REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Marina Almăşan, indignată de conducerea TVR: „Îi tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte slugi jegoase“

Marina Almăşan, indignată de conducerea TVR: „Îi tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte slugi jegoase“

Replica API 6 iulie 2019 | 00:00 520

Marina Almășan

Nu e prima dată când Marina Almășan își exprimă în spațiul public nemulțumirile cu privire la conducerea TVR, acolo unde jurnalista lucrează, aceasta fiind de părere că directorii pe care postul TV i-a avut de-a lungul timpului, „de la un preşedinte la altul“, au făcut ca televiziunea publică să fie tot mai „prăbuşită“.

Realizatoarea de televiziune Marina Almăşan a scris pe site-ul propriei reviste online, femeide10.ro, un alt text dur la adresa conducerii TVR, după ce cu puțin timp în urmă le mai declarase o dată „război” șefilor ei. Aceasta critică acid preşedinţii pe care postul public i-a avut şi, fără a preciza însă vreun nume, a declarat că cei mai mulţi dintre ei au fost „o apă şi-un pământ“, având „marea realizare“ de a prăbuşi „instituţia-emblemă“.

„Desigur, oala e comună, dar nu-i bag chiar pe toţi în ea. S-au băgat destui dintre ei şi singuri, rămânând în afară doar «accidentele»: cei câţiva de bună credinţă, majoritatea proveniţi din «interior» şi cărora chiar le-a păsat de aceasta instituţie-emblemă, străduindu-se, pe durata mandatului lor, dacă nu s-o «ridice», măcar să n-o prăbuşească… Restul, toţi – o apă şi-un pământ, la fel cum a ajuns, de altfel, şi «moşia» pe care vremelnic au administrat-o. (…)

Majoritatea dintre ei au uitat, în secunda a doua după investire, motivul din care se află acolo. Uită că e unul conjunctural, mai totdeauna politic, prea puţin sprijinit pe valoare şi experienţa în domeniu, pe bună credinţă, pe voinţa şi putinţa de a face bine. Li se pare brusc că «geniul» lor este singurul răspunzător de locul pe care brusc s-au trezit cocoţaţi, şi nu că, de fapt, complicatele maşinaţiuni şi jocuri de culise sunt cele ce i-au plantat în fruntea unei instituţii, care, mulţi dintre ei, habar n-au cu ce se mănâncă“, şi-a început realizatoarea textul.

„Odată instalaţi, capătă automat mentalitatea de stăpâni, tratându-ne pe noi, toţi ceilalţi, ca pe nişte slugi jegoase. Tot ce am făcut până atunci, toată valoarea noastră profesională, izbânzile noastre şi performanţele recunoscute în piaţă se anulează, nu reprezintă nimic, ba, dimpotrivă, deranjează (…)

Realizatoarea TVR a continuat prin a descrie situaţia dezastruoasă din televiziunea publică, amintind de audienţele slabe, aparatura depăşită, „marketing-ul de toată jena“, „vedetele care abia mai răsuflă“, şi cheltuirea bugetului în mod iresponsabil. „Cum arată instituţia, de la un preşedinte la altul? Mai prăbuşită ca niciodată. Cu ratinguri alarmant de mici, chiar şi la producţiile care se căznesc să ţină ştacheta sus; cu armate întregi de noi angajaţi, de cele mai multe ori incompetenți, strecuraţi în organigramă în pofida unanim blamatei supradimensionări; cu evenimente de tradiţie îngropate cu bună ştiinţă sau dintr-o incompetenţă crasă; cu omorârea oricăror relaţii de colaborare cu alte televiziuni ale lumii.

Cu un marketing de toată jena, care nu reuşeşte să «vândă» nimic din ceea ce se mai întâmplă bun în tranşeele profesioniştilor neucişi încă; cu o tehnică învechită, care deschide cale liberă închirierilor din afară, pe sume importante; cu «vedete» care abia mai răsuflă, pentru că nimănui nu-i pasă de ele, decât dacă cineva important are vreun interes punctual faţă de unele din ele; cu holuri pustii şi reci, bântuite de umbrele marilor oameni ai României de odinioară...

Cu spaţii mâncate de paragină, cu găleţi puse pe holuri, ca să adune ploaia ce răzbate prin acoperişuri; cu o resemnare incurabilă a unor angajaţi, altminteri minunaţi, dar cărora li se pune pumnul în gură, prin legi şi regulamente bolnave ce încearcă să ţină sub preş gunoiul din interior. Cum să limitezi accesul la adevăr al cetăţeanului, al societătii, intr-o instituţie care trăieşte din banii acestora?!? Ce instituţie publică de pe această planetă îsi poate permite să spună «Nu ai voie să vorbeşti în afară despre ceea ce se întâmplă înăuntru, că-ţi pierzi locul de muncă?»“, a mai scris Marina Almăşan.

click.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spune tu Almaseanco ca Tvr este un cuib de viespi unde aproape toti angajati sunt veniti pe baza de relatii si nepotism si se cred mari vedete.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614