REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Marian Drăgulescu spune că are şanse de 90% să devină campion olimpic

Marian Drăgulescu spune că are şanse de 90% să devină campion olimpic

Replica API 13 februarie 2020 | 00:00 434

Gimnastul Marian Drăgulescu a declarat, miercuri, la Sala de gimnastică din cadrul Complexului Sportiv ''Lia Manoliu'', unde a fost vizitat la antrenamente de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, că are şanse în proporţie de 90% să devină campion olimpic în acest an la Tokyo.

"Eu am ales să continui pentru această medalie, mi-am setat ca obiectiv încă de la Olimpiada din 2016 să ajung să mă calific la Tokyo 2020 şi normal că visul meu dintotdeauna a fost să devin campionul olimpic. Mai am încă o şansă, sunt recunoscător pentru asta, pentru că nu mulţi se aşteptau ca la 39 de ani să mă pot califica. Anul trecut, la Mondiale am fost atât de aproape de medalie, a lipsit o zecime şi jumătate să câştig medalia de aur, aşa că sunt încă acolo la bătaie, la miimi şi sutimi, şi asta îmi dă încredere că se poate. Trebuie doar muncă şi un plan foarte bine stabilit. Dacă îmi fac treaba aşa cum trebuie cred că am şanse de 90%. Mai trebuie însă şi gramul ăla de noroc. (...) De ce să nu ţinteşti cât mai sus. Întotdeauna am fost obişnuit ca de la marile competiţii să mă întorc cu medalii. De ce aş exclude această mentalitate tocmai acum la Jocurile Olimpice?", a declarat Drăgulescu.

Sportivul spune că gimnaştii români au condiţiile necesare pentru a se pregăti şi că există tineri care să-i urmeze cariera.

"Domnul ministru mi-a întors vizita, mi-a spus că vrea să vadă unde mă pregătesc şi dacă am nevoie de ceva. A venit în sală, totul este bine, doar să avem putere de muncă şi obiective mari. Eu am putere de muncă, până la Olimpiadă mai sunt şase luni şi jumătate, o să zboare timpul şi în fiecare zi mă trezesc cu gândul că mai am mai puţin cu o zi şi că se apropie competiţia şi trebuie să trag cât pot de tare. Nu ştiu dacă sunt ultimul mohican în sportul ăsta, sper să nu fiu. Avem la juniori câţiva copii foarte ambiţioşi, foarte muncitori, pe calapodul meu, ca să zic aşa, au câştigat şi câteva medalii la competiţii majore şi sper să preia ei mai departe tradiţia gimnasticii româneşti la nivel de performanţă. După Olimpiada asta eu voi face 40 de ani şi cred că este timpul să ofer experienţă şi timp şi din altă poziţie", a mai spus Drăgulescu.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, consideră că Marian Drăgulescu este un exemplu pentru societate.

"Aveam o datorie faţă de Marian Drăgulescu şi astăzi i-am întors vizita, am venit să văd şi eu un antrenament al lui, pentru că de-a lungul timpului conducătorii sportului românesc au preferat să participe la medalii, sau să fie în tribune, sau să premieze. E bine să vezi şi munca din spatele marilor performanţe, condiţiile în care o fac şi lucrurile pe care ţi le solicită. Mă bucur că în momentul de faţă gimnastica masculină are toate condiţiile pe care şi le doreşte. Marian este un exemplu, din punctul meu de vedere, pentru sportul românesc şi pentru societate. Ultimul mohican? Eu aş pune că Marian este un exemplu de seriozitate, perseverenţă, un exemplu de sportiv, care la 39 de ani pur şi simplu refuză să iasă din competiţie. Trebuie admirat, trebuie preţuit şi oferit societăţii româneşti şi părinţilor care vor să îşi ducă copiii la sport. Pentru că până la urmă sportul promovează caractere şi valoare, acesta este Marian Drăgulescu şi aşa trebuie să îl privim. Evident că îi lipseşte acea medalie olimpică, toţi ne dorim să obţină acea medalie de aur, dar ce pot să îi mai spui după 31 de medalii în carieră, după 10 titluri europene, 8 mondiale, este o valoare a societăţii româneşti", a declarat Stroe.

Echipele naţionale feminine şi masculine ale României, conduse de antrenorii Nicolae Forminte, respectiv Marius Urzică, au ratat anul trecut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo în urma rezultatelor slabe înregistrate la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart.

România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo doar la individual prin sportivii Maria Holbură (individual compus) şi Marian Drăgulescu (sărituri), scrie agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218