REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Maria ROȘU ar putea REVENI la conducerea Căminului de Bătrâni

Maria ROȘU ar putea REVENI la conducerea Căminului de Bătrâni

Replica API 16 octombrie 2021 | 11:00 1675

Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța

Maria Roșu a fost suspendată la începutul anului 2021 de către Primăria Constanța din funcția de director al Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanța și de atunci se luptă pentru a-și relua poziția de conducere. Procesul pe care l-a deschis atunci, imediat după demitere, în instanță a ajuns acum la Curtea de Apel Constanța, însă, ce să vezi, Roșu a mai deschis de curând un alt proces, la Tribunalul Constanța, tot pentru a contesta decizia de sancționare aplicată de Direcția Generală de Asistență Socială. Rămâne de văzut ce se va întâmpla și cu acesta.

Fosta directoare de la Căminul pentru persoane Vârstnice Constanța nu se lasă! După ce a fost suspendată de la conducerea instituției, la începutul lunii ianuarie, Maria Roșu a depus în data de 6 ianuarie 2021, la Tribunalul Constanța, o contestație la decizia de sancționare împotriva Direcției Generale de Asistență Socială. De atunci, ședințele s-au tot amânat, ultima ședință fiind în data de 15 iunie a.c., atunci când instanța i-a admis contestația, însă, atât ea cât și Direcția Generală de Asistență Socială Constanța au depus apel, ce a fost înregistrat în data de 6 octombrie, la Curtea de Apel.

Click pe fotografie!

Un nou dosar, tot pentru contestarea deciziei de sancționare

Acum, Maria Roșu, a deschis un nou proces tot împotriva Direcției Generale de Asistență Socială ce are ca obiect tot contestarea deciziei de sancționare ce a fost înregistrat pe 13 octombrie a.c., la Tribunalul Constanța.

Iată de ce a fost suspendată Maria Roșu din funcție

Maria Roșu a fost suspendată conform prevederilor art. 26 alin.(1) și alin.(3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 pentru neîndeplinirea gravă a atribuțiilor de serviciu legate de instituirea și aplicarea măsurilor pentru prevenirea contaminării și combaterii efectelor COVID-19 în Căminul pentru persoane vârstnice Constanța, până la data încetării stării de alertă, ca urmare a constatării următoarelor: au fost identificate 3 focare consecutive de infecție cu virusul Sars-Cov-2 ce au afectat personalul și beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice. Primul s-a consumat în perioada 19.09. - 30.10.2020 cu 51 de cazuri, dintre care 36 de beneficiari și 15 angajați, cel de-al doilea în perioada 23.11. - 02.12.2020 cu 92 de infectați, dintre care 70 de beneficiari și 21 de angajați și cel de-al treilea care este în desfășurarea cu debut pe data de 04.12.2020 cu 41 de cazuri, dintre care 32 de beneficiari și 9 angajați.

Cine i-a preluat funcția?

În locul acesteia, în baza Dispoziției nr. 4444/18.02.2021, Monica Paula Nistorescu exercită temporar funcția de director gradul II din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Despre dir Rosu au fost scrise in "media" f multe lucruri: abuzuri, lipsa de management in gestionarea situatiilor,si de risc, nerespectarea GDPR-lipsa acord salariati pentru sistem video-audio,folosirea abuziva a acestuia,terorizarea-hartuirea salariatilor,nerespectarea timpului liber,lipsa de personal de specialitate ducand la epuizare/imbolnavirea personalului,neacordarea zilelor libere acumulate,ETC Ce tupeu sa pretinda bani pentru lipsa de competenta/performanta?? Posibil existenta unui "aranjament"pentru a nu fi sanctionata cu/de predecesorul director DGAS Constanta sau aranjament cu sindicat/organizatia de partid ?? "Formal"personalul medical a fost convocat de catre sindicat, la o sedinta din care sa rezulte cat de "capabila-buna" performanta este dir Rosu, fara a aminti despre hartuirea/epuizarea personalui medical.. Cel mai grav, nu a solicitat/organizat concurs pt suplimentarea personalului pt posturile "libere"...realizand cu buna stiinta epuizarea personalului.
0
0
Da ce alti oameni competenti nu mai exista? Sa fim seriosi am vazut exemple de la casele de batrani.Acolo se fura mult si din bani si din alimente.Acolo se dau si pentru persoane cu nevoi speciale.Sunt foarte multi bani invartiti acolo.Mai ales acum in pandemie,pensionarii si varstnicii nu sunt ajutati cu nimic de acest DGAS. Doar cu numele.Lupta pentru ciolan si la propriu ca ei manaca bine acolo,nu ajung alimente la saraci.Sa ai tot trimis prin e-mail.Saracii si batranii nu au e-mail-uri.Acum 14 pagini de completat,pentru alt rahat.
5
0
Daaa? O vleau! O vleau inapoi! Ieste iubilea vietii mele!!!!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367