REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mărţişoare din jeleuri, dar şi obiecte decorative şi podoabe inedite, expuse la târgul cu vânzare de la şcoala “Maria Montessori”

Mărţişoare din jeleuri, dar şi obiecte decorative şi podoabe inedite, expuse la târgul cu vânzare de la şcoala “Maria Montessori”

Replica API 23 februarie 2019 | 01:31 596

Cei 156 de copii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Maria Montessori" au confecţionat mărţişoare pentru partenerii lor, pe care le-au vândut în cadrul unui târg organizat, vineri, 22 februarie 2019, la sediul instituţiei şcolare. Au fost prezenţi la activitate cadre didactice, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Cumpărătorii au fost elevi ai şcolilor partenere, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor colaboratoare.

Târgul s-a desfăşurat pe durata a două ore, în intervalul orar 10.00 - 12.00. Copiii au folosit tot felul de materiale specifice mărţişoarelor, precum hârtie, lut, plastic. Au apelat chiar şi la jeleuri, pregâtind o surpriză dulce celor prezenţi. Mărţişoare sub formă de ursuleţi, inimioare, flori, peşti, iepuraşi, soare, brăţări, cutii de bijuterii, în toate culorile, şi nu numai, au fost expuse, vineri, 22 februarie 2019, spre vânzare. Nu a lipsit nici şnurul în roşu şi alb, simbolul primăverii, care a însoţit podoabele şi obiectele decorative din cadrul târgului.

“Noi facem târguri şi de Mărţişor, şi de Crăciun, şi înainte de vacanţă. Avem tot felul de evenimente. Aceşti copii fac terapie ocupaţională foarte mult, lucrează mai mult pe terapie ocupaţională şi aceasta le dezvoltă stima de sine. Sunt produsele lor şi trebuie să facă ceva cu ele, şi cel mai frumos pentru ei este să interacţioneze cu alţi copii prin socializarea cu partenerii lor”, a declarat consilierul de imagine al centrului Silvian Galiu, psihopedagog şi informatician în cadrul şcolii.

Banii sunt folosiţi pentru alte evenimente

Cu banii strânşi, elevii şi profesorii îşi aleg noi materiale pentru viitoarele târguri. “Banii se strâng pe fiecare clasă, şi se cumpără noi materiale, care după aceea se folosesc la următoarele târguri, care tot în şcoală rămân. Materialele sunt destul de scumpe. O să vedeţi că mărţişoarele sunt din lut, sunt produse care sunt făcute din materiale ecologice”, a precizat consilierul de imagine al instituţiei.

Toate produsele sunt făcute de copii. “Noi avem aici în şcoală şi o sală de terapie ocupaţională în care ei lucrează. Fiind copii cu deficienţe, dimineaţa ei fac ore, iar după-amaiza sunt implicaţi mai mult în terapie”, a mai explicat Silvian Galiu. În cadrul unităţii şcolare se face şi terapie prin teatru, fiind montată aici şi o mini scenă.

Cine a participat

La târg, au participat din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean: Icbal Anefi - Inspector şcolar pentru minoritatea turcă şi rromă, Veronica Neguțu - Inspector şcolar pentru învăţământ special, Oana Pahon și Geanina Zaharia - Inspectori şcolari pentru proiecte educaţionale. Din partea Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Albatros, directorul Simina Radoslav. A fost prezent și președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar, Mitică Iosif.

Despre centru

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă " Maria Montessori" este o instituție de educație specială ce oferă servicii de calitate elevilor cu deficiențe din județul Constanța. Învaţă în cadrul instituţiei elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a X-a. Cei care ajung până în clasa a X-a, merg la Liceul special, la Delfinul, iar cei care sunt cu probleme foarte mari, rămân în familie. Majoritatea elevilor care învaţă la “Maria Montessori” sunt în familie, dar sunt şi din centre precum Traian, Cristina sau Orizont.

Școala are cabinet de psihodiagnoză, cabinete pentru terapia tulburărilor de limbaj, sala de kinetoterapie, ateliere şcolare pentru preprofesionalizare, bibliotecă, sală de educaţie fizică, o sală de kinetoterapie,sală de calculatoare, sală pentru activitaţile de ludoterapie, o sală pentru stimulare multisenzorială, o sală pentru activitatea de dezvoltare a autonomiei personale şi o sală de terapie educațională.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920