REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Maria Grapini: Calificările prin POSDRU trebuie să garanteze angajarea pentru 80% dintre cursanţi

Maria Grapini: Calificările prin POSDRU trebuie să garanteze angajarea pentru 80% dintre cursanţi

Replica API 15 iunie 2013 | 00:00 153

Firmele care derulează programe de calificare a forţei de muncă prin proiecte europene, finanţate în cadrul programului POSDRU, vor trebui să garanteze faptul că 80% dintre cursanţi îşi vor găsi un loc de muncă la finalul acestei etapei de pregătire, a declarat vineri, la Deva, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.

Prezentă la o întâlnire cu mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Hunedoara, cu autorităţile judeţene şi locale, ministrul a afirmat că una dintre problemele cu care se confruntă mediul de afaceri este chiar lipsa forţei de muncă bine pregătite, calificate. În acest context, ministrul delegat pentru IMM-uri a spus că a discutat cu ministrul Muncii pentru a găsi o modalitate prin care unul dintre criteriile de evaluare a unui proiect de reconversie a forţei de muncă, finanţat prin POSDRU, să includă şi cerinţa ca o parte din absolvenţi să fie şi angajaţi la finalul cursurilor de calificare.

'Cei care doresc să califice personal pe fonduri europene, pe diferite profesii, trebuie să vină, ca o cerinţă la dosar, să zic aşa, cu un angajament din partea companiilor că pe profesiile respective vor angaja 80% din persoanele care le califică. (...) În felul acesta, zicem noi, că ducem banii, eficient ţintit, pe o calificare. Nu scoatem un şomer, pentru că nu avem niciun interes să mai avem mulţi calificaţi, cu diplomă, sau cu o anumită meserie, dar să nu aibă locul de muncă în piaţă', a afirmat ministrul Maria Grapini.

Potrivit acesteia, se va încerca şi o corelare a programelor de învăţământ şi a cifrelor de şcolarizare, astfel încât absolvenţii unei şcoli sau facultăţi să-şi poată găsi un loc de muncă. 'Întreprinzătorul sau afacerea este competitivă dacă resursa umană este bună. Poţi să ai cea mai înaltă tehnologie, dar, dacă nu ai resursa umană bine pregătită, ştim bine că nu obţinem ce vrem', a adăugat Grapini.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism se află într-o vizită de lucru în judeţul Hunedoara, prilej cu care va vizita şi staţiunile turistice Geoagiu Băi şi Vaţa de Jos, acum închisă, dar va avea şi întâlniri cu oameni de afaceri din mai localităţi.

sursa: Agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218