REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mariana Mircea si Gheorghe Hansa, interese comune

Mariana Mircea si Gheorghe Hansa, interese comune

Replica API 11 martie 2011 | 00:00 170

Au ingropat securea razboiului

Au ingropat securea razboiului

Încurcate sunt căile politicii, iar zilele acestea, când PSD, PNL şi PC au semnat protocolul uniunii pe care o formează, ne aducem aminte de o vorbă rostită la un moment dat de senatorul Puiu Haşotti: "Niciodată să nu spui niciodată". În politică, fireşte, iar expresia s-a potrivit de minune chiar ieri, când senatorul Puiu Haşotti a zâmbit şi a dat mâna cu primarul PSD al Constanţei, Radu Mazăre, dar şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Ne aducem însă aminte că în 2004, când Haşotti candida pentru Primăria Constanţei, lucrurile n-au arătat chiar aşa prietenos. Politicienii nu trăiesc însă hrănindu-se din trecut, aşa că, încă de anul trecut, PNL şi PSD s-au curtat aprig, până când s-au şi luat. Trecând peste paranteza cu Haşotti şi Mazăre, tot nu putem să nu remarcăm şi un alt "detaliu" care îi leagă: primăriţa oraşului Cernavodă, Mariana Mircea.

Argumentele celor expuse mai sus sunt următoarele: Mariana Mircea a fost membru PNL înainte să fie aleasă primar, ba chiar şi consilier local din partea acestui partid. A avut şi funcţie de conducere în PNL, la Organizaţia de Femei. În 2008, când se apropiau alegerile, Mariana Mircea a cerut liderilor PNL Constanţa să o nominalizeze pe ea să candideze pentru funcţia de primar al oraşului Cernavodă. Liberalii n-au vrut, preferând să îl susţină, pentru încă un mandat, pe primarul de la acea dată, Gheorghe Hânsă. Supărată, Mircea şi-a făcut bagajele, s-a mutat la PSD şi a şi candidat din partea acestui partid, ieşind învingătoare în confruntarea cu fostul ei coleg, liberalul Hânsă. Relaţia dintre Mircea şi Hânsă nu a fost una extraordinară, nici înainte de alegeri, dar nici după. Acum însă, după semnarea protocolului, liderul PSD constanţa, Radu Mazăre, a atras atenţia că cine nu respectă înţelegerea riscă să "zboare" din partid. Mai mult, reprezentanţii USL constanţa au stabilit că acolo unde primarii lor au majoritate şi există viceprimari de la PDL, aceştia să fie înlocuiţi cu persoane de la PSD sau PNL, după caz. Iată, din nou, un mic detaliu care se potriveşte cu situaţia de la Cernavodă. Partea... bună a situaţiei este că şi Mariana Mircea vrea să scape de viceprimarul pe care îl are, şi care e de la PDL - Floriean Hristea. Aşadar, nu va avea probleme în a respecta protocolul. Revenim însă la relaţiile ei cu PNL. În ciuda situaţiei din 2008 ori a lucrurilor pe care le reproşa fostului primar Gheorghe Hânsă, iată că pesedista Mariana Mircea susţine acum: "Relaţiile mele cu PNL sunt aşa cum trebuie să fie, conform protocolului". "Probabil că va fi schimbat viceprimarul de la PDL. Am discutat şi cu preşedintele PNL Cernavodă (n.r.- Gheorghe Hânsă) şi cu consilierii de la PNL, şi cu consilierii noştri de la PSD şi vom colabora", a mai spus, pentru "Replica", Mariana Mircea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102