REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MARŞ ISTORIC - Parisul, capitala mondială împotriva terorismului

MARŞ ISTORIC - Parisul, capitala mondială împotriva terorismului

Replica API 11 ianuarie 2015 | 10:27 103

Parisul a devenit capitala mondială a luptei împotriva terorismului duminică, printr-o reuniune internaţională şi un marş republican la care se estimează că au participat peste un milion de persoane, între care zeci de lideri străini, după atentatele comise de trei jihadişti şi soldate cu 17 morţi.

Familiile victimelor atacului de la redacţia săptămânalului francez Charlie Hebdo, care s-a soldat miercuri cu 12 morţi, precum şi apropiaţi şi supravieţuitori au sosit duminică la "marşul republican" împotriva terorismului de la Paris, relatează AFP, citat de mediafax.ro.

Manifestaţia istorică a fost organizată în memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise săptămâna aceasta în Franţa. Un marş extraordinar atât prin dimensiunea sa planetară, cât şi prin prezenţa liderilor străini care au defilat pe străzile pariziene: Francois Hollande, înconjurat de preşedintele statului Mali, Ibrahim Boubacar Keita, şi de cancelarul german Angela Merkel, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas la câţiva metri de premierul israelian Benjamin Netanyahu, premierul britanic David Cameron, cel italian Matteo Renzi sau regele Iordaniei, mai notează mediafax.ro.Update:Cei circa 50 de lideri internaționali prezenți duminică la Marșul solidarității din Paris, împotriva terorismului, și-au încheiat participarea la eveniment. Liderii străini, printre care cancelarul Angela Merkel sau președintele ucrainean Petro Poroșenko, care au defilat și s-au ținut de braț alături de François Hollande, au fost aplaudați de zeci de mii de oameni de pe străzi, dar și de persoane aflate la ferestre care urmăreau marșul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367