REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mariana Mircea trimisă în judecată de DNA!

Mariana Mircea trimisă în judecată de DNA!

Replica API 28 decembrie 2017 | 23:25 758

Procurorii din cadrul DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Marianei Mircea, la data faptei primar al orașului Cernavodă, județul Constanța, în prezent consilier local în același oraș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada decembrie 2010 – martie 2012, Mariana Mircea, în calitate de primar al orașului Cernavodă, județul Constanța, în exercitarea atribuțiilor, a atribuit în mod preferenţial şi cu încălcarea dispoziţiilor legale în materie, unor societăți comerciale agreate, mai multe contracte de achiziții publice (reparații, renovări ale unor clădiri ce aparțin unor instituții publice, construcția unor fântâni arteziene, etc.). În același context, în scopul de a favoriza diverse firme, Mariana Mircea a creat premisele atribuirii directe a contractelor de achiziţie, dând dispoziţii subordonaţilor să fragmenteze lucrările sau serviciile contractate, astfel încât să nu fie depăşit pragul valoric de 15.000 euro prevăzut de dispoziţiile art. 19 din OUG nr. 34/2006. Ulterior, inculpata a semnat aceste contracte, a aprobat recepţia lucrărilor/serviciilor contractate şi a dispus plata acestora (în unele cazuri lucrările nu au fost realizate conform proiectului), mai spun procurorii. Urmarea acestor demersuri infracționale a fost prejudicierea patrimoniului orașului Cernavodă cu suma totală de 1.078.384 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru firmele care au contractat lucrările în condițiile de mai sus, reprezentând sumele încasate. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparțin inculpatei. Primăria municipiului Cernavodă s-a constituit parte civilă cu suma de 1.078.384 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mariana esti o scursa a orasului si a societatii! ai un tupeu fantastic si o rautate iesita din comun! Nu uita ca toate se platesc pe lumea asta! Poate ne spui si noua cum alegeai firmele sa se ocupe de lucrari si reabilitare in orasul cernavoda! "Dadeai cu banu" ,cand te imbatai cu Iofcea la Samsara, si iesea castigatoare "Ad Power"? Si adi baiat bun ii dadea si lu cacat mare Soare 10% din lucrare acesta dun urma fiind consilier! Nu va e rusine ma boschetarilor si cartitelor de atatea smecherii si furaciuni?? Lumanari si tamaie sa va luati de banii aia gunoaielor!!
3
0
Fa otreapo , scursoare betiva , comentezi pe facebook ca ti se insceneaza ? Astea s doar o parte , ai uitat cand il trimeteai pe barbati tu la SACT cu o sacose de garnituri si incasati cate 150000 prin firma cu care cumparati si banci pt parcuri cu 10000 bucata ? Nu a sesizat nimeni DNA ul cu privire la firmele ce le ai pe numele rudelor si cu care ai sifonat banii orasului ? Hansa n a reusit in 3 mandate sa fure cat ai furat tu intr un'ul singur. La puscarie o sa faci ce ai facut toata viata, te ibeti si te cracesti.
3
0
Poate se extinde ancheta si se va dovedii si cu ce materiale si cu ce bani si.a ridicat super vila!! ar trebuii unpic mai mult intrat in problema ca si raducanca avea procentul ei din manevre! Sa o ia la puricat pe primarita si sa ne dea si noua niste explicatii cum toti boschetarii si analfabetii ajungeau in cadrul si la conducerea Politiei Locale?? gen Vilau, sau analfabetul de Dragomir de pe seimeni care nu avea care a facut scoala de arte si meserii si nu avea nici macar bacalaureatul luat, dar era politist!!
3
0
