REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Marian Vasiliev: "Politica nu are ce căuta în calea dezvoltării administraţiei publice"

Marian Vasiliev: "Politica nu are ce căuta în calea dezvoltării administraţiei publice"

Replica API 24 mai 2012 | 00:00 176

Candidatul PP-DD pentru şefia CJC,

Candidatul PP-DD pentru şefia CJC,

Reprezentanţii Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD) vor să revoluţioneze domeniul economic şi juridic nu numai la nivel naţional, dar şi la nivel local. Totodată, ei vor să înlăture "politicul" din calea administraţiei publice, pentru o mai bună dezvoltare la nivel de judeţ. Candidatul PP-DD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) este Marian Vasiliev, cel care, la un moment dat, a fost cel mai tânăr primar din ţară.

Reporter: Prezentaţi-vă în câteva cuvinte, pentru cei care nu vă cunosc.

Marian Vasiliev: Am 42 de ani, sunt căsătorit, am două fete, una este studentă la Universitatea Ovidius, cealaltă este elevă la Liceul George Călinescu. De profesie sunt jurnalist, am făcut facultatea de jurnalism şi am un master în jurnalism şi comunicare. În perioada 1996 - 2000 am fost primarul oraşului Murfatlar, mandat început la vârsta de 26 de ani. Eram cel mai tânăr primar din România la acea vreme.

Rep.: După ce nu aţi mai fost primar, cu ce v-aţi ocupat?

M.V.: După terminarea mandatului am fost director la Crucea Roşie la nivel judeţean, iar în ultimii 6 ani am activat în domeniul privat, cu preponderenţă în Norvegia şi Franţa.

Rep.: Ce consideraţi că ar trebui schimbat în administraţia publică locală sau chiar la nivel naţional, în viziunea dumneavoastră, ca posibil preşedinte al CJC?

M.V.: Noi am mers pe principiul că trebuie schimbat total modul de abordare dintre CJC şi primării, în sensul că CJC ar trebui să fie ca o primărie a judeţului, care are 70 de sectoare.

Rep.: Dar cum vedeţi relaţiile politice dintre primari şi preşedintele CJC, dat fiind că nu toţi fac parte din aceeaşi formaţiune politică?

M.V.: Nu va conta niciodată, în relaţia mea ca preşedinte al Consiliului Judeţean şi primari, culoarea politică a acestora. Întotdeauna am fost de părere că politica nu are ce căuta în calea dezvoltării administraţiei publice. Pentru mine va conta numai calitatea proiectelor iniţiate de aceştia şi utilitatea lor, fără a ţine cont de apartenenţa politică, aşa cum se procedează în ziua de azi, în ceea ce priveşte distribuirea fondurilor. Schimbarea preşedintelui CJC înseamnă un semnal politic pentru alegerile parlamentare din toamnă. Dat fiind că primarul este gospodarul unei comune sau oraş, schimbând preşedintele CJC, înseamnă să se dea tonul pentru ceea ce va fi în toamnă.

Rep.: Care ar fi principalele priorităţi ale dumneavoastră, în cazul în care veţi fi ales preşedinte?

M.V.: Sunt mai multe, dar amintesc înfiinţarea unui sistem de monitorizare video cu camere de supraveghere în toate spaţiile publice din judeţ, pentru a fi diminuat fenomenul infracţional, înfiinţarea unei direcţii judeţene a animalelor fără stăpân, mai multe adăposturi de zi şi de noapte pentru oamenii străzii, pentru că cerşetoria să dispară, aceasta trebuie interzisă, rezolvarea problemelor privind alimentarea cu apă în localităţile unde oamenii întâlnesc dificultăţi din acest punct de vedere şi altele, toate acestea putând fi rezolvate în primele 6 luni de mandat. Însă, înainte de toate, am în vedere normalizarea relaţiilor dintre Consiliul Judeţean Constanţa şi primării, pentru o mai bună dezvoltare. Degeaba vin toţi şi promit acelaşi lucru, şi până la urmă situaţia este aceeaşi în ultimii ani. Până nu se schimbă ceva în relaţiile acestea nici situaţia nu va fi alta. Degeaba aşteaptă primarii din alte partide în genunchi la uşa preşedintelui CJC să le dea fonduri, atâta vreme cât el dă numai la cei din acelaşi partid cu el.

Rep.: Care este principalul obiectiv al PP DD, la nivel naţional?

M.V.: Scopul final al partidului nostru este acela de a schimba legislaţia privind domeniul economic şi juridic din România. Vrem ca fiecare cetăţean care a împlinit vârsta de 18 ani să îşi poată dezvolta propria afacere, ca să nu mai fie numai marii giganţi şi oamenii de rând. Vrem să alocăm 20 de mii de euro pentru fiecare cetăţean care vine cu un proiect viabil şi care poate fi pus în aplicare, bineînţeles, respectând anumite condiţii, astfel încât pe lângă acei giganţi să se înfiinţeze multe IMM-uri. Fiecare persoană să îşi dezvolte propria afacere, ceea ce înseamnă relaţii comerciale între micii întreprinzători, care duc în final la dezvoltarea macroeconomiei.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218