REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mârlănia taximetriștilor: Au cerut chiar și 100 de lei pentru o cursă Tomis III - Ovidiu

Mârlănia taximetriștilor: Au cerut chiar și 100 de lei pentru o cursă Tomis III - Ovidiu

Replica API 1 martie 2018 | 00:03 473

Așa cum era de așteptat, ziua de miercuri, 28 februarie, a fost una extrem de dificilă pentru cei care s-au încumetat să iasă din casă, îndeosebi pentru navetiști. Mijloacele de transport public din municipiul Constanța au circulat mai greu, dar au circulat, comparativ cu cele care fac curse exterioare, spre localitățile învecinate și care nu au circulat mai deloc. Spre exemplu, pe ruta Constanța - Ovidiu - Lumina nu s-a circulat deloc, la fel și spre Mihail Kogălniceanu, din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil. În schimb, autoturismele au circulat, e adevărat, în condiții de iarnă. Acest lucru le-a dat prilej taximetriștilor să profite de ocazie și să ceară pe o cursă cât nu face. Astfel, pentru o cursă care, în mod normal, nu poate costa mai mult de 30 de lei, taximetriștii din zona Tomis III cereau mai mult decât dublu. Oamenilor care așteptau, în cursul după-amiezei, un mijloc de transport în stația de autobuz din zona precizată, li s-au cerut sume cuprinse între 70 și 100 de lei. Taximetristul din imagine (FOTO) a cerut unei femei suma de 70 de lei, până la Ovidiu, la fel și alții asemeni lui. Motivația lor a fost geva de genul ”Dacă rămân înzăpezit?”, asta ca și cum o sumă exagerată cerută pentru o cursă ar scădea riscul de a rămâne înzăpeziți. Asemeni celor din Tomis III au procedat și cei din zona Gării CFR. Așadar, aveți grijă la mârlănia taximetriștilor.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Padure fara uscaturi nu exista! Eu personal chiar ma rog sa ma urc in taxiu si sa nu i-mi puna ceasul ca sa ma pot plimba si eu gratis! P. S pana acum am avut 4 curse gratis si unu ciufulit!
0
0
ESTE IMPERIOS NECESAR UBER LA CONSTANTA !!! Ne-am saturat de tiganoii si nespalatii jmenari ai lui LICA NEAGU ...
2
1
Bai cacatlor daca nu va convine merge-ti cu reateceu sau cu bicicleta
2
10
voi astia de la replica in lipsa de alte subiescte de presa ati gasit marele subiect de presa TAXI sunteti chiar jalnici ma uit la aceste comentarii cred ca aveti postaci vostri care actioneaza la comanda iar in ceea ce priveste serviciile de taxi ca si alte servicii sunt oameni civilizati si restul dar vad ca se ia partea negativa al acestui lucru uraaatttt
1
9
Ar trebui sa se inaspreasca legislatia, eliminat aparatul de taxat cu ajutorul caruia fura si inlocuit cu aplicatie mobila care sa arate si tariful, sanctionarea cu anularea atestatului pt soferii care refuza sa aplice tariful legal, pt cei care inseala clientii, masinile sa fie admise pt taxi maxim 7 ani, dotarea cu camere de supraveghere trafic si interior cu stocare obligatorie 30 zile, etc... Ar civiliza un pic jungla asta. Binenteles si lucratorii din primarie care verifica legalitatea activitatii de taxi precum si politia ar trebui sa controleze serios.
4
0
ORICE om educat care citeste comentariile taximetristilor sau celor care le tine partea, poate observa imediat nivelul de civilizatie al acestora. Si de aici curg toate mai departe - educatie, exprimare, cultura, etc. E singura explicatie pentru care Uber a aparut, se dezvolta si nu o sa moara.
11
1
Taxi este pt oameni adevarati . Nu pt...
5
3
Pietari nenorociti, tigani borati , nu au I.T.P.-uri si R.C.A.-uri la masini si schelalaie cand raman fara carnete ! Malai mare de Lica Neagu , liderul lor , nu are nici o opinie ?! Ca doar are doctorat ... la Chisinau ! Asa sa raga ca un magar ca sunt amenzile mari, stie .
7
3
daca nu sunteti obligati sa puneti ceasul stati in pwla mea acasa si nu mai incurcati circulatia pe vremea asta
10
3
Si eu am patit-o de la spitalul judetean pana la Valu. Mi a luat 100 de lei drum ce costa cam 50 de lei in mod normal. Chirata ! Mai ai gurita rece ?!
5
1
ar trebui ridicate licentele pentru aceste nereguli nesimtite.
9
4
masini si circula cu taxi.Nu mai consumati alcool strangeti din cur si duceti -va la banca si imprumutati bani si va luati masina.Si nu mai apelati la taxi acum nu va mai plangeati.
