REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

„Marea unire” a recidiviştilor din Techirghiol! Au dat mână cu mână pentru a comite spargeri pe bandă rulantă!

„Marea unire” a recidiviştilor din Techirghiol! Au dat mână cu mână pentru a comite spargeri pe bandă rulantă!

Replica API 21 octombrie 2015 | 22:10 764

Condamnaţi şi pentru alte fapte

Condamnaţi şi pentru alte fapte

Marea unire a recidiviştilor din Techirghiol a dus la întocmirea unui nou dosar penal! Dacă în trecut au fost cercetaţi, unii chiar condamnaţi, pentru înşelăciune, furt, proxenetism, tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe, acum scopul a fost unul singur: furturi din autoturisme. Prin urmare, unirea infractorilor nu a fost atinsă nici măcar de cercetări, ei fiind trimişi în judecată împreună. Este vorba despre Mihalache Moldoveanu, Dalida Ismail, Adrian Bogoi, Adrian Apostol, Belgin Asan, George Adrian Gruea, Petru Cornel Samoilă şi Teodor Daniel Olesefschi, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanţa, pe 15 octombrie anul curent.

Dosarul penal care are ca obiect „furtul” a cuprins nu mai puţin de 12 victime, care s-au constituit şi părţi civile. Pe 19 octombrie, judecătorii au menţinut măsura arestului preventiv în cazul a doi dintre inculpaţi, fiind vorba despre Mihalache Moldoveanu şi Dalida Ismail. Cât despre Moldoveanu, în vârstă de 65 de ani, din Techirghiol, dar care locuieşte în municipiul Constanţa, din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut că la data de 5.03.2015, a sustras, prin folosirea de chei mincinoase, din autoturismul marca Dacia Logan cu numărul de înmatriculare B-49-SUC staţionat în parcarea exterioară a complexului comercial Maritimo din municipiul Constanţa, o tabletă marca Asus Nexus, o poşetă ce conţinea două încărcătoare pentru telefon, un portofel şi 120 de bonuri de masă şi 120 carduri Sim Vodafone.

Ulterior, în urma activităţilor informativ operative şi în baza autorizaţiei emise de către Judecătoria Constanţa, poliţiştii din cadrul compartimentului Furturi din auto - Secţia 2 Poliţie au efectuat, pe 9 martie anul curent, o percheziţie la locuinţa suspectului, ocazie cu care au fost identificate o parte din bunurile sustrase, respectiv, o tabletă, cartele SIM, bonuri de masă, un încărcător telefon mobil si o poşetă. Astfel, la data de 9.03.2015, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în stare de recidivă.

Spre exemplu, în anul 2007, el a mai fost prins de câteva ori în timp ce se folosea de chei mincinoase pentru a fura din maşinile, marca Dacia 1300, aflate în parcarea fostului Metro 2, din Km 5, şi în parcarea unui fast food din zona Delfinariu. Şi-a recunoscut atunci faptele, menţionând că, de fapt, el vroia să fure combustibil.

De la un furt şi o percheziţie s-a ajuns la ditamai gaşca de infractori

Însă, cercetările au continuat, oamenii legii dând, pas cu pas, şi de alţi indivizi, constatându-se totodată că este vorba de mult mai multe furturi. Astfel, pe listă a apărut şi Dalida Ismail, tot din Techirghiol, care şi ea a fost arestată. Numai că şi aceasta era o mai veche cunoştinţă a oamenilor legii, o „veritabilă” recidivistă am putea spune. În 2009, Curtea de Apel Constanţa a condamnat-o la patru ani şi zece luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Femeia a ajuns pe mâna anchetatorilor după ce, pe 13 august 2007, numita Iuliana Cârjanu a formulat un denunţ în care o reclama care i-a promis că va interveni în schimbul sumei de 700 de euro la şeful de la Rutieră, pe care îl cunoaşte, pentru a-i obține permisul, fără să mai dea examen. Dalida Ismail a reuşit să o păcălească, timp de câteva luni, cu promisiunile că-i va obţine permisul. La un moment dat, sătulă de atâtea amânări, Iuliana Cârjanu a a reclamat-o pentru trafic de influență. Femeia nu a fost la prima abatere de la legea penală. Ea a mai fost condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Tot din categoria celor cu antecendete penale, implicaţi şi în furturile de faţă, se află şi Belgin Asan, care, în 2014, a fost cercetat într-un dosar de proxenetism. Ajungem şi la George Adrian Gruea, tot din Techirghiol, care, în iulie 2013, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a spart vitrina unui magazin din Eforie, după care a luat o friteuză şi a aruncat-o pe stradă, stropind cu ulei încins pe picioare doi turişti. Aceştia, alături de Teodor Daniel Olesefschi, care este tot din Techirghiol, Adrian Apostol, Petru Cornel Samoilă şi Adrian Bogoi au fost trimişi în judecată pentru furt.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614