sincer..de cateva zile ,prin locatia primariei,stiti voi care...este ....liniste...dar liniste de ...mormant....oare ce se intampla???nu stiti??o salta pe...MAREANA...dar de ce???ca n-a gresit cu nimic...doar si-a angajat zeci si sute de neamuri...matusi...unchi..nepoti..veri...vecini..pretini...etc...toti acestia papa la greu din resursele primariei..stau toata ziua la minciuni...la cafele...si mai ales la tigari...cum apar la munca,alearga de nebuni ,ca sa prinda locuri la...fumoarul...cel vestit...asta este activitatea lor,acelora care au fost creati si iubiti la nemurire de...MAREANA...
7
1
Mariana si Viorel Lefter sunt Doi oameni onesti si cinstiti ! Cinste cui I-a facut mari,,,,',,,,,,,,,,,,,,!!!!!!'?
3
3
eu sa fac ceva ptr primarie? glumiti, eu am de futut fete si femei, mai am putin si o termin pe diana si trec la alta
5
1
NU MAI BINE NEA LEFTER VIOREL DE 200.000 DE IEURO TE DISTRAI TU CU FAMILIA TA SI NU MAI MUREA NIMENI ?
7
0
a linistit.o pe mareana! ia sa stai putin la racoare poate iti mai revii! noi cetatii orasului cernavoda nu am uitat cand usa primariei din fata iti era rezervata doar tie .....si asa poate ti.a mai taiat si gura aia proasta sa mai vorbesti aiurea si sa denigrezi oamenii la sedintele de consiliu local!! hansa ti.a tinut locul cald!
8
3
Mariana vino la mine sa ti spun eu cui sa dai spaga sa scapi.Eu am dat 100.000 de euro la cei de la Politia Rutiera si 100.000 la Parchet si l am scapat pe Costy de puscarie,este bine mersi acasa fara dosar.Asta este viata in romanica ai bani ai valoare ,futi in cur pe oricare .
6
2
ca zurlie la cap ce sunt , luati-o la puscarie si pe rodica iorguleasca fosta pisorca imputita de secretara a primariei care semna pentru legalitate si avea si ea partea ei , intrebati-l pe scofalcitul de tatar jegos , menat aledin
6
15
Ai cules ce ai semanat MARIEANO ,esti o betiva si o spurcata, uitativa ce FATAU are de BETIVA ORDINARA
8
2
A furat, si se va dovedi, va plati...ca si restul, cei care o vor urma in anii urmatori. Important e sa se faca treaba de gospodarire prin oras ca e ca dupa razboi peste tot..nici Mariana dar nici Liviu n-au fost gospodari..ii vom schimba la alegeri. Oare, ma intreb, asa arata si ograda lor, ca orasul? Va spun eu: nu! E ca dupa soare. Atunci de ce orasul arata altfel? Numai interesele lor au urmarit toti pana acum! Nu-i nimic, mai incercam la vot..hai pa
7
2
Urmeaza GETY sa se duca la puscarie cu tasu si cu gunoiu ala de nevastasa
6
2
si cu este diferit comunicatul DNA? esti un postac aservit privighecioarei, La cat rau a facut, era si culmea ca sa nu-i vina randul, ca prea mult a furat si mult rau a facut! o praduitoare nenorocita!
7
1
Da. Noutatea, draga cernavodean este COMUNICATUL OFICIAL AL DNA pe tema asta, comunicat transmis presei AZI. alta intrebare?
9
5
Din cate vad e vorba de lucrarile din centrul civic al orasului.Daca a facut ceva frumos pt oras e cercetata.Daca fura nu era cercetata..Se vede ca e o rautate a cuiva din moment ce dati de sarbatori o stire care ati mai dat-o mai demult.Se vede ca deranjeaza pe multi care fac afaceri mari acum in primarie si vor sa scape de ea cum a facut si hansa.Va scapa ca ea nu se preteaza la hotii, dar sa vedem ce vor face clica actuala, cu hotiile la drumul mare,cu expresoare,sex in birou,etc.
4
12
Seamana cu alexandra stan
3
3
Ce rautaciosi mai sunteti!! incercati sa fiti mai buni, n.am saturat de rautati...cei care au gresit platesc...numai ca noi vedem gunoiaele in ochii altora!
4
7
Si psd vrea sa disfinteze dna sa fure mai mult fara caini
9
7
trebuia sa vina si randul ei. la cate plangeri a facut pentru tot orasul
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367