REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Marius Budăi dă detalii despre supraimpozitarea pensiilor speciale

Marius Budăi dă detalii despre supraimpozitarea pensiilor speciale

A.F. 7 decembrie 2022 | 00:00 1313

Ministrul Muncii Marius Budăi a afirmat că încă nu a fost o discuţie privind supraimpozitarea pensiilor speciale, neexistând prevederi în acest sens în PNRR, doar un articol care stipulează reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale. Despre reforma pensiilor speciale care apare şi în PNRR, ministrul PSD a explicat că are discuţii cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi cei ai Comisiei Europene.

Marius Budăi

„Nu am avut încă această discuţie (supraimpozitarea pensiilor speciale - n.r.) şi această variantă. Este o discuţie care excede prevederilor din PNRR. Proiectul lucrat de Ministerul Muncii împreună cu ministerele de resort nu are, în acest moment, prevederi de fiscalitate, pentru că nu avem acest lucru cuprins în PNRR şi în reforma pensiilor”, a afirmat Marius Budăi, luni la Antena 3.

Chestionat cum va arăta reforma pensiilor speciale, ministrul Muncii a precizat că poartă discuţii cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi cei ai Comisiei Europene.

„Am prezentat timp de o oră proiectul de lege şi l-am dezbătut articol cu articol. Proiectul de lege prevede exact ce spune PNRR, şi anume reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale, aşa cum se comunică în spaţiul public, reducerea a ceea ce înseamnă cheltuieli per total şi, bineînţeles, aspecte legate de perioade asimilate sau nu sau de un stagiu de cotizare. În PNRR este scris foarte clar stagiul de cotizare minim similar cu stagiul minim din sistemul public de pensii. Sunt prevederi pe care vi le voi comunica în mod transparent şi cât mai clar la finalul discuţiilor cu Banca Mondială şi cu Comisia Europeană”, a explicat Budăi, citează stiripesurse.ro.

MInistrul Muncii a adăugat că, „atunci când vom avea forma finală agreată şi cu Comisia Europeană, va fi depus proiectul de act normativ în Parlamentul României pentru dezbatere”.

„Liderii coaliţiei, preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi premierul Nicolae Ciucă, au fost extrem de fermi şi de clari că nu va fi o ordonanţă de urgenţă. Am explicat acest lucru Comisiei Europene. A apreciat Comisia Europeană acest mod de abordare şi acest mod de lucru în primul rând”, a conchis Marius Budăi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Judecatorii si procurorii nu primesc daca li se cuvinte 125 la suta pensie ,cum nu primesc nici bani de chirie sau rate la casa ,hotia asta este doar In Romania.
4
1
n-aveti coaie sa taiati pensiile alea speciale?
9
2
Măi Budigăi, poate n-ai înțeles ce vor românii. Îți împrospătez eu memoria. Românii vor desființarea PENSIILOR SPECIALE. Ele sunt un furt din banii celor care muncesc. Capisci ?!
10
1
psd, pnl, udmr aceeasi mizerie!!!
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614