REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Mario Tapangea, implicat într-un mega dosar de trafic de droguri

Mario Tapangea, implicat într-un mega dosar de trafic de droguri

Virgil STOIAN 28 octombrie 2022 | 00:00 7022

Marius Eliodor Brădițeanu a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup organizat și trafic de droguri și Viorel Daniel Cîrstea a primit 7 ani și 2 ani pentru aceleași fapte. În același dosar a mai fost cercetat și Jurău Gheorghe Lucian care a decedat între timp. Sentința a fost dată pe 21 octombrie 2022, de Tribunalul Constanța și nu este definitivă. Cei doi bărbați sunt acuzați că la sfârșitul lunii august 2014 au constituit un grup infracțional organizat care se ocupa cu procurarea cocainei și transportarea acesteia în Italia și România. Marius Eliodor Brădițeanu  era coordonatorul grupului infracțional organizat având legături cu traficanți de droguri în Republica Dominicană si Peru. Printre cei care se ocupau cu comercializarea drogurilor era și Mario Tapangea, fiul magnatului Ioan Tapangea.

Cei trei se ocupau procurarea cocainei, recrutau persoane dispuse să transporte droguri, organizau  transportul cocainei de către cărăuși prin asigurarea condițiilor deplasării acestora, cumpărarea/rezervarea biletelor de avion, cazarea acestora, asigurarea mesei, stabilirea datei plecării și întoarcerii, a rutelor folosite, a banilor de cheltuială; Jurău Gheorghe Lucian a avut rolul de a participa cu sume de bani la procurarea cocainei, de a recruta persoane dispuse să transporte cocaina rolul de a înlesni  transportul cocainei de către cărăuși prin asigurarea unor sume de bani necesare cărăusilor; Viorel Daniel Cârstea a avut rolul de a participa cu sume de bani la procurarea cocainei, de a înlesni procurarea si transportul cocainei prin trimiterea unor sume de bani si găsirea altor persoane care au trimis bani prin servicii de transfer de bani pentru procurarea Cocainei, rolul de a căuta persoane dispuse să transporte drogurile, să găsească cumpărători pentru droguri. Prin aceste metode, cei trei au reușit să traficheze aproape 5 kilograme de cocaină, din Peru în Italia. Printre cei care vindeau drogurile se afla și Mario Tapangea, fiul magnatului Ioan Tapangea.


Având în vedere natura faptelor săvârșite de către inculpați, valorile sociale ocrotite de lege privind sănătatea publică, ce au fost lezate  prin comiterea faptelor de trafic de droguri, fiind cunoscut că astfel de fapte au consecințe grave asupra sănătății fizice și psihice a persoanelor în special a celor tinere, dar si faptul că inculpații au traficat o cantitate mare de droguri de mare risc, modul concret în care au acționat, instanța a considerat că faptele acestora prezintă un grad de pericol social ridicat. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Marius Eliodor Brădițeanu la 6 ani și 10 luni de închisoare, Viorel Daniel Cîrstea primind 7 ani și 2 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Îl doare in p**a pe Mario de voi și de articolele voastre
2
0
Vreau sa dau și eu bani dar nu știu cui. Cui i-a dat Mario?
1
0
O porcărie de articol. Ziar de cacattttt
2
1
Magnatului ?? :))))
8
0
Magnat.... in plm toti ruptii in c*r cu cu miros de ceapa sunt magnati dupa mintea creata a lu replica
10
1
BAAAAAAA MARIO E UN SIFON NENOROCIT !!!! A PLATIT SUME GRELE SI A SCRIS TOT CA LA SCOALA !!!!! SA NU UITAM DE PLECAREA LUI IN MACAO DUBAI ETC. CA II FACEA MA-SA POMANA DE 7 ANI ACUM !!!!
10
1
Mare magnat...tacsu lui p******a asta !!! Un alt i*******r,cocalr care este mare magnat !!!! Toti drogatii si toti infractyorii sunt magenti acum??? pe buneee??? Magnat este Tiriac, Fratii care detin Dedeman....astia de care auzi ca sunt cu droguri,camata,c***e sunt doar infractori !
15
0
Mario Tapangea nu este implicat in dosar ;)) cum puteți sa inventați așa ceva ? Vreți bani de la el???
2
10
Numai minciuni ! Ziar de kk
1
7
politia locala adevaratul grup infractional organizat, pe yt
12
0
Sa vezi ce îți rup băieții rozeta :))))) Mai ales dk dădeai cu 0,6 :)))))
7
0
Bravoooo
6
0
Ușor ușor va duceți Toți
6
0
Ușor ușor va duceți toți :)))) bravoooo 1-0 poliția romană :))
6
0
Mesajul Dvs.
3
0
Hahahaha
3
0
Ai lumea la picioare si te apuci de porcarii...
5
1
Cel mai mare turnator al interlopilor
9
2
Cat de retardat trebuie să fi , sa te bagi peste mancarea moldovenilor g****i din Abator
12
2
Va leaga Albert pe toți .....că să îl scape pe fisu .....arsen ....rafila.... pitbull.....și pe aia din piață.....ușor....
4
5
Ce magnat e tapangea? Ati innebunit?
14
3
Asa si? E veche stirea...apropo. Sau v-a platit cineva sa mai aruncati cu noroi? Ziar de handel
11
11
Voi alte articole mai puteti redacta? Stati numai pe portal just si dna... Altceva... Nimic. Praf ziar praf stiri. Vreti sa terfeliti lumea Fiecare raspunde pt ceea ce face. De ce credeti ca ne-ar interesa mario tapangea sau altii? Faceti stiri cum trebuie.. Voi sunteti mao corupti decât cei despre care scrieți.
11
14

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369