REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mariana Gaju se pregateste sa traga un tun cu o sala de sport

Mariana Gaju se pregateste sa traga un tun cu o sala de sport

Replica API 29 octombrie 2010 | 00:00 139

Contract cu dedicatie in Cumpana?

Contract cu dedicatie in Cumpana?

Primăria din Cumpăna apelează la o metodă inedită pentru a construi în comună o bază sportivă cu teren de fotbal: investiţie pe datorie. Condiţiile sunt specificate cât se poate de clar în caietul de sarcini al lucrărilor, pentru a nu exista nici un dubiu: firma contractoare va realiza proiectul exclusiv din fonduri proprii, urmând ca primăria să deconteze ulterior investiţia, în rate, în funcţie de cum se primesc bani de la bugetul de stat. Altfel spus, Primăria Cumpăna nu îşi permite o bază sportivă, dar e musai s-o aibă, astfel încât croieşte un caiet de sarcini pe baza căruia demarează o cerere de oferte, cu final previzibil.

C-o fi fost contract cu dedicaţie, prin descurajarea altor firme, care ar fi lucrat mai ieftin şi mai bine, dar poate nu aveau atâţia bani să lucreze pe datorie, nu ştim, dar acestea au fost primele reacţii ale constructorilor cărora le-am cerut părerea despre condiţiile impuse în caietul de sarcini de către Primăria Cumpăna. De altfel, după cum era de aşteptat, o singură firmă s-a arătat interesată de oferta ciudată a Primăriei Cumpăna, coincidenţă sau nu, aceeaşi firmă care a realizat şi terenul de fotbal de la Mihail Kogălniceanu, pe baza unui contract care a ridicat, de asemenea, mai multe semne de întrebare. Iar datoria la care s-a înhămat primăriţa Mariana Gâju nu este deloc mică: 1.716.896,2 lei, fără TVA. Firma care a acceptat strania ofertă a administraţiei din Cumpăna este SC Autoprima Serv SRL, afacerea familiei Balagiu. Autoprima Serv SRL a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de 34.143.613 lei şi un profit net 3.525.689 lei, performanţe economice impresionante pentru un an de criză acută. Din câte se vede, societatea ar avea de unde să ridice din banii săi o bază sportivă de peste 17 miliarde de lei vechi, în termenul de 9 luni impus de Primăria Cumpăna, după care să-şi recupereze investiţia în rate, într-un an, doi sau zece, după cum o primi cei de la Cumpăna finanţare de la stat. Opţiunea celor de la Autoprima Serv pare cu atât mai bizară, spre binele său, din moment ce Primăria Cumpăna este ştiută de mai mulţi antreprenori din judeţ ca fiind un rău platnic extrem de încăpăţânat. Astfel, JT Oil, firma controlată de familia liberalului Jean Paul Tucan, din Năvodari, se chinuie şi acum să recupereze de la Mariana Gâju banii pentru lucrările de asfaltare prestate în Cumpăna, în primăvara anului 2008. JT Oil a reuşit să blocheze conturile Primăriei Cumpăna, după ce edilii au refuzat, practic, orice dialog. Acum, societatea îşi vede banii cu ţârâita, după cum reuşeşte executorul judecătoresc să mai scoată câte ceva din conturile primăriei. "Mai primim câte 1.000, 2.000 sau 5.000 de lei, cum se nimereşte. N-am recuperat însă până acum nici măcar jumătate din banii pe care ni-i datorează Primăria Cumpăna, adică peste 20 de miliarde de lei vechi. Conturile primăriei sunt blocate, iar prin bunăvoinţa lor nu am reuşit să recuperăm nimic, totul a fost prin eforturile executorului judecătoresc", ne-a declarat Bogdan Aldea, administratorul JT Oil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218