se folosesc, Camere pentru hoti si sisteme care costa pentru a fi urmarite , mentenanta si reparatii , sume care trebuiau bagate in conductele care mereu se sparg , intr-o infrastructura care sa fie facuta pentru toate utilitatile asa cum trebuie.
1729Acest(13 ian 06:42)
INCOMPETDNT A DISTRUS CONSTANTA!
644Respect(13 ian 06:40)
Foarte bine ,de aceea se numeste Bulevard ,pt promenada ,sa te bucuri de a te plimba pe jos,pentru respectul cetatenilor.Madinile parcatile in pom daca aveti cate 100. sau inchiriati-va parc auto . Pe vremea lui Ceausescu nu visat la i cate 5 masini pe familie poluand in nesimtire atmosfera ,la unii conduce masina si strabunica .
1345Gelu Antigelu(13 ian 05:52)
Pana la sfarsitul mandatului lui Chitac vom citi articole despre Fagadau, nu? Interesanta abordare.
2227Alooo(13 ian 05:20)
Fagadau si Vanturache , Corupti , spagari , avari , mafioti , mincinosi , idioti ... au distrus orasul Constanta ...doar Puscaria ai mai reeduca ! S au spurcat la sute de mii de euro Jogodiile penale ! Spurcatilor !
132Dorel(13 ian 04:37)
In primarie, colcaie de nulitati si de curve! Primare, e greu sa dai afara toate gunoaiele de la tehnic, juridic etc! Da poti sa le dai la militie, la procuratura! Daca pui batista pe tambal, ai sa ai soarta lui Fagadau!!!!!
1928Taran de la Beidaud(13 ian 03:28)
Se vede dupa muian, fatalau nu e bun nici de alifie de paduchi.
38Bobo(13 ian 03:11)
Exista acum si biciclete electrice, nici nu mai pedalezi la deal. E adevarat costa cam 2000 de euro si e mai scumpa decat taraboanta obisnuita.
1544ziar de 2 lei(13 ian 01:51)
chitac asta numai sa critice stie , n-ar veni cu solutii pentru nimic in lume.Sa faca parcari etajate cu fondurile europene cu care ne scoatea ochii ca vine
2237Papino(13 ian 01:17)
Hai sa distrugem ce a facut fagadau, de ce trebuie sa fim hateri....sa faca parcari etajate si asta e... reportaj rautacios
1243Cetatean(13 ian 00:11)
Vor veni cu autobuzul! Tot voi cei de la Replica spuneati ca nu sunt piste pt biciclete si ca sunt prea multe masini. Dar ce se intampla daca vrem sa mergem in parc sau la plimbare cu un buldozer sau cu un cal? Tot asa sa construiasca Primaria sau Guvernul grajduri sau locuri de parcare si benzi dedicate pt buldozere? Hai sa mai renuntam putin la masini, cand mergem prin vacanta in Europa ne place ce vedem si cum arata orasele respective.
mai mult...Anchete
30 dec 22:38AncheteȘOCANT! MINORE VIOLATE de SUTE de ORI de TATĂL VITREG, la Constanța

Un individ din județul Constanța a devenit călăul celor două fete pe care le avea în grijă. În calitate de tată...7659

29 dec 22:39AncheteAUDIT intern la Universitatea Ovidius! NEREGULI constatate la oamenii din SUBORDINEA prorectorului BOBE6256
11 ian 00:09AncheteEXCLUSIV! Vica BLOCHINA şi cumnata Brigittei SFĂT apar într-un DOSAR instrumentat de procurorii constănţeni8470
10 dec 14:27AncheteAPARTAMENT de LUX, DEVASTAT şi TRANSFORMAT în BORDEL de către CHIRIAŞI

Ceea ce ar fi trebuit să fie o afacere probitabilă pentru o constănţeancă, s-a dovedit a fi, mai degrabă, un...83273

12 ian 00:14AncheteUn FALS PREOT ține SLUJBE RELIGIOASE în Constanța19218
9 ian 00:07AncheteUn CLAN din MEDGIDIA, implicat în TRAFIC de DROGURI7153
14 ian 23:55AncheteDETALII din DOSARUL lui FĂGĂDĂU legat de TERENUL din PORTUL TOMIS: VÂNDUT la JUMĂTATE de PREȚ

Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, a fost trimis în judecată, de DNA Constanța, la finele anului 2020....3309

12 ian 23:58AncheteMARIA Sabrina NEDELCU, fost consilier județean PSD, dă ȚEPE cu VACANȚE6459
22 dec 11:32AncheteEXCLUSIV! MEGA ANCHETĂ și FILAJE, la Constanța: prejudicii MARI! Video8361
21 dec 00:00AncheteEXCLUSIV! Un POLIȚIST a DESFIGURAT în BĂTAIE o TÂNĂRĂ din NĂVODARI

Acuzații grave, la Năvodari! O tânără în vârstă de 28 de ani susține că a fost agresată de un om al legii,...11273

21 dec 22:42AncheteS-a pus SECHESTRU pe BUNURILE familiei CHICHEANU, pentru o DATORIE veche de opt ani!5698
20 dec 00:02AncheteDETALII EXCLUSIVE! NAS și VALENTINO, indivizii ÎMPUȘCAȚI la FILICORI, alte SCANDALURI cu TOPOARE, în TRAFIC14699
Vremea
-2.7°-2.7° - -2.5° luni, 18 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 80%
Vânt: 5.12 m/s
Presiune: 1021 milibari

Loto
6/49536335322
5/4035226211323
joker326294582
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 ian 00:00SportBarcelona - Bilbao 2-3, în finala Supercupei Spaniei! Catalanii au condus cu 2-1 până în minutul 90

Bilbao a câştigat finala Supercupei Spaniei, după ce s-a impus cu 3-2 în faţa Barcelonei, după prelungiri. În...401

18 ian 00:00SportCM Handbal (m): Ungaria, scorul zilei în Egipt (44-18 vs Uruguay) - Rezultate

Reprezentativa Ungariei a reușit scorul zilei la Campionatul Mondial de handbal masculin din Egipt. Maghiarii s-au...308

18 ian 00:00SportGlasgow Rangers, doar remiză pe terenul ultimei clasate - Ianis Hagi, schimbat în minutul 55

Seria de victorii în campionatul Scoției a celor de la Glasgow Rangers s-a oprit după 15 meciuri. Echipa pregătită...363

18 ian 00:00SportFC Argeș vs Gaz Metan Mediaș 1-1 / Ambele goluri, marcate de jucătorii gazdelor

Formaţia FC Argeş a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Gaz Metan Mediaş, în etapa a XVII-a a...281

Local
18 ian 22:29LocalNiciun DECES, la Constanța, din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Până duminică, 17 decembrie a.c., 17.221 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...1670

18 ian 18:02LocalVești bune: SCAD DECESELE din cauza Covid-19 la Constanța

Numărul deceselor din cauza COVID-19 la Constanța a scăzut în această săptămână. Dacă săptămâna trecută au...1218

18 ian 22:29LocalCampanie de vaccinare anti-COVID: Peste 8.000 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

600

18 ian 10:27LocalACCIDENT de MUNCĂ în PORTUL CONSTANȚA!

Inspectorii ITM Constanța anchetează un accident de muncă înregistrat marți, 12 ianuarie a.c. Mai exact, este vorba...1556

18 ian 22:28LocalCoronavirus: Peste 1.600 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...561

18 ian 22:29LocalCoronavirus: 305 persoane internate, în spitalele din Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 28.629 de persoane...691

18 ian 22:30LocalAccident grav în Marea Neagră: Mai mulţi morţi după scufundarea unui vas sub pavilion rusesc

Cel puţin patru membri ai echipajului unei nave cargo sub pavilion rusesc au murit, duminică, după ce vasul s-a...2431

18 ian 10:10LocalBOSCHETARII din Constanța NU VOR să fie INSTITUȚIONALIZAȚI

Din luna septembrie, de când a fost deschis Centrul permanent pentru persoanele fără adăpost „Sfânta...1027

18 ian 22:31LocalINCIDENȚA cazurilor de COVID în scădere, la Constanța

1709

Politică
18 ian 20:06PoliticăTurcan: 'Cei care nu vor să muncească nu o să mai fie duşi în spate de oamenii harnici'

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, solicită inspectorilor să controleze anchetele sociale ale primăriilor, verificare...1689

18 ian 20:06PoliticăFlorin Cîțu, VEȘTI despre etapa a doua de imunizare

După ce s-a vaccinat sâmbătă anticoronavirus, premierul Florin Cîțu continuă campania de promovare a vaccinării....522

18 ian 20:05PoliticăTraian Băsescu s-a vaccinat și el la centrul de la Spitalul Militar Carol Davila

967

18 ian 20:05PoliticăVictor Gheorghiță: S-au vaccinat până acum peste 67% din angajaţii sistemului medical. La final vor fi 85%

Până acum s-au vaccinat împotriva Covid peste 67% dintre angajaţii sistemului medical, spune coordonatorul campaniei...694

18 ian 20:04PoliticăVlad Voiculescu anunță că vaccinarea antigripală nu mai e condiționată de asigurare de sănătate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat vineri că orice persoană se poate vaccina antigripal, fie că are...974

18 ian 20:04PoliticăVoiculescu: România va fi afectată de reducerea livrărilor de vaccin dar campania merge mai departe

852

Interviuri
19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

Sistemul de termoficare din Constanța a încetat să mai producă căldură și apă caldă în parametri normali,...4241

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3577

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

3133

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

Este economist, antreprenor, voluntar civic și mamă. I-au plăcut provocările, iar candidatura la parlamentare este,...3081

3 dec 00:04InterviuriStelian ION vrea listarea pe BURSĂ a Portului Constanța

Stelian Ion, candidatul USR pentru încă un mandat în Camera Deputaților, are încredere că mesajele transmise în...4751

3 dec 00:04InterviuriGeorge Vișan, PSD: PNL vinde ILUZIA unui VACCIN anti COVID!

