REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Marian Crușoveanu: La PNL, listele pentru PARLAMENTARE nu s-au făcut cu POLIŢIŞTII şi JANDARMII la uşă

Marian Crușoveanu: La PNL, listele pentru PARLAMENTARE nu s-au făcut cu POLIŢIŞTII şi JANDARMII la uşă

Replica API 6 noiembrie 2020 | 16:55 3917

Marian Crușoveanu, consilier județean PNL și candidat pentru Camera Deputaților, este unul dintre cei mai activi politicieni de la malul mării. În cei 8 ani de activitate în Consiliul Județean Constanța a fost unul dintre cei mai activi și implicați consilieri și nu a fost ședință la care să fi participat și să nu fi avut cel puțin o interpelare verbală pe diferite subiecte de interes local. Ambiția sa și experiența acumulată îl recomandă pentru un loc eligibil în Camera Deputaților. Conducerea PNL și colegii săi i-au dat un vot de încredere, astfel că, cel mai probabil Crușoveanu va ajunge în Parlament, după alegerile din 6 decembrie. Cu ce gânduri pornește la drum, ce proiecte are în plan ne-a spus Marian Crușoveanu în cadrul unui interviu acordat publicației Replica.

În 2012, a intrat cu încredere în Consiliul Judeţean Constanţa. Deși se vehicula că ar urma să primească una dintre cele două poziții de vicepreședinte, n-a fost să fie aşa, întrucât PSD n-a cedat nici un milimetru din supremația sa. În 2016, a intrat, pentru al doilea mandat, în Consiliul Județean, cu mai multă experiență și încredere, asumându-și rolul de lider al consilierilor judeţeni PNL. A criticat tot ce i s-a părut în neregulă venit din partea opoziției, aducând deseori reproșuri la adresa conducerii PSD. Datorită implicării sale, a primit credit pentru încă un mandat în Consiliul Județean și, mai mult, pentru un loc în Camera Deputaților. Și, nu orice loc, ci unul eligibil, așa că, după alegerile din 6 decembrie, cel mai probabil îl vom vedea în Parlament.

Crușoveanu: Spre deosebire de PSD, la PNL listele pentru locurile din Camera Deputaților nu s-au făcut cu jandarmi și cu poliția la ușă

Cum a primit, însă, propunerea colegilor de a candida pentru Camera Deputaților: ”Spre deosebire de PSD, la noi, când s-au făcut listele pentru locurile din Camera Deputaților, nu s-au făcut cu jandarmi, cu poliția la ușă și cu oameni în sediu. S-a făcut conform statutului. Trebuie să îndeplinești toți pașii, trebuie să primești votul de încredere al primarilor. Atât eu, cât și restul colegilor mei care sunt pe listă, am primit votul de încredere al domnilor primari”, a spus Marian Crușoveanu. Ce îl recomandă pentru această funcție? ” Două mandate de consilier. Acum câteva zile am depus jurământul pentru cel de al treilea mandat. S-a putut observa că, în toată această perioadă, am taxat derapajele Consiliului Județean, am analizat cu mare atenție proiectele pe care le-au făcut și am atras atenția ori de cât ori a fost necesar asupra deficiențelor constatate în proiectele pe care le-au avut cei din conducerea CJC. Dacă vă amintiți, târgurile de vară și primăvară de 1 milion de lei, ce erau denumite și erau încadrate la evenimente socio-culturale și științifice, ce a fost așa științific să vinzi bere și mici? Nu au putut să răspundă nici până în ziua de astăzi, ce a fost atât de științific în a vinde bere si mici. Au trecut proiectele pentru că au avut majoritate în CJC. Am pus accent pe transparentizarea cheltuielilor și eficientizarea cheltuirii banului public”, a completat consilierul județean.

Drumul Constanța-Olimp, prioritatea lui Marian Crușoveanu!

Prioritatea lui Crușoveanu în Parlament este proiectul privind drumul ce leagă Constanța de Olimp. ” Am vorbit despre necesitatea unui drum care să decongestioneze traficul pe timpul verii în spre sudul litoralului. Începând din Agigea, până după Tuzla se aglomerează traficul. Oamenii vin la mare să se relaxeze, nu să piardă timpul în trafic, oamenii vin la mare cu copii și nu este o manieră plăcută de a-și petrece timpul. Vara, între zona Agigea și Tuzla se fac acele noduri rutiere. Varianta Techirghiol va avea o lungime de aproximativ 30 km, va avea ca și punct de începere nodul rutier A4, din Cumpăna, va trece prin extravilan către Eforie nord, sud, Techirghiol, punctul de finalizare al acestui proiect va fi sensul giratoriu de la Olimp”, a explicat Marian Crușoveanu.

Dar în ce stadiu este proiectul? ”Odată cu venirea noului Guvern Orban, s-a primit finanțarea pentru studiu de fezabilitate si proiectare. Acest proiect a primit finanțare inițial, pentru studiu de fezabilitate și proiectare, care se afla în curs. Proiectul este finanțat prin fonduri guvernamentale. După ce se termină proiectarea, se organizează licitația, va fi desemnat un câștigător iar acesta va fi nevoit să demareze lucrările de construire a acestui drum”, a explicat politicianul.

Centura de ocolire a orașului Mangalia, un alt proiect important

Un alt proiect prioritar este centura de ocolire a orașului Mangalia. Este tranzitată de foarte mulți turiști. Totodată, ”mă voi apleca foarte mult asupra infrastructurii, necesitatea acelor separatoare de drumuri, mulți șoferi întorc pe linie dublă continuă. Am discutat și construirea unui nou sens giratoriu în comuna Mihail Kogălniceanu, este necesară înființarea unei treceri de pietoni pe lângă acest sens giratoriu”, a mai punctat candidatul la Camera Deputaților.

PNL speră să obțină 5 mandate de deputați și 3 de senatori

Marian Crușoveanu speră ca PNL să obțină un scor mare la alegerile parlamentare. Un lucru este cert: PSD va pierde și va avea soarta pe care o merită. ”Cum și-au așternut, așa vor dormi”, este de părere consilierul. Miza este destul de mare. Ca și număr de mandate, noi ne-am propus să avem 4 deputați şi 3 senatori, șanse sunt si pentru cel de al 5-lea loc la Camera Deputaților. Avem 4 poziții eligibile, avem oameni tineri, care au activat în organizațiile de tineret și se bucură de toată susținerea conducerii. Fiecare partid are o listă de parlamentari și și-o asumă. Cetățenii vor decide care ofertă electorală este mai bună în funcție de promisiunile și realizările acestora. Cu siguranță ne-au investit cu încrederea lor la alegerile locale, cu siguranță vom reedita această victorie istorică și la alegerile din 6 decembrie. Am fi onorați dacă ne-au acorda încrederea și votul lor”, a spus Crușoveanu. Cât despre soarta PSD, după alegeri: ”Cea pe care o merită, este simplu. Cum și-au așternut, așa vor dormi”.

Mai multe declaraţii puteţi urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920