REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Marşul Bicicliştilor, ajuns la a treia ediţie, invită cetăţenii de toate vârstele să participe

Marşul Bicicliştilor, ajuns la a treia ediţie, invită cetăţenii de toate vârstele să participe

Replica API 20 aprilie 2017 | 22:00 184

Marșul Bicicliștilor din Constanța este un eveniment care are loc pe 22 aprilie a.c., de la ora 15:00, din piața Ovidiu, care a ajuns la cea de-a treia ediție. Evenimentul își propune să atragă atenția autorităților locale cu privire la infrastructură rutieră precară existentă pentru cicliști, dar și asupra nivelului scăzut de mobilitate urbană din municipiul Constanța, în cadrul acestui marș promovând de asemenea dorința de a avea un oraș pentru oameni.

Evenimentul este organizat de OPTAR, Tomis Bike, Baricada Verde și Masa Critică Constanța. Motivele organizării marșului sunt: neaplicarea măsurilor de siguranță rutieră, încurajarea transportului motorizat, lipsa unei viziuni a administrației orașului pentru creșterea calității vieții, lipsa de siguranță și rata infracțională ridicată în mijloacele de transport în comun, dar și neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

„Considerăm că problema traficului aglomerat este una de actualitate, iar asta ne afectează pe fiecare dintre noi. Astfel, având în vedere nivelul ridicat de poluare din municipiul Constanța și numărul mare de victime rezultate din accidentele rutiere, soluți, în acord cu toate strategiile de transport nemotorizate în interiorul orșului. Astfel, cerem o viziune durabilă pentru construirea infrastructurii necesare transportului alternativ și a celui în comun. Solicităm în mod public autorităților locale și centrale să ia măsuri pentru rezolvarea problemelor indicate și în acest vom trimite propuneri prin petiția pe care o vom transmite după strângerea de semnături de la marș”, potrivit organizatorilor.

Organizatorii doresc să atragă participanți de toate vârstele și ținând cont că viteza medie va fi sub 15 km/h.

“Oamenii ar trebui să vină la acest marș pentru că ne dorim un oraș pentru oameni, iar autoritățile locale trebuie să accepte și bicicliștii în orașul Constanța și să le creeze condiții pentru a se deplasa în siguranță. Numărul bicicliștilor este mult mai mare față de acum trei sau patru ani, și sperăm că acest fapt va fi luat în considerare. Așteptăm lumea cu mic, cu mare sâmbătă începând cu ora 14:30 în piața Ovidiu să cerem un oraș pentru oameni!“ a declarat Marius Adrian Hrițuleac, Tomis Bike Constanța.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218