7
16
si car ar trebui sa ia la cursa in afara orasului ope vremea asta cand se consuma benzina la greu?ii obliga cineva sa mearga cu taxiul? e alegerea lor. adica sa ii duca pe nametii astia si sa dea 3 lei ce porcarie.
12
9
Da ce mortii vostrii bai muistilor tot o ardeti cu bonuri fiscale,pl mea tineti cu statul?Pai statul e cel mai mare dusman al vostru bai retarzilor si banii de care va jumuleste se duc pe salarii si pensii de cate 10000 lei la niste zdrente care nu fac sau nu au facut nimic!Idiotilor!
10
17
Sunt si taximetristi cinstiti, dar sunt EXCEPTIE DE LA REGULA. Majoritatea sunt niste zdrente oridinare dpdv moral. In situatia de azi, daca iti da bon pe suma ceruta si iti spune dinainte pretul, nu cred ca ar fi o problema. Intr-adevar pe langa costuri mai mari, sunt si riscuri. De ce nu circula microbuzele ? Pt ca patronii nu vor sa riste. Deci si taxi risca. Nici Uber nu e gratis, dar macar au masini mai curate si alta atitudine.
14
5
mooie la cordite si Mokanei stai ca i tot una time ai dreaq de hotzi mincinosi si koorve
3
8
Dupaia va mirati de ce vrea lumea sa va bata sau sa va faca nesimtiti ca de fapt asta si sunteti...cei mai mari nesimtiti oameni posibili...si apropo, in trafic voi meritati bataie buna ca sunteti smecheri cica...dar de fapt sunteti niste amarati cu niste troace de stau sa cada...japite de oameni...in loc sa ajuti omul sa ajunga adica sa fi om cu alte cuvinte voi sunteti de fapt niste JAVRE PENALE!!!
8
7
Stai cuminte ca e ok pe vremea asta lumea munceste nu o freaca,70 lei e ok pt ca nu trebuie sa puna ceasul cand e vba de cursa exterioara pt ca se poate negocia anuntand dispeceratul sau nu. Automat calculezi si drumul de intors doar nu ramai acolo , daca facea 30 suma de 70 e ok pt vremea asta. Si 60 e ok. Sincer si eu as lua 100 lei pt ca taximetria e loterie. De asta stam pe strazi sa facem bani pt ca sistemul este mult mai corupt in tara asta.. vrei sa te duc bine.80 lei hai 60 Daca vrei cu 35 lei ia stai tu pe viscolul asta in tomis 3 sa mori putin de ger. Hai Marsh
12
18
Toti taximetristii sami suga belita
10
10
astia de la Replica. Toata ziua apara capitalismul de Dragnea, dar cand legea cererii si ofertei e pusa in practica de taximetristi, subit, devin "marlani". Pai sa nu-i futi in gura cand ii prinzi la miting aparand capitalismul? LOL
11
7
nea gicule.iarna masina consuma mai mult bre.in alta ordine de idei inteleg ca pe timp total nefavorabil omul sa-si mai ia un 25% in plus si asta o zic din perspectiva pasagerului.nu tin cu ursul dar oamenii aia risca foarte mult pe "drumurile"intretinute"de la noi.Fatalau sa dea voie RATC sa se extinda si spre localitati-da dar falimenteaza machedonii si alogenii "patroni"atunci si nu mai vin baneii la p$dracnea.Sa sa se ocupe de starea drumurilor nu de simpozioane ca d-aia-i Primar.Comandamentul"de urgenta"unde e???Sa puna burtosii si analfabetii care-l inconjoara la treaba,mana pe lopeti!
6
8
Numai commenturi de la taximetristi idioti vad pe-aici. Va fut in gura ca marea majoritate sunteti niste lacheti. Sa comentati dupa ce o sa ajungeti si voi oameni cinstiti si cu putina cultura, pana atunci ciocu mica si bagati munca ca nu v-a dus capu sa faceti mai mult de-atat. Vreti sa faceti bani? Mars la facultate sau afara la munca, sa-mi bag pula. Stati cu curu-n masina aia si luati doar curse scumpe sau cereti in plus pe alea mai scurte. Si pt ala care zicea de stat la bere, du-te-n gatu matii, e de muncit, treci in mortii tai la munca, ca lumea vrea sa se deplaseze si poat n-are masina
16
8
Bai jeg ordinar, tu realizezi ceea ce scrii? Daca sunt riscuri dtai in ma-ta acasa si nu-i mai face boschetari pe navetisti. Oricum sunt sigur ca nu a apelat nici unul la serviciile voastre, la preturile voastre de risc.una e sa ceri un 10-20 lei in plus, alta e sa profiti de situatie si sa iei pielea de pe om.
