REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Martori în dosarul lui Hânsă, aduşi cu forţa la instanţă

Martori în dosarul lui Hânsă, aduşi cu forţa la instanţă

Replica API 23 martie 2012 | 00:00 124

Fostul primar din Cernavodă, trimis în judecată pentru delapidare

Fostul primar din Cernavodă, trimis în judecată pentru delapidare

Mai mulţi martori au fost audiaţi, ieri, de magistraţii Judecătoriei Medgidia, în dosarul de delapidare în care apar trei nume extrem de cunoscute, mai ales în oraşul Cernavodă, fiind vorba despre un fost primar care, întâmplător, îşi sărbătorea ziua de naştere, fratele, dar şi fiul acestuia, care "îi ţinea trena".

Fireşte că este vorba despre liberalul Gheorghe Hânsă, fiul Tiberiu Hânsă şi fratele Nicolae Hânsă. Întrucât la termenele anterioare s-au citat mai mulţi martori din lucrări, iar aceştia au refuzat să se prezinte, pentru termenul de ieri, poliţiştii din Cernavodă au fost nevoiţi să se deplaseze şi să le înmâneze personal citaţiile persoanelor solicitate să depună mărturie, sub sancţiunea unor amenzi usturătoare. Astfel, 6 judecătorii au putut audia 6 martori, iar la termenul următor vor audia şi alte persoane.

Banii de la asfaltare, în buzunarele familiei

Inculpaţii din acest dosar, în număr de 6, sunt acuzaţi că au folosit în interese personale banii Primăriei Cernavodă, destinaţi asfaltării. Procurorii susţin că Gheorghe Hânsă acorda contracte generoase firmei la care erau asociaţi fiul şi fratele său. Banii au ajuns în buzunarele familiei Hânsă, în timp ce mai multe străzi din oraş, precum şi centura ocolitoare, au fost lăsate în paragină. Ei au fost trimişi în judecată la începutul anului trecut, între timp procurorii instituind sechestrul asigurator asupra bunurilor familiei Hânsă. De precizat că printre inculpaţi se numără şi Marin Cadiu, subiectul unui alt dosar penal, fiind cercetat pentru fals şi uz de fals, după ce actualul primar al oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a depus plângere împotriva lui şi a încă două persoane, în dosarul semnăturilor considerate a fi false, pentru referendumul de schimbare a edilului-şef.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614