REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mariana Mircea şi primarul din Cernavodă, la cuţite! Liviu Negoiţă: „V-am bătut de v-am înnegrit”

Mariana Mircea şi primarul din Cernavodă, la cuţite! Liviu Negoiţă: „V-am bătut de v-am înnegrit”

Replica API 21 iulie 2016 | 01:31 548

Contre pe tema cabinetelor medicale; proiect de hotărâre, RETRAS!

Contre pe tema cabinetelor medicale; proiect de hotărâre, RETRAS!

Ape tulburi la Cernavodă, acolo unde PSD încă aşteaptă să afle dacă i dă câştig de cauză în privinţa contestaţiilor privind rezultatul alegerilor în urma cărora liberalul Liviu Negoiţă a fost declarat primar al oraşului, iar consiliera Mariana Mircea (candidată şi ea la primărie, din partea ALDE) face opoziţie făţişă liberalilor. Cea mai recentă şedinţă de consiliu de la Cernavodă dezvăluie o luptă deschisă între Mariana Mircea şi actualul primar, Liviu Negoiţă. Cu toate că în urmă cu câteva zile liberalul spunea că nu au existat probleme la şedinţă şi că toate proiectele „au trecut”, Mariana Mircea a ţinut să îl contrazică. De altfel, anumite proiecte de pe ordinea de zi, privind rezilierea contractelor pentru cabinetele medicale şi organizarea de licitaţii, suscitase emoţii încă dinainte de şedinţă. Se făcea apel, înainte de şedinţă, pentru o mobilizare aşa încât proiectele să nu treacă! La reuniunea consilierilor, lucrurile au luat o turnură oarecum diferită de cele plănuite atât de edil, cât şi de Mariana Mircea, în sensul că unul din proiecte a fost retras de pe ordinea de zi.

„În anul 2010, fostul primar Mariana Mircea a dat cabinetele individuale în spital prin încredinţare directă. Acum, după 5 ani, încep să expire contractele, iar medicii vin pentru prelungirea lor. Pe lege, ele trebuiau scoase la licitaţie. Asta vom face. De aceea s-a votat proiectul cu pricina. Am şi discutat cu medicii, că nu cred că vine nimeni să le ia cabinetele. Tot ei le vor lua, dar la licitaţie, conform legii, aşa cum trebuia făcut de la început”, declara, imediat după şedinţă, Liviu Negoiţă. Evident că declaraţiile acestuia au suscitat reacţia Marianei Mircea, care a precizat, aducând în sprijinul declaraţiilor sale şi procesul verbal al şedinţei, că unul dintre proiectele care vizau cabinetele medicale a fost retras chiar de către primar! „În data de 14.07.2016 noul primar al oraşului Cernavodă a convocat sedinta ordinară a Consiliului Local. Convocatorul cuprindea 12 puncte pe ordinea de zi plus diverse. La momentul începerii şedinţei, primarul, în calitate de iniţiator, a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a trei dintre proiecte: “Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării actului constitutiv al SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL”, “Proiect de hotărâre privind demararea procedurii în vederea selecţiei membrilor Consiliului de Administraţie la SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL şi la SC Utilităţi Publice - Gospodăria Comunală” şi “Proiect de hotărâre privind aprobarea încetării contractelor de închiriere cu destinaţia de cabinete medicale individuale cu închiriere directă, pentru spaţiile situate în str. Gheorghe Doja nr.1A din cadrul Spitalului Orăşenesc Cernavodă.

Primarul nu a oferit nici o explicaţie pentru retragerea lor de pe ordinea de zi, deşi, cu o zi înainte, la şedinţa comisiilor de specialitate ale Consiliului Local, secretarul oraşului insistase în privinţa urgenţei lor, mai ales a primelor două pentru care Curtea de Conturi stabilise ca termen maxim sfârşitul lunii august pentru definitivarea Consiliului de Administraţie la societatea amintită”, susţine Mariana Mircea. Referitor la retragerea proiectului privind cabinetele medicale, Mircea a declarat: „Proiectul aflat pe ordinea de zi la punctul 11 prevedea încetarea contractelor de închiriere pentru 8 cabinete medicale individuale (CMI), contracte în vigoare la această dată, unele chiar reînnoite pe o perioadă de 5 ani chiar în urmă cu două luni. Motivul acestei rezilieri bruşte a tuturor contractelor ar fi fost faptul că aceste contracte au fost încheiate fără licitaţie publică. Iniţiatorul, primarul Negoiţă, a ignorat faptul că aceste contracte au fost încheiate începând cu 2010 (de la momentul preluării spitalului de Ministerul Sănătăţii) şi până în 2016 inclusiv în baza hotărârilor Consiliului Local, consiliu din care a făcut şi dânsul până în 2012. Motivul pentru care în cei 6 ani au fost încheiate astfel de contracte a fost atragerea şi stabilizarea medicilor specialişti în Cernavodă (…)”, susţine Mariana Mircea. Tot ea mai declară că, dacă sunt analizate anexele, „constatăm că singurul spaţiu neocupat în prezent este cel cu destinaţia CMI - Specialitatea chirurgie şi ortopedie pediatrică, spaţiu deţinut până de curând, tot încredinţat direct, de către domnul Zahra Salem, în prezent consilier local PNL, mâna dreaptă a primarului Negoiţă. În mod evident Salem Zahra a dorit să intre în legalitate de această dată, dar nu oricum, ci anulând toate celelalte opt contracte de închiriere aflate în vigoare”, susţine Mariana Mircea. Potrivit consilierei, probabil că medicii ar fi fost de acord că proiectul este unul benefic şi ar fi renunţat la contractele actuale, dar „nici măcar nu au fost informaţi”. Ca atare, concluzionează Mariana Mircea, pe fondul tensiunilor iscate, primarul a retras proiectul. A fost aprobat doar cel prin care se stabilea că, la expirarea contractelor, se vor organiza licitaţii. Chestionat pe acest subiect, primarul Liviu Negoiţă a precizat că nu doreşte altceva decât să fie respectată legea şi că îi transmite Marianei Mircea următorul mesaj: „V-am bătut de v-am înnegrit (la alegeri – n.r.)”. Cât priveşte acuzaţiile la adresa lui Zahra Salem, Liviu Negoiţă a susţinut că acesta este „un om cinstit”, care doreşte cabinetul legal şi la un preţ normal, nu infim, cum sunt închiriate acum aceste spaţii. „Veţi vedea la licitaţie”, a conchis Negoiţă.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218