REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Maria Grapini a "asasinat" din nou limba română. "Absolventul de şcoală generală", Bodu, îi oferă un abecedar!

Maria Grapini a "asasinat" din nou limba română. "Absolventul de şcoală generală", Bodu, îi oferă un abecedar!

Replica API 8 ianuarie 2014 | 00:00 166

Greu tare cu limba română, iar când vine vorba de funcţii la cel mai înalt nivel, ne întrebăm dacă o serie de cursuri elementare de clasa I nu ar fi chiar o necesitate. Ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Maria Grapini, cunoscută pe plan local pentru nepotismul care se vede "din avion" în Consiliul de Administraţie al Mamaia S.A., a comis-o din nou! Într-o postare de marţi pe pagina sa de Facebook, Grapini lasă de dorit în ceea ce priveşte gramatica şi urează "celir" născuţi pe 7 ianuarie la mulţi ani: "Buna dimineata si o prima saptamana de lucru a acestui an ,buna si fara stres.La multi ani celir nascuti azi cand a avut loc Botezul Domnului", a postat Grapini.

În replică la gafele repetate ale ministrului Grapini, europarlamentarul Sebastian Bodu îi oferă "o carte de căpătâi a limbii române: Abecedarul"! Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Bodu are "speranţa că una dintre deciziile pentru anul 2014 ale ministrului delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini este să înveţe să scrie corect în limba română". Din acest motiv, Bodu i-a oferit lui Grapini un abecedar şi, totodată, îi solicită "colegului de cabinet al doamnei Grapini, domnul Pricopie (Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei - n.r.), să dispună o testare a cunoştinţelor pe care doamna ministru delegat le va fi dobândit în urma studiului acestei cărţi de căpătâi". Semnat "absolvent de şcoală generală", Bodu a lămurit pentru Replica de Constanţa motivele care l-au determinat să apeleze la un astfel de cadou: "Întâi, Grapini ar fi trebuit să cunoască limba română, înainte de a fi devenit ministru. Îmi dau seama cum se exprimă în limba engleză, dacă în română nu e în stare", a declarat Bodu, care a concluzionat că România riscă o nouă pată pe imaginea externă: "România arată tragi-comic. Uite aşa ne facem de doi lei. Cum să îi ceri să fie competent, când pare că nu a terminat nici opt clase?", a declarat Bodu, pentru Replica. Ministrul conservator nu se află la prima abatere. La sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, Grapini s-a făcut remarcată prin grave greşeli gramaticale: "Am incheeat ziua cu intalnirea la Parlament cu delegatiile a celor 14 tari care au participat la Conferinta regionala Strategia Dunarii", iar pe 28 decembrie 2013, a recidivat: "La multi ani pentru toti Stefanii si Stefaniile. Pentru tatal meu, hn gand pios si dravoste vesnica". Maria Grapini a absolvit, în 1978, Institutul Politehnic "Gheorghe Asachi", din Iaşi, Facultatea de Textile, Specializarea "Tehnologia Mecanică a Filării".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614