REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Maria, olimpica unei familii care are în total 10 copii

Maria, olimpica unei familii care are în total 10 copii

Replica API 29 ianuarie 2013 | 00:00 203

O elevă care iubeşte limba română şi religia

O elevă care iubeşte limba română şi religia

Puţine familii mai numără în ziua de azi zece copii. Pentru mulţi este dificil să crească unul singur. Nu este cazul familiei Burduja, al cărei mezin are doar şase luni, iar cel mai mare dintre copiii este o domnişoară în vârstă de 17 ani. Maria Burduja este elevă în clasa a X-a F, secţia filologie, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Constanţa. Are rezultate foarte bune la învăţătură şi disciplină, ocupând locul al III-lea în clasă.

În clasa a VIII-a, respectiv a IX-a a obţinut menţiune la etapa naţională a Olimpiadei de religie. În clasa a IX-a a câştigat un concurs de creaţie la faza naţională de la Oradea, care a avut loc în perioada 1-5 aprilie anul trecut, prezentând un eseu care se referea la dragostea pentru aproape şi pentru Dumnezeu. Anul acesta a fost solicitată să participe la mai multe olimpiade (psihologie, limba şi literatura română şi religie), din care a ales olimpiada de limba şi literatură română şi olimpiada de religie. La limba şi literatura română a luat deja etapa pe şcoală şi aşteaptă cu nerăbdare etapa locală din februarie şi pe cea judeţeană din martie. Este foarte iubită şi apreciată de profesori, pe care şi ea la rândul ei îi respectă foarte mult. "Maria este o fată tenace, ambiţioasă, cu spirit întreprinzător, cu dăruire de sine, care are rezultate excepţionale atât la învăţătură, cât şi la disciplină. Înainte de sărbători a ajutat-o pe Corina Ciucă, psihologul şcolar, să facă jucării şi podoabe pentru pom pentru copiii de la grădiniţa nr.16 de pe strada Sulmona. De asemenea, pot spune că este creativă, onestă şi justă în opinii şi foarte rezervată în ceea ce priveşte viaţa de familie, observând acest lucru din comportamentul ei de până acum", a declarat, pentru "Replica", Adina Sabău, diriginta Mariei. Familia este creştin ortodoxă şi îşi îndeamnă copiii să meargă la biserică şi să se ghideze în viaţă după învăţăturile biblice. Un frate mai mic, în vârstă de 15 ani, este elev al Seminarului Teologic din Constanţa. Mama este casnică, iar tatăl este şofer. Întreaga familie locuieşte într-o casă în KM 4-5, unde trebuie să achite chirie, dar nu se plâng niciodată. Tatăl ştie să chibzuiască banii în aşa fel încât să se descurce. "Ne descurcăm. Tata chibzuieşte banii foarte bine şi ne mai bazăm pe ajutorul lui Dumnezeu. În fiecare duminică mă duc la biserică. În restul săptămânii sunt ocupată de dimineaţă până seara, pentru că pe lângă lecţiile pentru şcoală trebuie să mă pregătesc pentru olimpiade şi fac cursuri de desen la Şcoala Generală "Ion Minulescu", unde am fost elevă, cu profesorul Alexandru Catană. Sâmbăta ies în oraş cu prietenii şi mă delectez. E singura mea zi liberă", a declarat, pentru "Replica", Maria Burduja, elevă a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Constanţa.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367