14
5
Nu ma mira numarul mare de macedoni inculti. Cum ma sa consume mai mult iarna? Incalzirea? Lichidul de racire trece oricum prin caloriferul de bord, deci consum 0. Frecarea dintre roti si asfalt care in cazul de fata este zapada se reduce drastic masina mai mult aluneca pe zapada. Deci consumul e mai scazut. Despre ce consum vorbim. Parca sunteti toti taximetristi cu 2 neuroni. PS AC e diferit de calorifer.
13
13
Sa si cumpere masina boschetarii care vor sa circule cu taxi.Trebuia sa le ia 5000 de lei.Unde sunt riscuri se ia 1000 la mie .
11
24
Si la uber marlania se numeste surge. Adica modificarea tarifului in functie de cerere. Pe vremea asta si cu uber platesti mult. E normal, consum mai mare, risc crescut de accident, risc de impotmolire. Nu sunt taxi, dar sunt sofer si inteleg problemele pe astfel de vreme
13
9
Se intampla asta de cand a aparut City Taxi-se stie a cui este si angajeaza pe toata lumea fara selectie de omenie, dar asta nu inseamna ca trebuie sa generalizati. Replica se vede ca aveti o problema cu taxiurile dar ce v ati face fara ele? Ganditi inainte sa scrieti un articol, sunt foarte multe taxiuri decente cu oameni decenti. Stiti ca se consuma benzina dublu pe timp de iarna? S a imbogatit cineva din taximetrie? Nu mai aruncati cu noroi in toti cand doar o parte sunt cum spuneti dvs.
13
16
Bine ar fi sa puna pretul ce vor taximetristii sa puna, sa-l informeze pe client, si la sfarsit sa dea bon fiscal pe suma ceruta
18
3
Pentru toti invidiosi si perversii care striga uber paicia stati linistiti ba ca chiar daca vine uber nare nimeni curaj sa sa bage sofer le uber ca stie ce capace asi ia si sifoneli la garda petru amezni da cate 250 da milioane ca ce bataie sia loat la timisoara e scoala de minori ceo sasi ia la constanta si o aflam si unde parchiaza masinili ca sa le ruzulvam
6
34
Ziar are ceva cu taxiurile la fel si antena 3 cu dna
8
15
daca totul e dublu sa stea acasa jigodiile. In Romania la orice se gaseste explicatii. De 7-8 ani de cand am vazut ca se inmultesc javrele pe taxi , merg cu masina personala iar daca beau raman la prieteni sau imi iau camera la hotel. oricum ies mai ieftin decat sa iau un distrus taximetrist
15
6
Azi un taxi care venea din Lumina,a luat o femeie cu 10 lei,din Ovidiu .. pentru ca se ducea la Constanta.Putea s nu opreasca deloc. .femeia nu avea decat 10 lei.deci hai sa nu ii bagam pe toti taximetristii in aceeasi oala ...si hai sa zicem ca punea ceasul..in conditiile de afara daca prindea un mic blocaj plateai cursa cat nu face..mult mai mult
19
4
D-asta avem nevoie de Uber si in orasul asta . Ca sa moara de foame agramatii ca tine
26
6
Dar de la Far pana pe Unirii sa-ti ia 20 de lei e in limite normale? Si asta pe timp frumos, nu pe zapada.
10
6
Normal e ca pe vremea asta sa nu circule. Acum au o scuza daca negociaza. Consumul de carburant este dublu, deprecierea pieselor cel putin dubla, iar riscul de cel putin 10 ori mai mare. Regretabil ar fi sa-ti ceara suma mai mare cand sa cobori din taxiu. In conditiile in care nu circula transportul de persoane pana la Ovidiu, nu putea sa ceara dublul fata de valoarea biletului de la microbuz. Cand aveti dreptate, jos palaria, dar acum...
10
15
Se citeste cultura si finetea pe tine.
13
5
Nu le este rusine dupa ce ca nu pun aparatul mai isi fac si tariful.Astia sunt pietarii din trecut.
13
6
Sa vina UBER UBER UBER UBER UBER UBER UBER UBER UBER UBER UBER UBER UBER UBER UBER UBER UBER
28
8
Pentru toti saracii si nebunii care crede ca taximetristii are vreo obligatie fata de ei sau fata de primarie ca lea dat licienta.Taximetristul nu are nici o obligatie la nimeni ca oricum plateste o gramada da hartoage pa licienta si spagi la rar si itp si peste tot.taximetristul iese din casa pe vremea asta cand are consum dublu ca sa faca bani cat mai multi ca altfel stetea si el la o bere.Daca poate sa ia capul la client il ia!Nu am esit sa facem curse de 7 lei pe ceas!Uberu nu vine la Constanta!
16
33
Pe mine m-a costat o cursa Tomis 3 pana la Ovidiu in centru 20 lei si un oral. Soferul a zis ca am botul cam rece.
16
10
Solutia se numeste UBER.
27
6
Ar trebuii sa li se ia licenta. Normal nu este corect sa puna ceasul?
28
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218