REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

MĂRTURII MINCINOASE în cazul scandalului din Murfatlar, unde victime au fost şi doi poliţişti

MĂRTURII MINCINOASE în cazul scandalului din Murfatlar, unde victime au fost şi doi poliţişti

Replica API 9 ianuarie 2018 | 10:20 305

Plus o mașină avariată

Plus o mașină avariată

foto cu rol ilustrativ

S. Z. A. a fost condamnat la la o pedeapsă de 2.700 de lei amendă penală (135 de zile amendă, 20 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Acesta a fost martor la un scandal petrecut în Murfatlar, unde victime au picat și doi polițiști, însă se pare că a ascuns mai multe detalii, după cum susțin magistrații. Decizia Judecătoriei Constanța nu a fost definitivă, iar pe 11 ianuarie anul curent se va judeca apelul, la Curtea de Apel Constanța.

Amintim că la Murfatlar a izbucnit, anii trecuți, un scandal cu bâte și topoare. Cristian Niţă, un cunoscut scandalagiu, i-a pus gând rău fratelui său, Lucian Niţă, cu care a avut mai multe conflicte din pricina unor proprietăţi. Nu a stat mult pe gânduri şi, împreună cu nevasta şi fata în vârstă de 17 ani, Cristian Niţă a intrat în curtea fratelui, devastând tot ce a găsit în cale, ajutat fiind de familia sa. Nu a durat mult timp până când a sosit un echipaj de poliţie din cadrul oraşului Murfatlar, însă acest lucru l-a enervat şi mai tare pe scandalagiu, care l-a ameninţat şi lovit cu palma peste faţă pe B.Ş., poliţist în cadrul oraşului Murfatlar. Cristian Niţă nu s-a lăsat până nu a avut "grijă" şi de T.C.M., poliţist local, căruia i-a rupt uniforma. După ce i-a "rezolvat" pe cei doi poliţişti, Cristian Niţă a a distrus maşina Poliţiei Locale, reuşind să spargă printre altele şi parbrizul autoturismului. 5 prieteni şi rude sosite din municipiul Constanţa au venit pentru a-l ajuta pe scandalagiu cu "muniţie", coborând din maşini cu bâte şi topoare. O altă victimă, S.B., a suferit multiple leziuni şi a necesitat 5 zile de îngrijiri medicale. Audiat ca martor în dosar, S.Z. A. a declarat în fața procurorului tot ce știa, în sensul că, în jurul orelor 01.00, s-a trezit din somn deoarece se auzeau țipete și gălăgie. A declarat că frații Niță se certau și soțiile lor țipau, plus că, la un moment dat, Cristian Niță a ieșit din curte și l-a lovit cu bâta pe care o avea în mână pe Bectaș S.. Ulterior, când a fost audiat în calitate de martor la Judecătorie, acesta și-a schimbat declarațiile în sensul că a menținut că a auzit scandal și a ieșit să vadă despre ce este vorba, însă nu mai știe cine l-a lovit pe S. Bectaș. Prin urmare, S. Z. A. a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, el recunoscând săvârșirea faptei în modalitatea descrisă în rechizitoriu susținând că a declarat neadevărat deoarece îi era teamă ca inculpații să nu se răzbune, fiind vecini cu aceștia. La data de 10.10.2017, magistrații i-au aplicat amenda penală în valoare de 2.700 de lei. Dar decizia nu este definitivă, iar pe 11 ianuarie se va judeca apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614