REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mărturia unui hoţ: "Nu fur de capul meu, fac parte cu finul primarului"

Mărturia unui hoţ: "Nu fur de capul meu, fac parte cu finul primarului"

Replica API 23 februarie 2012 | 00:00 136

Detaliile unui flagrant cu şpagă pentru poliţişti

Detaliile unui flagrant cu şpagă pentru poliţişti

Mai mulţi indivizi au fost prinşi de poliţişti la furat, iar în momentul în care au văzut că li se întocmesc dosare penale au încercat să ofere şpagă celui care începuse deja cercetarea. Poliţistul l-a dus cu vorba pe mituitor, între timp anunţând DGA-ul pentru organizarea flagrantului. Este vorba despre hoţii prinşi sâmbăta trecută, în extravilanul comunei Lumina, în timp ce scoteau din pământ, cu un excavator, ţevi metalice pe care le încărcau într-un autovehicul cu semiromorcă.

Buldoexcavatorul era condus de S. Cosmin, de 26 de ani, care încărca într-un autovehicul cu semiremorcă, condus de Neculai Adumitroaiei, de 40 de ani, din Poarta Albă, 10 bucăţi de ţeavă metalică cu diamtru 100 cm şi lungimi cuprinse între 3-4 metri. Din primele verificări a rezultat că utilajul şi autocamionul au fost închiriate de Fănel Trifan, de 38 de ani, din Ovidiu - Grup Social Nazarcea, care a sustras circa 40 metri liniari din conducta ce aparţine unei societăţi comerciale, iar pe o suprafaţă de aproximativ 60 metri, terenul era decopertat de pământul ce acoperea conducta metalică. Oamenii legii au întocmit, atunci, forme premergătoare începerii urmăririi penale pentru furt calificat. La un moment dat, cel care coordona activitatea infracţională în teren, Fănel Trifan, i-a propus agentului Cosmin Irimia, poliţistul care făcea cercetarea, ca în schimbul unei sume de bani, să oprească cercetările în această cauză. A urmat flagrantul, iar cercetarea a continuat, ieşind la iveală şi alte detalii interesante ale unui caz aparent banal. Astfel, la audieri, unul dintre cei prinşi decopertând, tăind conducta şi încărcând-o în autoutilitară, a declarat că nu acţiona de capul lui. În afară de el şi ceilalţi doi indivizi prinşi la faţa locului, există şi "finul unui primar", Eugen Cojanu, cel care le-ar fi spus atât pe unde trece conducta respectivă, dar şi că au voie să acţioneze, respectiv cu ce utilaje (ele au fost închiriate de la o firmă anume-n.r.). "Din conducta tăiată, o parte din bani mergeau la finul primarului, iar alţi bani - la proprietarul terenului", a declarat hoţul în faţa anchetatorilor. Facem precizarea că nu vom menţiona numele primarului întrucât nu există probe că acesta şi-ar fi instigat finul sau alte persoane să fure conducta care traversa terenul numitului Costică Trandafir. Însă, precizăm că edilul a fost citat la audieri, acolo unde a susţinut că nu are nici o legătură cu îndeletnicirile infracţionale ale finului său. În ceea ce-l priveşte pe Costică Trandafir, acesta a recunoscut că a primit bani de la cei care decopertau pe terenul său, pentru a le permite accesul. Asta, cu toate că respectiva conductă care îi traversează terenul aparţine unei companii de stat. Trandafir a predat suma de bani primită de la hoţi, însă nu va scăpa de rigorile legii. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614