REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Marioara Cojoc nu mai are voie să deţină vreo funcţie la Ovidius

Marioara Cojoc nu mai are voie să deţină vreo funcţie la Ovidius

Replica API 9 februarie 2012 | 00:00 431

Pedepsită un an de zile, după "păruiala" cu profesoara Flaut

Pedepsită un an de zile, după "păruiala" cu profesoara Flaut

Au apărut primele sancţiuni după scandalul de la Universitatea de stat Ovidius, între profesoarele Marioara Cojoc şi Cristina Flaut. Astfel, Comisia de etică, întrunită ieri pentru a discuta păruiala dintre cele două profesoare, respectiv declaraţiile făcute ulterior incidentului, a stabilit că Marioara Cojoc nu mai are dreptul să ocupe vreo funcţie de conducere în cadrul universităţii timp de un an zile. Reamintim că în data de 20 ianuarie au avut loc alegerile pentru desemnarea membrilor Consiliului Profesoral din cadrul Facultăţii de Istorie, ocazie cu care Marioara Cojoc a ratat intrarea în acest for. A urmat demisia acesteia din funcţia de prodecan, iar ulterior un scandal între ea şi profesoara de matematică Cristina Flaut, încheiat odată cu intervenţia Poliţiei în campusul universitar. Menţionăm că urmare a scandalului Poliţia a sancţionat-o pe Cristina Flaut. Însă lucrurile nu s-au terminat doar cu cearta dintre cele două profesoare, Marioara Cojoc postând o serie de jigniri la adresa colegilor pe contul său de Facebook. Referitor la jignirile personale exprimate în presă, dar şi pe Facebook, la adresa colegilor, mai mulţi profesori ne-au transmis, la acea dată, un comunicat din care reamintim următorul pasaj: "Le considerăm a fi nedemne de comentat, raportându-ne, mai ales, la limbajul neacademic, chiar suburban, pe care doamna conf. univ. dr. Marioara Cojoc l-a utilizat". Revenind la ziua de ieri, facem precizarea că rectorul Universităţii Ovidiu, Victor Ciupină, a susţinut că el nu a primit încă raportul Comisiei care a analizat scandalul mai-sus amintit, prin urmare momentan nu poate face declaraţii.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai, neni, ai... Am facut si eu o faza de-asta pe vremuri, deosebirea e ca nu am functii, ca doamna Cojoc si ca daca se lasa cu suturi pe la spate, puteam zbura de tot de pe scaun. Amu somam si, vorba lui Ismail, rahat faceam.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367