REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Marii operatori de telefonie mobilă furnizează datele de localizare pentru a monitoriza populația

Marii operatori de telefonie mobilă furnizează datele de localizare pentru a monitoriza populația

Replica API 26 martie 2020 | 09:21 4263

Marile companii de telefonie mobilă din România, printre care Vodafone, Telekom și alți 5 operatori au fost de acord să ofere datele către instituțiile europene. Aceste date vor fi utilizate pentru a-i monitoriza pe oamenii aflați în carantină sau la izolare, în timpul epidemiei de coronavirus.

Acordul de a furniza date către Comisia Europeană a fost semnat și de Telefonica, Telecom Italia , Telenor, Telia și A1 Telekom Austria, care s-au întâlnit luni cu Thierry Breton, comisar european pentru piață internă și servicii.

Comisia Europeană spune că utilizatorii vor fi sub protecția anonimatului, iar datele despre locul unde aceștia se află sau se deplasează vor fi agregate și folosite pentru măsuri de combatere a răspândirii noului coronavirus. Totodată, un oficial european a precizat că datele vor fi șterse după soluționarea crizei, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dan , Tu ai cei mai buna postare , sunt ferm convins ca o sa treaca toata pandemia asta , sa fim optimisti . trebuie !
0
0
@Ohm, tu gandesti cand vorbesti ? Eu personal incep sa cred ca toata zarva asta cu Coronavirusul a fost indusa si are scopuri premeditate si precise. Imi pare ca este testata disponibilitatea de a accepta reducerea unor libertati. Criza economica de care se face atata caz era oricum aproape necesara. Sistemul capitalist isi atinsese limitele. Existau crize de supraproductie, deficite care nu mai puteau fi corectate, piete dezechilibrare.
1
0
Aveti ceva de ascuns de va manifestati asa?
1
1
Arunc gadgeturile si ma apuc de scrisori.Ce-i graba!
4
0
Apusul libertatii in plina demonocratie europopopeana
8
0
Edward Snowden trage un semnal de alarma ca, odata ce guvernele se vor obisnui sa foloseasca sistemele high-tech de supraveghere in timpul crizei, nu vor mai renunta la aceste puteri sporite, si vor transpune in legislatie utilizarea lor in mod uzual. Puteti cauta: Snowden warns: The surveillance states were creating now will outlast the coronavirus
7
0
cu parere de rau sunteti idioti fara de leac. Cineva vrea sa va ajute si voi nu si nu. Urmatorul palier este bastonul fortelor de ordine maimutoilor. Va veti linisti, si veti considera masura ca fiind educativa. Doamne, de ca nu ai facut ca prostia si ignoranta sa doara?
5
5
O sa ne. Ia. Si. Telefoanela
2
1
lasam telefonul acasa!
4
0
O mare timpenie ! Ca si cum nu ar putea sa-si lasa telefonul acasa daca tot vrea sa plece la dracu cu carti !!!!!!!!
6
0
In zona I.L.Caragiale-Topolog ies persoane de peste 65 ani cu animale de companie de cateva ori pe zi.Asa ca degeaba a aparut masura prin care cei de peste 65 de ani pot iesi doar intre orele 11-13.Un altul,venit din Anglia se plimba cu VW-ul prin cartier,ca el a venit cu camionul si nu cu avionul,zici ca virusul are rau de masina si nu poate circula cu auto!
4
2
Credeti ca asta-i scopul?
4
2
Chiar asa, are dreptate cel de la 10.09. Daca cel din carantina sau izolare isi lasa tel acasa cand pleaca, ca un INCONSTIENT ce este, si eu un termen bland, desigur, pe cine si cu ce ajuta raportarea datelor privind locatia? Sunt, bineinteles, si alte metode de-a ocoli raportarea, insa nu vreau sa dau idei. O masura inutila, dupa parerea mea.
5
1
instalati-va fake gps si un vpn si dati-le la muie ca si asta este o manevra de a lor
11
5
Ala din izolare daca vrea sa iasa si e intelligent,isi lasa tfn acasa!asta asa de discutie.....ptr ca multi sint constienti!
13
1
oricum se retineau si se ascultau datele 6 luni. e lege.
13
2
Uniunea care ne da la mumu cand e vorba de ajutoare,sau nevoi dar totusi ne dam panalonii jos de cate ori ni se cere , offfffff Romanule idiotule
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614