REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Marilena Dragnea readuce în discuţie, ca prioritate, înfiinţarea unui spital orăşenesc

Marilena Dragnea readuce în discuţie, ca prioritate, înfiinţarea unui spital orăşenesc

Replica API 15 aprilie 2016 | 00:52 178

Candidatul PNL la Primăria Năvodari

Candidatul PNL la Primăria Năvodari

Marilena Dragnea

PNL a decis, cu greu, candidaţii pentru anumite localităţi din judeţul Constanţa. Motivul: bătălia va fi gra, iar liberalii chiar vor, în această vară, să demonstreze că pot câştiga cât mai multe primării. La nivelul oraşului Năvodari, acolo unde de ani buni ba au făcut opoziţie, ba s-au complăcut în coabitarea cu fostul primar PSD, candidatul PNL este Marilena Dragnea. Nu este cel mai bine cotat candidat, la acest moment, o spun chiar sondajele PNL, însă are potenţial de creştere, mai arată analiza PNL. Fost consilier, Marilena Dragnea spune că, în ultima perioadă, s-a dedicat activităţii partidului, dar şi studierii activităţii din administraţia publică locală, aşa încât să fie pregătită pentru momentul unei eventuale desemnări a partidul drept candidată la primărie. În acelaşi timp, Dragnea, care s-a făcut remarcată la un moment dat pentru că a intrat în conflict cu un jurnalist, a declarat că îşi doreşte comunicare cu respectivul, pentru că lucrurile se pot aşeza şi amiabil. În cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica”, Dragnea a spus că, dacă va fi aleasă primar, nu va merge „cu satârul” în primărie, pentru a „rade” toţi funcţionarii de acum, dar în schimb ar „reaşeza” statuetele care au umplut, cu generozitate, oraşul. Spune că apreciază munca, faptul că unele statui sunt frumoase, dar că altele... nu prea se aşează în peisajul urban.

Reporter: Doamna Dragnea, ca urmare a unui sondaj al PNL, aţi fost desemnată candidatul partidului la Primăria Năvodari. Cum de s-a ajuns la această soluţie, având în vedere că, din câte înâeleg, nu sunt cifre tocmai încurajatoare pentru dvs.?

Marilena Dragnea: Nu putem să ne legăm neapărat de cifre, de notorietate, pentru că nu puteam să stau foarte bine la capitolul notorietate, ţinând cont că nu am fost o persoană publică, în sensul să fiu în oraş în administraţia publică locală. Desemnarea ca şi candidat la Năvodari a venit ca urmare a unei analize corecte a sondajului, unde a contat foarte mult intenţia de vot şi favorabilitatea versus încrederea pentru această candidatură. (...) Decizia a fost luată şi politic, într-un anumit sens. Mă pregătesc pentru acest lucru intens, de cel puţin 3 ani de zile. Au considerat că este bine să iasă cu un om crescut efectiv politic, cu un om pregătit să facă faţă unei administraţii, un om venit din acea administraţie unde a făcut opoziţie 4 ani de zile. (...)

Rep.: De ce v-aţi hotărât să candidaţi pentru Primăria Năvodari?

M.D.: Probabil dacă aş spune aşa, cum o simt eu în interior, ar părea ceva ireal. De fel, sunt o persoană idealistă şi cred că lumea dacă nu poate fi schimbată, poate măcar fi un pic zdruncinată. Avem nevoie să shimbăm mentalitatea. În Năvodari avem nevoie de o administraţie dreaptă. Şi când mă refer la o administraţie dreaptă, mă refer la o administraţie corectă faţă de cetăţeni, eficientă şi transparentă. Sunt lucruri care s-au făcut bine, dar cu o risipă foarte mare de bani, şi poate că nu întotdeauna cheltuiala a fost oportună. Cred că trebuia să fie mult mai atent şi mai transparent procesul care a dus la aceste lucruri. Şi cred că, în primul rând, trebuie să le acordăm oamenilor din Năvodari respectul. Să ştiţi că nu am avut respect pe toată această perioadă. Am intrat în această cursă din dorinţa de a mă îndrepta şi a arăta că se poate face şi o altfel de politică. De fel, sunt şi o persoană destul de rebelă şi aplic ceea ce eu consider că este corect. Ţinând cont că am un băiat care anul acesta face 20 de ani, consider că e corect să ne sacrificăm şi să facem lucrurile acestea. Voi face apel către toţi cetăţenii ca tineretul să fie prioritatea noastră, să facem ceva pentru copiii noştri. Să îi ţinem în oraş.

Pentru că Marilena Dragnea a fost consilier local la un moment dat, în 2008-2012, a fost firesc să explice şi de ce nu a continuat, deşi putea să se regăsească pe lista de candidaţi şi în următorii ani. În contextul interviului, Dragnea a mărturisit că a sesizat o serie de ilegalităţi, motiv pentru care s-a şi retras, exemplificând ce s-a întâmplat cu Tabăra Năvodari, dar şi relatând că la un moment dat au existat persoane trimise să împartă bani consililierilor pentru a trece un anumit proiect! La capitolul proiecte, Dragnea a readus în discuţie, ca prioritar, înfiinţarea unui spital local.

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614