3745

Monden
18 ian 00:00MondenStevie Wonder, o viaţă de roman: când a rămas orb, cum a ajuns mama artistului să se prostitueze

Cine nu a fredonat măcar o dată celebra piesă “I Just Called to Say I Love You”? Cel care a redato-o publicului,...494

18 ian 00:00MondenPrima iubită a lui John Travolta a murit în braţele actorului

John Travolta s-a îndrăgostit de Diana Hyland când avea numai 23 de ani. Însă povestea de dragoste a celor doi...482

18 ian 00:00MondenNetflix va restaura filmul 'Napoléon' din 1927

331

18 ian 00:00MondenRalph Lauren pune capăt parteneriatului său cu Justin Thomas din cauza unei înjurături homofobe

Ralph Lauren, un gigant al modei americane, a decis vineri să pună capăt parteneriatului său cu jucătorul de golf...428

18 ian 00:00MondenLista scurtă pentru premiul Oscar la categoria "cel mai bun lungmetraj internaţional", extinsă la 15 filme

Academia de film americană (AMPAS) a decis să extindă la 15 numărul filmelor care vor putea fi incluse pe lista...355

18 ian 18:06MondenCoronavirusul mai ia o celebritate! Dansatorul Juan Carlos Copes a încetat din viață

652

Mapamond
18 ian 18:07MapamondCoronavirus: Italia înăspreşte din nou măsurile pentru limitarea pandemiei

Italia înăspreşte din nou regulile destinate combaterii pandemiei noului coronavirus din cauza creşterii numărului...642

18 ian 18:07MapamondJurnalistă UCISĂ în propria casă: a fost înjunghiată

Zhanna Sheplyakova, redactorul-șef al portalului rusesc Ryazan, a fost ucisă în apartamentul ei din Ryazan...2095

18 ian 18:10MapamondAutorităţile din Norvegia, în ALERTĂ: Vaccinul anti-COVID, considerat prea periculos pentru bătrâni, după 29 de decese suspecte

3706

18 ian 18:05MapamondAustria va extinde cel de-al treilea lockdown până pe 8 februarie

Austria va extinde cel de-al treilea lockdown împotriva Covid-19 până pe 8 februarie, conform agenţiei de ştiri...439

18 ian 18:06MapamondDupă Uniunea Europeană și Statele Unite sunt lovite de LIPSA vaccinurilor

Guvernatorii mai multor state acuză administraţia Trump de înşelăciune legată de promisiunea de a distribui...494

18 ian 18:06MapamondUn bărbat puternic înarmat a fost arestat în apropierea Capitoliului

Un bărbat puternic înarmat a fost arestat vineri seara la Washington în timp ce încerca să treacă peste unul...681

18 ian 18:10MapamondGrecia a început vaccinarea împotriva COVID a persoanelor vârstnice

Grecia a început sâmbătă vaccinarea persoanelor vârstnice împotriva COVID-19, după ce a imunizat mai întâi...649

18 ian 18:11MapamondPeste două milioane de oameni au murit până acum de Covid-19, la nivel mondial

Decesele cauzate de virusul SARS-CoV-2 la nivel mondial au trecut de două milioane, arată cifrele prezentate de...733

18 ian 18:12MapamondRomânii vor plăti cu 55 de lire mai mult pentru viza în Marea Britanie

981

Sănătate
18 ian 00:00SănătateAnimalele de companie reduc stresul și anxietatea

Dacă ai un câine sau o pisică, probabil că nu ai nevoie de studii științifice care să îți spună ceea ce știi...335

18 ian 00:00SănătateStudiu: De ce sportul în aer liber e benefic și pentru vârstnici

Când temperaturile scad, e greu să ne găsim motivația de a ieși din casă, mai ales pentru a face exerciții...320

18 ian 00:00SănătateCe spune dezordinea din casă despre sănătatea ta mentală

431

18 ian 00:00Sănătate7 măsuri de prevenire a reumatismului

Reumatismul nu poate fi întotdeauna prevenit. Anumiți factori de risc, precum înaintarea în vârstă, istoricul de...365

18 ian 00:00SănătateCum scapi de apatie? 7 metode care funcționează

Cu toții trecem prin perioade în care ne simțim letargici, fără energie și poate chiar ușor deprimați. Ce se...332

18 ian 00:00SănătateCum ne afectează timpul petrecut în fața ecranelor

Ne este din ce în ce mai greu să ne imaginăm viața fără unul din multele ecrane pe care le privim zilnic ore în...321

18 ian 00:00SănătateDormitul fără pernă are beneficii?

Unele persoane pot constata că dormitul fără pernă are beneficii, dar nu este o idee bună pentru toată lumea să...346

18 ian 00:00SănătateStresul ocupațional, gestionat prin crearea limitei între serviciu și casă

Persoanele care au un loc de muncă foarte solicitant pot gestiona stresul profesional prin stabilirea unor limite clare...295

18 ian 16:29SănătateCe anume îți întrerupe somnul și cum să rezolvi problema

368

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT