rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bătălia pentru Primăria Cernavodă

Mariana Mircea, învinsă la alegerile trecute de „trupa de şoc” a lui Hânsă, candidează din nou

Mariana Mircea

A reuşit în 2008 să îl bată la alegeri pe Gheorghe Hânsă, dar nu a mai convins electoratul, în 2012, să îi acorde şi un al doilea mandat, locuitorii oraşului Cernavodă hotărând să îi mai acorde o şansă tot lui Hânsă. Se apropie alegerile locale, iar Mariana Mircea este decisă să-şi ia revanşa, candidând din nou la Primăria Cernavodă, de data aceasta din partea ALDE. Mariana Mircea pare încrezătoare în faptul că va câştiga, motivată de ceea ce îi spun oamenii, şi anume că în mandatul ei s-a cunoscut că se fac lucruri. În ceea ce priveşte cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local, Mariana Mircea a comentat că probabil că a fost circ, dar că un anumit subiect, şi anume cel legat de RAJA, este mult amplificat, lucrurile putând fi rezolvate prin dialog.

Reporter: Doamna Mircea, aţi fost un mandat primar, după care oamenii au decis să revină la dl. Gheorghe Hânsă. A fost o greşeală a alegătorilor sau aveţi ceva să vă reproşaţi pentru acei patru ani? Nu v-aţi ridicat la nivelul aşteptărilor oamenilor? Ce s-a întâmplat?

Mariana Mircea: Este, din punctul meu de vedere, o analiză foarte simplă pe care am făcut-o şi atunci, pe care o facem în prezent cu alegătorii pentru că au trecut patru ani şi dânşii trebuie să îşi dea seama, apropo de întrebarea ta, dacă a fost o greşeală a alegătorilor. Unii sunt dispuşi să îşi recunoască greşeala, alţii, nu. Eu cred că ar trebui să ne împărţim vina, atât eu cât şi alegătorii, cred că aşa este cel mai corect şi aşa se întâmplă în viaţă - nu este un singur vinovat. Vina principală pe care am avut-o eu - aşa îmi reproşează cei care mă sună acum - este faptul că, în ceea ce priveşte comunicarea, am ridicat un zid în mandatul pe care l-am avut. Din spatele zidului, într-adevăr, am muncit, am făcut - deci mi se recunoaşte acest lucru -, dar am fost în spatele zidului. Am şi explicat şi de ce am făcut acest zid şi acesta este, de fapt, adevărul. Dacă vă amintiţi, din prima zi de mandat, am fost atacată şi atunci am ridicat acest zid, mi-am văzut de treabă aşa cum am promis, pentru oameni să fac ce am promis dar mi-a fost foarte greu să mai am căile de comunicare deschise la fel de bine pe cât le-aş fi avut dacă nu se întâmpla atacul acela din toate direcţiile - referendum, ANI, televiziuni naţionale, Parchete, prefectul în primul rând. Am avut extrem de multe lovituri. Unii ar putea să întrebe „dar de ce?“. Sunt mai multe explicaţii, nu cred că este una singură - pentru că primarul care tocmai pierduse este extrem de ambiţios şi a vrut să revină a fost liderul local al atacurilor împreuă cu o echipă de cetăţeni, să zicem, vreau să îi numesc totuşi cetăţeni, care erau echipa dânsului de şoc în ceea ce priveşte afacerile pentru că aţi văzut de curând că acei oameni apar şi pe portalul de la instanţe. Aceştia îl ajutau pe Hânsă să revină şi, evident, să revină şi ei în sfera intereselor. Asta a fost pe plan local. Pe celalalt plan a fost Centrala Nucleară pe care nu aş putea s-o situez doar local - până la urmă, este o forţă naţională. S-a interpretat foarte greşit atunci...

Rep.: Vorbiţi de acea taxă (solicitată Centralei Nucleare – n.r.)…

M.M.: Nu doar de taxă... Discutam cu cineva mai devreme cât de greşit s-a înţeles momentul în care mi s-a cerut, de exemplu, avizul primarului pentru o instalaţie de detritiere care era, evident, absolut necesară şi este în continuare deşi nu s-a realizat până acum, centralei nucleare. Până la urmă este un bonus pentru mediu şi pentru oraş. Eu nu am dat atunci avizul şi ar trebui să avem în vedere că, totuşi, faţă de orice alt primar pe care l-a avut Cernavodă şi faţă de mulţi cetăţeni, sunt specialist în acest domeniu. Nu l-am dat pentru că, citind cu atenţie legea, am realizat că primarul poate să dea aviz după ce toate celelalte etape au foat parcurse, inclusiv dezbaterile de mediu, toate rapoartele şi analizele care să dovedească, evident, că instalaţia este în regulă. Din păcate s-a înţeles greşit atunci de către cei care conduceau Centrala Nucleară şi vreau să cred că în primul rând de la Bucureşti, şi atunci au crezut că în loc să meargă corect cu documentele în ceea ce priveşte autorizarea instalaţiilor la Centrala Nucleară, în ceea ce priveşte primăria Cernavodă, au preferat să lovească primarul sau să îl ameninţe. Am avut chiar şi pe această temă o plângere penală printre multe altele. Cei de la Bucureşti mi-au făcut mie plângere penală. Şi, ca să vedeţi ridicolul situaţiei... Bine, am primit NUP-ul (neînceperea urmăririi penale – n.r.). Din fericire, cel care a anchetat, a citit legea - putea să fie unul care nu citeşte legea. Dezbaterea de mediu care, oricum, trebuia să preceadă avizul meu s-a făcut mult după ce nu mai eram eu primar. Acesta face parte din diversele atacuri făcute din neînţelegere. Au fost atacuri din partea Centralei Nucleare din neînţelegere, au fost atacuri bine ţintite de către Hânsă care dorea să revină şi şi-a realizat scopul până la urmă şi au mai fost atacuri politice - aici le includem pe cele ale prefectului şi ale altor persoane ancorate politic.

Rep.: Dacă tot aţi menţionat atacurile, să vă întreb despre o „bârfă” actuală a oraşului – investiţia supraevaluată la lucrările de la centrul oraşului. Discuţiile pe reţelele de socializare sunt că centrul a fost supraevaluat pentru a vă construi dumneavoastră vila.

M.M.: Da! A demonstrat cineva că a fost supraevaluat? A demonstrat cineva că eu am făcut vila cu aşa ceva? Eu o să caut documentul şi o să vi-l trimit. Din răutăţile locale, ca să spun aşa, trei consilieri de la acea vreme, culmea, de la PSD - Olaru Alexandru, Dinu Laurenţiu şi Coman Viorel -, s-au gândit dânşii să fie apărătorii dreptăţii şi mi-au făcut a treia plângere la ANI, faţă de celelalte două pe care le-am contestat în instanţă şi le-am câştigat. Mi-au făcut plângere că mi-am făcut casa luând din ceea ce era public, ceea ce nu era adevărat. (…) Şi ANI a verificat dacă din declaraţiile mele de avere şi din toate veniturile pe care le aveam eu şi familia mea, puteam să construiesc acea casă. Şi raportul este edificator: aveam, chiar mai mult. fonduri transparente. (...)

Rep.: Aţi spus că aţi fost atacată de diverşi. Dar, tot din „bârfele” oraşului, reiese că acum aţi luat în echipa dvs. anumite persoane care v-au atacat la un moment dat. V-aţi împăcat cu ele, urmează să fie pe lista dvs. de consilieri?

M.M.: Este o singură persoană, dar o s-o vedeţi când se termină lista de conmsilieri. ALDE este conceput din Partidul Conservator şi PLR-ul lui Tăriceanu. Evident, PC, care a avut un scor foarte bun la alegerile trecute, a ţinut să-şi desemneze nişte reprezentanţi în actuala construcţie politică. Eu sunt nevoită şi este firesc să preiau din echipa aceea. Deci, eu preiau din echipa Partidului Conservator. (...)

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO!

Alexandra ANTON

vineri, 8 aprilie 2016103
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii
mai mult...Replica
12 iun 12:52ReplicaPERCHEZIȚII la Constanța: Femeie ARESTATĂ pentru că FALSIFICA cupoane de PENSIE!

O femeie cunoscută cu antecedente penale fiind vorba despre Elena Simona Rădulescu a fost arestată preventiv la...2838

13 iun 00:07ReplicaAșa ceva... ! Cum își MARCHEAZĂ șoferii din Inel 2 locurile de PARCARE! VIDEO!1144
13 iun 00:11ReplicaComandant constănțean, DECEDAT de două luni, BLOCAT la bordul NAVEI. NU poate fi REPATRIAT1781
13 iun 00:13ReplicaRobert Șerban, de la EFORIE, vrea să atragă TURIȘTI cu ROATA lui FĂGĂDĂU

Roata lui Făgădău a luat-o la vale și a ajuns la... Eforie! Primarul Robert Șerban vrea să atragă turiști în...811

13 iun 00:01ReplicaChristian Eriksen a fost STABILIZAT după ce s-a PRĂBUȘIT pe gazon2809
13 iun 00:01ReplicaA MURIT bărbatul BĂTUT de POLIȚISTUL de la SECTIA 5 din Constanța4663
13 iun 00:00ReplicaIPS Teodosie, noi afirmații controversate: la ortodocși vine lumina, la catolici NU

O nouă declarație ciudată vine de la arhiepiscopul Tomisului. IPS Teodosie spune că la ortodocși „vine lumina”...442

13 iun 00:20ReplicaINDIVIDUL care a introdus în țară 1 kilogram de CANABIS, CONDAMNAT355
13 iun 00:21ReplicaSPITALUL JUDEȚEAN va avea o o CAMERĂ cu PEREȚI rezistenți la FOC259
13 iun 23:41ReplicaCIUDAT! Mai multe decese Covid-19 în 2021 decât în 2020, deși suntem abia la jumătatea anului

Suntem în iunie 2021 și în lume s-au înregistrat deja mai multe decese provocate de Covid decât în tot anul 2020,...414

13 iun 00:01ReplicaPOTOP în Constanța! A PLOUAT cu GRINDINĂ! VIDEO5932
13 iun 23:30ReplicaBiletele de tren s-ar putea scumpi251
Vremea
16.3°16.3° - 20.1° duminică, 13 iunie 2021
ConstanțaUmiditate: 78%
Vânt: 4.4 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/49152013493546
5/406343983321
joker24264029114
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 iun 00:00SportBelgia și Finlanda, victorii la debut - Ziua, marcată de prăbușirea lui Christian Eriksen pe teren

Reprezentativele Belgiei și Finlandei au obținut victorii, sâmbătă, în primele meciuri disputate în Grupa B a...125

13 iun 00:00SportDanemarca, marcată de prăbușirea lui Christian Eriksen pe teren, a fost învinsă de Finlanda

Vizibil marcați de momentul dramatic petrecut în prima repriză (prăbușirea lui Christian Eriksen pe teren),...106

13 iun 00:00SportFC Barcelona s-a calificat în finala Ligii Campionilor (31-26 vs Nantes HBC) / Duel cu Aalborg pentru trofeu

Echipa FC Barcelona a obținut, sâmbătă, calificarea în finala Ligii Campionilor la handbal masculin, după ce a...79

13 iun 23:36SportȘi aici ne facem de râsul lumii - Arena Națională s-a inundat

...511

Local
12 iun 23:27LocalActivitatea de relaţii cu publicul şi audienţe a RAEDPP rămâne SUSPENDATĂ

Activitatea de relații cu publicul și audienţe a Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat”...437

12 iun 23:27LocalPodul din parcul Tăbăcărie, REABILITAT

În urma sesizărilor venite din partea cetățenilor cu privire la faptul că podul suspendat din Parcul Tăbăcărie...922

12 iun 23:27LocalTraficant de etnobotanice, condamnat pentru că a condus fără permis

943

12 iun 00:01LocalNOAPTEA MUZEELOR va fi SĂRBĂTORITĂ și la CONSTANȚA

În data de 12 iunie 2021, între orele 17 – 23, în cadrul evenimentului cultural internațional Noaptea Muzeelor,...693

12 iun 23:54LocalInspectoratul Școlar s-a AUTOSESIZAT în cazul COPILULUI AGRESAT de COLEGI

Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a autosesizat cu privire la situația creată la Școala Gimnazială Nr. 23...644

12 iun 00:02LocalSe amenajează PARCĂRI în Constanța

Spațiile urbane dintre blocuri sunt reorganizate constant pentru a răspunde nevoilor comunității, au anunțat...1724

12 iun 23:28LocalCe spun PROCURORII constănțeni despre hoții de catalizatoare săltați de MASCAȚI

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 10.06.2021, a formulat...1114

12 iun 23:28LocalVila unui AMERICAN, din MAMAIA, călcată de HOȚI: prejudiciu de 2.000 de euro!

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat, la data de 10.06.2021,...1161

12 iun 23:28LocalFEMEIE din Constanța, BĂTUTĂ cu BESTIALITATE de fostul iubit și ASFIXIATĂ cu PERNA!

4973

Politică
12 iun 21:38PoliticăMinistrul Sănătății vrea ca medicii să poată primi și pensie și salariu

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, o atacă pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, după aprobarea legii care...486

12 iun 21:37PoliticăKlaus Iohannis pleacă la Summit-ul NATO: are loc fix înainte de întâlnirea Biden-Putin

Președintele Klaus Iohannis va participa luni, 14 iunie, la Summitul Alianței Nord-Atlantice, organizat la Cartierul...341

12 iun 00:00PoliticăFlorin Cîțu, după criticile CE asupra PNRR: „Spulber un fake news de la prima oră”

240

12 iun 21:38PoliticăKlaus Iohannis a promulgat legea rețelelor 5G

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea privind rețelele 5G. Legea, care reglementează condițiile...435

12 iun 21:37PoliticăBarna: PSD a fost şi rămâne un partid al sărăciei

Vicepremierul Dan Barna, co-preşedinte USR PLUS, a declarat vineri, la Sibiu, că atacul PSD cu privire la Planul...533

12 iun 21:38PoliticăFlorin Cîțu: ”Nu s-a construit niciun spital în România în ultimii 30 de ani din bani publici”

Florin Cîțu a declarat astăzi că o componentă importantă a PNRR o reprezintă construirea de spitale....375

12 iun 21:37PoliticăEuroparlamentar PSD: Va fi aproape imposibil ca România să mai acceseze toți banii din PNRR

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, arată faptul că repingerea de către Comisia Europeană a Programului...421

12 iun 21:39PoliticăFlorin Cîțu, după criticile CE asupra PNRR: „Spulber un fake news de la prima oră”

Premierul Florin Cîțu susține că, deși Comisia Europeană a criticat destul de mult Planul Național de Redresare...486

12 iun 21:37PoliticăCiolacu: E exclusă o alianţă cu PNL dacă această coaliţie se rupe

305

Interviuri
10 iun 09:38InterviuriVideo! INTERVIU cu Gheorghe Donţu, consilier județean, proaspăt exclus din PSD

Consilierul județean Gheorghe Donțu, proaspăt exclus din PSD, după ce a votat proiectul inițiat de șeful CJ,...1490

9 iun 00:06InterviuriNicoleta PLOSCARU: S-au TREZIT în FUNCȚII și HABAR nu au de NIMIC

Nicoleta Ploscaru, fondatorul Asociației ,,Constanța, dragostea mea”, a acordat un interviu ziarului Replica în...3233

4 iun 00:12InterviuriMihai LUPU: În CONSILIUL Județean era HAOS pe vremea PSD! Video

2580

28 mai 00:18InterviuriAurelian Marin, fost consilier local PSD: FĂGĂDĂU a PIERDUT mandatul din prima zi în care a fost ales PRIMAR! Video

Relaxarea restricțiilor a venit ca o gură de oxigen pentru domeniul HORECA, care a suferit pierderi foarte mari din...2674

15 mai 00:32InterviuriSĂNĂTATEA, preocuparea consilierului local PNL Adriana CÂMPEANU!

Adriana Câmpeanu (PNL) se află la cel de-al doilea mandat în Consiliul Local Municipal Constanța. Continuă drumul...1705

14 mai 00:33InterviuriLucian LUNGOCI, deputat PSD: Nu credeam că o să ajungem să DEPĂȘIM numărul orelor de AMBUTEIAJE din București

2324

Monden
12 iun 02:49MondenActrița Kate Winslet și-a vândut penthouse-ul cu 5,3 milioane de dolari

Actriţa engleză Kate Winslet a obţinut suma de 5,3 milioane de dolari pentru penthouse-ul din Manhattan (New York) pe...273

12 iun 00:00MondenAndrea Bocelli va cânta la ceremonia de deschidere a Campionatului European de Fotbal - EURO 2020

Tenorul italian Andrea Bocelli va cânta vineri la ceremonia de deschidere a Campionatului European de Fotbal - EURO...199

12 iun 00:00MondenElton John: Va fi o „catastrofă iminentă“ cauzată de reglementările ce vizează turneele artiştilor britanici

193

12 iun 00:00MondenPlacido Domingo, premiat în Spania în pofida acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Cântăreţul spaniol de operă Placido Domingo a primit joi un premiu la Teatrul Regal din Madrid, la o zi după ce a...201

12 iun 00:00MondenCANNES 2021: Regizorii Gaspar Noé şi Ari Folman se alătură selecţiei oficiale

Cineastul argentinian care locuieşte în Franţa Gaspar Noé şi regizorul israelian Ari Folman sunt cele două noi...194

12 iun 00:00MondenCoronavirus: Compania Moderna solicită autorizarea vaccinului său în Statele Unite pentru adolescenţi

198

Mapamond
12 iun 00:00MapamondNave iraniene aparent în drum spre Venezuela îngrijorează Washingtonul

Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu prezenţa în Oceanul Atlantic a două nave iraniene care...323

12 iun 00:00MapamondCoronavirus: G7 se va angaja să distribuie un miliard de vaccinuri ţărilor defavorizate

Liderii ţărilor bogate din G7 se vor angaja la summitul lor să distribuie un miliard de doze de vaccinuri...201

12 iun 00:05MapamondCe pedeapsă cer procurorii pentru bărbatul care l-a pălmuit pe Macron. VIDEO

635

Sănătate
12 iun 01:48SănătateIoana Mihăilă, despre tulpina indiană: "Numărul de cazuri se menține redus"

Perspectiva României în privința pandemiei nu se schimbă, după anunțul INSP despre tulpina indiană. Ministrul...283

12 iun 01:44SănătateOMS: Vaccinarea merge prost în Europa. Nu va bloca un nou val

Nivelul vaccinării în Europa este insuficient în vederea evitării unei reintensificări a pandemiei covid-19,...362

12 iun 01:45SănătateMARATON de VACCINARE la CONSTANŢA

675

12 iun 00:00SănătateConsumul de ciuperci scade riscul de cancer?

Un consum mai mare de ciuperci este asociat cu un risc mai scăzut de cancer, potrivit unui studiu realizat la...209

12 iun 00:00SănătateValorile mari ale colesterolului sunt moștenite genetic în familia ta? Iată ce trebuie să știi

De multe ori, colesterolul prea mare este provocat de alimentația cu multe grăsimi animale. Însă în cazul anumitor...227

12 iun 01:48SănătateGermania aruncă în aer vaccinarea copiilor: Nu este recomandată decât în cazul celor cu boli grave

Comitetul consultativ pentru vaccinuri din Germania, cunoscut sub numele de STIKO, a recomandat joi ca numai copiii și...790

12 iun 01:47SănătateVarianta indiană a Coronavirusului este cu 60% mai transmisibilă decât cea britanică

Varianta indiană a coronavirusului (varianta Delta) este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta britanică...456

12 iun 00:05SănătateStudiu: Persoanele bolnave de COVID-19 prezintă risc de a dezvolta diabet la 6 luni de la infectare

Studii efectuate în 2021 în Marea Britanie și SUA arată că persoanele care au trecut prin COVID-19 prezintă un...227

12 iun 00:06SănătateMedicamente care pot da dureri de cap

231

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT