REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Maria Grapini se răţoieşte la un comisar european şi cere scoaterea din manuale a mamei gospodine

Maria Grapini se răţoieşte la un comisar european şi cere scoaterea din manuale a mamei gospodine

Replica API 9 octombrie 2015 | 00:00 155

Preocupări

Preocupări

Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini face parte din aripa „talibană” a feministelor, dacă e să ne luăm după reacţia aproape isterică luată ieri în faţa comisarului european pentru Ajutor umanitar şi managementul crizelor, Christos Stylianides. Grapini s-a arătat revoltată de faptul că oficialul vrea să ajute femeile pentru a le feri de discriminare, iar într-un final cere chiar scoaterea din manuale a imaginii mamei gospodine, considerând acest stereotip drept dăunător pentru copii.

„A ignora valoarea populației feminine este o eroare și înseamnă o diminuare a șansei de creștere a valorii adăugate în societate!”, sună postarea profundă, dar care nu înseamnă nimic, a Mariei Grapini, de pe contul său de Facebook. „Astăzi, 8 octombrie, în plenul Parlamentului European a fost dezbătut Raportul privind punerea în aplicare a principiului egalității de șanse și al egalității de tratament între bărbați și femei în materie de încadrare în muncă.

Europarlamentarul Maria Grapini a vorbit în prezența Comisarului Christos Stylianides, despre adevăratul motiv al discriminării: „Domnule Comisar, sunt uluită de afirmația făcută. Cum puteți afirma că este nevoie să îmbunătățim competențele femeilor, să le ajutăm, într-o dezbatere despre discriminare? Vreți să induceți, domnule Comisar, că lipsa de competențe a femeilor face ca procentul majoritar în funcțiile de decizie să fie masculine? Domnule Comisar, nu se poate ca în state cu procent majoritar feminin în populație, așa cum este și în țara mea, să nu se găseacă femei competente încât să existe un procent apropiat de cel al populației, în funcții de decizie, care ar putea asigura și nediscriminarea salarială. Nu vrem discriminare pozitivă, dar dorim recunoașterea valorilor!”, mai scrie Grapini, perfect racordată la priorităţile fierbinţi ale Europei, după cum lesne se poate sesiza.

Europarlamentarul susţine „că este nevoie ca statele membre să includă, în mod explicit, în legislația națională, interzicerea oricărei discriminari și, în special, ceea ce se întâmplă dacă se încalcă această legislație iar acest lucru ar trebui să pornească de la educație: „Nu este posibil să mai avem manuale școlare, în clasele primare, în care mama este la bucătărie și tata cu mașina!”.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614