REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Martori noi în dosarul în care Constantinescu a primit o condamnare record!

Martori noi în dosarul în care Constantinescu a primit o condamnare record!

Replica API 25 martie 2017 | 23:41 683

Audieri…

Audieri…

Nicușor Constantinescu

Nicușor Constantinescu se află în penitenciar, fiind condamnat definitiv în dosarul Centrului Militar Zonal. Însă, acesta mai este judecat și în alte dosare, iar în unul s-a ales cu o condamnare record, în primă instanță, fiind vorba de 15 ani. Cum decizia nu a fost defintivă, dosarul a ajuns acum la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, iar pe 24 martie anul curent, magistrații au decis audierea unor noi martori.

Este vorba despre dosarul pădurilor forestiere (6854/2/2014), unde, magistrații au decis: "admite parţial cererile inculpaţilor de audiere a unor martori noi, respectiv: - Oproiu (fostă Vasile) Carmen Florentina, Lungu Mihaela, Zelcă Adrian, Florin Vişan, Belu Mariana, Blacioti Georgeta, Klosz Loredana, Tănasă Irina, Volcinschi Radu (la cererea inculpaţilor Tăicuţu Felicia, Zelcă Costică şi S.C. Stop S.R.L.); - Dima Marin, Poşerba Lucian, Borcan Viorel şi Mihu Răzvan Teodor (la cererea inculpaţilor Cenuşă Titi, Ene Gică, Coman Victor Aurelian); - Darie Cristian (la cererea inculpatului Coman Victor Aurelian); - Gherasim Cristian Daniel şi Dragomir Cristinel (la cererea inculpatului Zelcă Costică)", potrivit minutei ÎCCJ. Decizia este definitivă. Constantinescu e acuzat că, în perioada 2010 – 24.03.2014, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, împreună cu R.A.J.D.P. Constanța și Gâmbuțeanu Adrian George, au constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat și o parte din restul inculpaților, având ca scop săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor economice ale Consiliului Județean Constanța. Inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, spun procurorii, care decurgeau din calitatea de președinte al Consiliului Județean Constanța, determinând un prejudiciu în dauna Consiliului județean Constanța în valoare de 30.782.039 lei. În perioada 23 iulie 2012 – 07 noiembrie 2012, mai susțin anchetatorii, în cadrul Programului județean de cercetare și refacere a plantațiilor de pomi fructiferi, a efectuat, prin trei ordine de plată, plăți nelegale către R.A.J.D.P. Constanța în cuantum de 773.519,09 lei. Caracterul nelegal al plăților succesive, efectuate în perioada respectivă de Consiliul Județean Constanța, către R.A.J.D.P. Constanța, derivă atât din absența oricăror documente justificative (în sensul legislației specifice aplicabile în materie), care să ateste realitatea lucrărilor facturate și achitate, cât și din nerespectarea flagrantă a condițiilor, obligațiilor și obiectivelor programului în cadrul căruia au fost făcute plățile analizate, impuse prin H.C.J.C nr. 300/2010.În perioada 21 aprilie 2011 – 11 septembrie 2012, a efectuat, prin mai multe acte, plăți nelegale către R.A.J.D.P. Constanța în cuantum total de 1.675.847,95 lei, în legătură cu lucrările de împădurire efectuate pe raza comunei Independența, jud. Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aha deci , "Hindel"... Da' tu cine plm esti de-l cunosti ca un om onest pe porcul cu drena de NY...?!? Vreo ruda , nevasta , fosta sluga...
3
0
Aduceti-l si pe prietenul de Mazare sa ii tina de cald porcului cei 15 ani ca nici el nu este mai breaz.
4
0
La Castelu s-au ,, impadurit" cateva hectare bune dar nu se vede aproape nimic.Ce material saditor au folosit? Ar trebui sa cerceteze cineva de unde l-au luat cat a costat si cine ,,ingrijeste" si pe cati bani,,nuielele"alea .
4
0
Dragilor comentatori de kkt cunoasteti OMUL Constantinescu zic alfel sa min ati kkt ii simplu.Tre sa aveti cunostinta de acest caz de dosarul care se afla in instanta de advaratrle matrapazlicuri care se fac si dupa sa opinati.Altfel sinteti doar slugi si atiit.Nu ma indoiesc de inocenta da da inocenta voastra maxima.Sinteti regurgitabili execrabili in exprimare in postarile voastre.Incrrcati opini pertinente avind in vedere sj realizari.Altfel va compatimesc maxim.
2
5
Trebuie facuta curatenie , numai incompetent si dobitoci in oras
6
1
toate ordinele de plata ale acestor facturi si cele pt Teldrumul lui dragnea au semnatura coanei primviceprim ministru Shaideh!!!
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614