REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Maria Grapini se bagă în seamă: Efectele guvernării cabinetului Cioloș își vor pune amprenta asupra viitorului executiv

Maria Grapini se bagă în seamă: Efectele guvernării cabinetului Cioloș își vor pune amprenta asupra viitorului executiv

Replica API 21 noiembrie 2015 | 00:00 149

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat vineri, într-o conferință de presă, că efectele guvernării cabinetului Cioloș își vor pune amprenta asupra mandatului viitorului Executiv și a afirmat că legea salarizării personalului bugetar poate avea efecte "neașteptate" asupra bugetului viitor.

'Efectele acestui an (de guvernare, n.r.) se vor vedea asupra mandatului Guvernului următor, care va avea ca pecete efectele acestui an. (...). Personal, cred că ori va da drumul la Legea salarizării fără nicio analiză, politic, doar ca să spună 'am făcut asta', cu efecte neașteptate, ori nu va da drumul legii și atunci va fi o problemă, pentru că sunt așteptări foarte mari la creșterea salariilor', a spus Grapini.

Maria Grapini a mai opinat că Guvernul Cioloș 'va avea mari probleme', fiind o echipă 'cu mulți oameni veniți în guvern după ani petrecuți în afara țării, inclusiv ministrul Justiției și cel al Finanțelor'.

'Ei sunt acum în perioada în care trebuie să facă bugetul pentru 2016. Fiecare ministru trebuie să meargă cu bugetul lui și să negocieze bugetul la ministrul Finanțelor. (...). Dacă nouă, care eram un guvern cu oameni din România, ne-au trebuit patru luni să ne așezăm organigrama, proiectele, acestui guvern îi va trece anul și vor veni alegerile', a comentat europarlamentarul.

Maria Grapini a mai punctat că 'nu era cazul să se schimbe Guvernul cu un an înainte de alegeri'.

'Putea să-și dea demisia premierul Victor Ponta, dar coaliția de guvernare PSD-UNPR-ALDE trebuia să se ducă cu un candidat comun și să-și facă guvernul coaliția de guvernare. Nu au fost în stare să se ducă cu un candidat de premier', a concluzionat Maria Grapini.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218