REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Marian Vanghelie, audiat la DNA

Marian Vanghelie, audiat la DNA

Replica API 10 ianuarie 2015 | 00:43 213

Marian Vanghelie este audiat la DNA, pentru explicaţii privind mai multe declaraţii referitoare la organizarea alegerilor în diaspora.

Este motivul pentru care primarul sectorului 5 a şi fost exclus din PSD.

De altfel, la sfârșitul lunii noiembrie, Institutul pentru Politici Publice solicita DNA să investigheze afirmațiile făcute de senatorul Mircea Geoană și Marian Vanghelie cu privire la rolul președintelui executiv al PSD Liviu Dragnea și al premierului Victor Ponta în obstrucționarea dreptului la vot al românilor din diaspora la alegerile prezidențiale.

IPP a cerut DNA să investigheze o posibilă încălcare a art .13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție de către Victor Ponta și Liviu Dragnea.

După excluderea sa din Marian Vanghelie declara că ar trebui să se înceapă urmărirea penală pe numele lui Victor Ponta și Liviu Dragnea.

"Victor Ponta și-a bătut joc de români la votul din diaspora. Trebuie să înceapă urmărirea penală. Alegerile se pierd dacă ești incompetent, ei au pierdut în România alegerile, nu în diaspora. Acest prim ministru este îngrijorat și speriat de oameni", a spus Vanghelie.

Mircea Geoană l-a acuzat, la rândul lui, pe Victor Ponta că a refuzat deliberat să deschidă noi secții de vot în străinătate.

”Sunt absolut convins, şi există informaţii suficiente cu privire la faptul că organizarea votului în diaspora a reprezentat un act deliberat de împiedicare a exercitării dreptului constituţional la vot, pentru românii din străinătate. Domnul Ponta este principalul responsabil, domnul Corlăţean este principalul său complice. Fac un apel către MAE, o instituţie care trebuie extrasă din jocul politic, să facă publice solicitările pe care ambasadele şi consulatele le-au adresat MAE pentru organizarea de secţii de vot în străinătate. Domnul Corlăţean şi domnul Ponta au făcut următoarea şmecherie: au păstrat numărul global de secţii de vot din străinătate, dar le-au modificat, dând mai puţine secţii în marile comunităţi româneşti şi dând mai multe acolo unde sunt mai puţini oameni. Aceste informaţii au venit în avalanşă, după 16 noiembrie şi sunt absolut convins că acest plan a fost un act deliberat”, a afirmat Geoană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367