REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Marius Budăi: Cei 400.000 de bugetari nu sunt în pericol de a fi disponibilizaţi cât timp PSD este la guvernare

Marius Budăi: Cei 400.000 de bugetari nu sunt în pericol de a fi disponibilizaţi cât timp PSD este la guvernare

Replica API 4 octombrie 2019 | 02:37 465

Marius Budăi

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a dat asigurări joi, într-o conferinţă de presă organizată la Brăila, că cei 400.000 de bugetari, despre care preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, a spus că ar trebui disponibilizaţi, nu sunt în pericol de a fi concediaţi, cât timp PSD este la guvernare.

"Noi avem în România aşa un dar fantastic de a ne jigni unii pe alţii. Dacă noi ieşim şi spunem că bugetarii sunt graşi, că stau degeaba, că ne înjură, înseamnă că generalizăm pe tot sistemul, ceea ce nu este corect. Unii bugetari chiar se sacrifică la locul de muncă, în sensul că fac ore peste program neplătite, că vin la muncă şi sâmbăta şi duminica şi nu sunt plătiţi suplimentar. (...) Cei 400.000 de bugetari cu siguranţă nu sunt în pericol de a fi disponibilizaţi cât suntem noi la guvernare", a declarat Budăi.

Marius Budăi a precizat că, în timp ce unii solicită disponibilizarea a 400.000 de bugetari, Ministerul Muncii pe care îl conduce mai are nevoie de angajarea a încă 500 de oameni.

"Eu m-am dus la doamna premier şi i-am demonstrat că mai am nevoie de oameni. În 2010, au fost în Ministerul Muncii extrem de multe concedieri făcute alandala. Mai am nevoie acum, fără să implementez noua lege a pensiilor, de 500 de oameni şi noi venim cu declaraţii că trebuie să dăm 400.000 de oameni afară. Eu nu spun că toţi bugetarii sunt perfecţi. Avem 1.200.000 de bugetari şi ei au zis să dăm afară 400.000, bazat pe ce? (...) De ce vreau mai mulţi oameni la minister? Din 2002, de când am intrat în UE şi până în prezent, numărul serviciilor sociale pe care le avem acum este cu mult mai mare, de aceea este nevoie de mai mulţi oameni", a declarat Budăi.

Ministrul Muncii a făcut aceste precizări după ce preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, a declarat marţi, într-o întâlnire cu oamenii de afaceri germani, că un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 în România, care iniţial va lua măsura disponibilizării a 400.000 de bugetari, iar ulterior va lua decizia renunţării la cota unică de impozitare şi adoptarea impozitării progresive.

"Până să vorbim de bani, vorbim despre oameni, iar atunci când vorbeşti despre oameni trebuie să fii foarte exact, foarte motivat. Şi cu argumente. Dacă spui: 'Din 1.200.000 noi trebuie să dăm afară 400.000'. Ok. Am aplicat un procent şi ştiu că 30% trebuie daţi afară. Ok. Câţi dintre ei sunt profesori, câţi medici, câţi funcţionari? Facem analiza. (...) Odată cu intrarea în UE - şi mă refer la serviciile sociale din cadrul Ministerului Muncii - sunt mai multe servicii sociale. Nu noi, oamenii, trebuie să facem acele servicii sociale? Nu avem nevoie de personal? Venim, aşa, şi aruncăm o cifră: 'Când venim noi la guvernare dăm 400.000 de oameni afară şi le tăiem salariile prin impozitare'. Super!", declara Dragoş Anastasiu. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu siguranta esti un bugetar plimbator de hartii de iti permiti atatea. Poate si raspunzi, daca te dai asa mare bogat.
2
0
MERGETI LA VOT !!! este singura solutie; injuraturile pe forum nu ajuta pe nimeni...
2
0
esti batran , urat , si nici bani nu ai . De aceea te oftici ca noi ne permitem sa-i luam uneifete un parfum de 100 de euro sau sa-i platim un plin de benzina si o ....ora romantica ! adica putin dar bun ....tu , ramai la curul nevestei
0
3
Aveti grije bugetari cu cine votati!
2
2
BRAVO PSD ! DUDUIE ECONOMIA
3
0
Am cheltuit milioane de euro si-am realizat aproape cea mai tare retea IT din lume! Toti stam in fata unui PC si putem emite, semna , aviza online orice document pe care cu un simplu clik il trimiti tuturor celor responsabili. Documentul respectiv este semnat prin semnatura electronica si retransmis decidentilor! La ce draku am umplut noi primariile cu atatia trantori care se uita la un PC ca la o oglinda! Habar nu au de un excel, sa realizeze un tabel sau folder cu documente..De oameni competenti si eficienti avem nevoie nu de obedienti ca asta ne costa pe toti!
4
0
la Navodari cateva sute de angajati la primarie salarii peste 1000 euro. Amante, fina,rude care toata ziua freaca telefonul mobil.Sa ne spuna primarul cati bani pentru salarii sunt prevazuti in buget pe 2019? Te crucesti.
2
2
Normal ca nu sunt in pericol, pentru ca sunt pomanagii vostri electorali. Ati fi in stare sa le mariti salariile cu 100%, iar dupa ce renuntati la guvernare, cine vine, sa fie nevoit sa faca taieri. Vesnica situatie: PSD imparte pomeni electorale din imprumuturi, iar cine vine dupa ei trebuie sa achite nota de plata.
2
1
Santaj pe fata.
3
0
ce este nepermis, nepermisa, in conceptia voastra a celor de la replica este nepermis sa afirmi faptul real ca acesti analfabeti ce guverneaza se bazeaza pe minciuna si , in spatele imunitatii, au umplut parlamentul de penali si mint , cu o nerusinare inadmisibila, poporul? Da nu-i vor mai vota nici pensionarii care au inteles marsavia lor, au simtit pe pielea lor ce inseamna sa le dai doi lei si sa le iei inapoi zece.
4
2
Iar noi ceilalti, din privat, adica 5.7 mil plus diaspora 9 mil vom vota USR. Sa dea afara 80la suta din putorile bugetare care consuma inutil bugetul facut de privati. Trebuiesc inlocuote putorile cu calculatoare si programe de soft performante, de afara, nu facute de tampitii din ro care ne fac sa asteptam pt orice hartie de inregistrat in calc cu zecile de minute.
8
2
Noi de aceia v-om vota cu psd
2
8
Cel putin zece la suta dintre acestia, nu isi justifica activitatea si salariile primite.
11
2
Tineti toate curvele, ca alea din inregistrarea difuzata la B1, care-si rifdica fustita in functie de interesele personale si care isi discuta infectiile si mancarimile intime.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218