REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

MARILE INTERSECȚII din Constanța și Mamaia sunt BLOCATE! VIDEO

MARILE INTERSECȚII din Constanța și Mamaia sunt BLOCATE! VIDEO

Replica API 15 ianuarie 2018 | 01:09 595

HAOS pe străzile din Constanța! Prima ninsoare din municipiu a transformat șoselele și intersecțiile într-un test al răbdării. Chiar dacă municipalitatea a anunțat în cursul zilei de luni că utilajele vor ieși și vor arunca cu material antiderapant pe șosele, acest lucru a întârziat să se întâmple. Mașinile abia au înaintat pe principalele bulevarde, iar intersecțiile erau un adevărat labirint pentru șoferi.

Spre exemplu, o constănţeancă a declarat că a parcurs cu maşina traseul centru- Botăcei în circa o oră, o oră şi 10 minute. Este vorba despre un traseu de 4 kilometri şi jumătate, iar socoteala arată că... s-a circulat cu 5 kilometri la oră!

Cetățenii se întrebau constant unde sunt utilajele primăriei, căci, chiar dacă reprezentanții instituției au anunțat printr-un comunicat de presă că 13 sărărițe împrăștie material antiderapant, ELE NU AU FOST ÎNTÂLNITE ÎN TRAFIC!

Iată comunicatul primăriei: „Centrul Meteorologic Regional Dobrogea atenționează că, în intervalul 15 ianuarie ora 10:00 – 16 ianuarie ora 08:00, va ninge temporar, iar stratul de zăpadă va fi de 6 – 8 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze de 3 – 7 km/h, temperaturile minime vor fi între -4 și -5 grade Celsius, iar cele maxime între -2 și -1 grade Celsius.

Ținând cont de faptul că zăpada a început deja să se depună pe carosabil, 13 sărărițe au început să împrăștie material antiderapant pe străzile din municipiul Constanța, zonele vizate în principal fiind intersecțiile, străzile care se află în pantă, bulevardele, străzile principale și instituțiile publice (unități de învățământ, spitale, secții de poliție și alte instituții). Totodată, 27 de utilaje cu lamă sunt pregătite pentru a interveni, dacă situația o va impune.

Stocul de material antiderapant pregătit de Primăria Constanța pentru combaterea poleiului atât pe carosabil, cât și pe trotuare este de 6.500 de tone (25% clorură de sodiu și 75% nisip), iar stocul de carburant necesar acțiunilor de deszăpezire este de 30.000 de litri.

Utilajele cu lamă vor fi poziționate în următoarele intersecții: Poarta 1 (2 utilaje lamă cu sărăriță), bd. Ferdinand – bd. Tomis (1 sărăriță și 2 lame), bd. Mamaia – Pescărie (1 sărăriță și 2 lame), bd. Lăpușneanu – bd. Aurel Vlaicu (1 sărăriță și 3 lame), str. Suceava – Boema (1 sărăriță și 2 lame), bd. I.C. Brătianu (1 sărăriță și 3 lame), șos. Mangaliei – bd. 1 Mai (1 sărăriță și 3 lame), bd. I.C. Brătianu-Cora (1 sărăriță și 2 lame), bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei (1 sărăriță și 3 lame).

Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale”, au transmis reprezentanții Primăriei.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un sfert de sararitza daca trecea pe marile buevarde era ceva , dar shmekeria e sa stai cu utilajul in asteptare, curg banii, cand iese pe treaba, mai bine nu iese
1
0
Asa merg confucatorii astia de judete...Nesimtire crasa, nemernicie, hotie, ....trebuie sa vina alta generatie....greata fata de ei !!!
3
0
Ati votat o pasare exotica pe post de primar, acum trageti ponoasele.
10
1
Unde sunt Pularis si Fagadau? Plus ca soferii sunt inconstienti, Suntem in Rom ania
11
0
breaking news, stire de stire. Traficul e ingreunat nicidecum blocat, cum reiese de altfel si din filmare.
5
7
sararita sararea, ia mai da-va-n plm.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614