REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

MARȘUL BICICLIȘTILOR din Constanța: „Sâmbătă aceasta pedalăm în semn de protest!”

MARȘUL BICICLIȘTILOR din Constanța: „Sâmbătă aceasta pedalăm în semn de protest!”

Replica API 23 septembrie 2017 | 02:11 405

Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 14,30, din fața Casei de Cultură din Constanța, se va pleca în cea de a patra ediție a Marșului Bicicliștilor din Constanța. Prin acest eveniment, organizatorii își propun să atragă atenția autorităților locale cu privire la infrastructura rutieră aproape inexistentă pentru cicliști, dar și asupra nivelului scăzut de mobilitate urbană. Organizatorii sunt OPTAR, Tomis Bike, Baricada Verde, Masa Critică Constanța și ECO Dobrogea.

Motivele organizării marșului sunt, după cum au punctat reprezentanții organizatorilor: neaplicarea măsurilor de siguranță rutieră, încurajarea transportului motorizat, lipsa unei viziuni a administrației orașului pentru creșterea calității vieții, menținerea în funcții a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepția ilegală a pistelor pentru biciclete din stațiunea Mamaia și a proiectului nefuncțional de Bike Sharing, finanțat din fonduri europene.

„Considerăm că problema traficului aglomerat este una de actualitate, iar asta ne afectează pe fiecare dintre noi. Astfel, având în vedere nivelul ridicat de poluare din municipiul Constanța și numărul mare de victime, rezultat din accidentele rutiere, soluția, în acord cu toate strategiile europene și exemplele altor orașe din țară și străinătate, este facilitarea mijloacelor de transport nemotorizate în interiorul orașului. Astfel, cerem o viziune durabilă pentru construirea infrastructurii transportului alternativ și celui în comun. Solicităm în mod public autorităților locale și centrale să ia măsuri pentru rezolvarea problemelor indicate și în acest sens vom trimite propuneri prin petiția pe care o vom transmite după strângerea de semnături de la marș”, au afirmat organizatorii.

„Evenimentul își propune să atragă participanți de toate vârstele și ținând cont că viteza medie va fi sub 15 km/h, ne așteptăm să avem alături de noi atât copii și părinții acestora, cât și tineri și adulți, și de ce nu, persoanele vârstnice care susțin acest demers”, au adăugat organizatorii.

Organizatorii marșului se delimitează de orice mesaj sau acțiune politică ce poate fiasociată acestei activități. Acțiunea nu are nicio conotație politică, fiind în fapt o acțiune care vizează politicile de dezvoltare urbană.

„Oamenii ar trebui să vină la acest marș pentru că ne dorim un oraș pentru oameni, iar autoritățile locale trebuie să accepte și bicicliștii în orașul Constanța și să le creeze condiții pentru a se deplasa în siguranță. Numărul bicicliștilor este mult mai mare față de acum trei sau patru ani, și sperăm că acest fapt va fi luat în considerare. Așteptăm lumea cu mic, cu mare sâmbătă începând cu ora 14:30 în piața Ovidiu să cerem tare si raspicat un oraș pentru oameni!” a declarat Marius Adrian Hrițuleac, Tomis Bike Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
90 % din contribuabili nu vor ca libertatea de miscare sa le fie afectata de debili calare pe biciclete...
0
0
Mai bine pune tu mana pe o carte de gramatica. Valabil si pt prostul ala care a comentat primul si nu cunoaste diferenta dintre "odata" si "o data".
2
0
Mai bine pune-ti mina si reparati cazinoul , mozaicul, stadionul farul ,si alte obiective lasate in paragina.Mare chestie sa dai din find pe bicicleta si sa faci pe revoltatul cind nu ai contribuit cu nimic la constructia acestui oras si a tarii.
2
2
Bai baiete ,tu esti normal la cap,du-te fa-ti un control la CAP..sa dea al de sus copii tai sa plateasca tot ce-ai scris si daca se plimba cu rolele..Du-te la control baiete...
3
0
habar n-ai pt ce platesti rovigneta si rca, si taxe. esti un cretin facut, nascut, crescut in masina.
3
0
cand o sa platiti si voi rca impozit rovigneta odata in benzina si odata numerar , acciza si supraacciza plus cauciucuri de iarna cu onbligativitatea schimbarii ori de cate ori da un fulg de zapada plus disconfortul si pericolul provocat de cretinoizii de biciclisti care ingusteaza benzile si asa inguste si viteza redusa de deplasare care te obliga sa incaleci axul drumului si altele , atunci sa comentati , pana atunci MURITI IN CHINURI sau stati acasa !
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102