REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Marian Andronache (PMP): Solicit Guvernului să sprijine companiile Ford şi Dacia să producă ventilatoare medicale

Marian Andronache (PMP): Solicit Guvernului să sprijine companiile Ford şi Dacia să producă ventilatoare medicale

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 913

Marian Andronache

Vicepreşedinte PMP, Marian Andronache, solicită Guvernului să sprijine companiile Ford şi Dacia să producă ventilatoare medicale, argumentând că există o nevoie acută de astfel de dispozitive de salvare de vieţii în gestionarea infecţiilor cu COVID-19 în spitalele din toată România, mai ales la Suceava.

"Acest lucru este posibil, mai ales acum că Medtronic, liderul mondial în domeniul tehnologiei medicale, a anunţat că va face publice specificaţiile de design pentru ventilatorul Puritan Bennettâ 560 (PB 560) pentru a permite participanţilor din industrie să acceseze posibilitatea de a fabrica rapid ventilatoare medicale. Ventilatorul PB 560 este deja vândut în 35 de ţări din întreaga lume şi este un ventilator compact, uşor şi portabil, care oferă suport pentru căile respiratorii atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. (...) Producătorii, inventatorii, start-up-urile şi instituţiile academice pot dezvolta rapid proiectarea şi producţia ventilatorului. Manualul de produs şi service al ventilatorului PB 560, documentele privind cerinţele de proiectare, documentele şi schemele de fabricaţie, precum şi codul de software sunt deja disponibile pe site-ul celor de la Medtronic", afirmă Andronache într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, posibilitatea producţiei rapide de ventilatoare medicale PB 560 ar putea fi pusă în practică la fabricile Dacia şi Ford, "dacă Guvernul s-ar implica în impulsionarea şi sprijinirea acestor companii".

"Posibilitatea producţiei rapide de ventilatoare medicale PB 560 ar putea fi pusă în practică la fabricile Dacia şi Ford, dacă Guvernul s-ar implica în impulsionarea şi sprijinirea acestor companii pentru ca ele să îşi adapteze fluxul de producţie pentru fabricarea acestor echipamente medicale. De altfel, reprezentanţii industriei auto şi-au exprimat deja dorinţa de a contribui, de a ajuta economia românească. (...) Medtronic ne oferă o soluţie fezabilă pe care suntem datori, faţă de toţi românii, să o luăm în seamă şi să facem tot posibilul să o punem în practică. Acest lucru se întâmplă deja în Marea Britanie, unde producătorul de motoare Formula 1 de la Mercedes-Benz a proiectat un nou dispozitiv care îi poate ajuta pe bolnavii de coronavirus să respire mai uşor, şi sunt multe alte asemenea exemple în Europa. Acest lucru trebuie să se întâmple şi la noi", susţine vicepreşedintele PMP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puii lui Pterov au devenit patrioti. Pai nu este mai bine sa vina multinationalele sa ne salveze?
1
1
Poate fac Petrov cu Tomac in beci la PMP ventilatoare cu cacat la cat va bagati in seama cu politica voastra. Acum aveti 2% cu ventilatoare la cur poate faceti 3
3
1
Rahat cu ochi ce esti ordinar! Dar firmele romanesti ce sa faca CRETINULE???
3
0
dar de ce sa nu sprijine o companie romaneasca sa produca ventilatoare ca am vazut ca sunt. aia de care zici tu si-au pus palma in cur si au inchis!!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369