REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Masacru la Mangalia: mai mulţi câini comunitari au murit în chinuri groaznice după ce au fost otrăviţi

Masacru la Mangalia: mai mulţi câini comunitari au murit în chinuri groaznice după ce au fost otrăviţi

Replica API 28 mai 2012 | 00:00 94

Campanie electorală, răzbunare sau coincidenţă?

Campanie electorală, răzbunare sau coincidenţă?

Că alegerile locale i-a cuprins pe mulţi candidaţi, mai ales pe cei de la Mangalia, unde unii dintre ei intrat în rezonanţă şi nu au mai coborât cu picioarele pe pământ, se ştie de mult, însă să-ţi faci campanie omorând în chinuri animale care nu sunt responsabile de faptul că s-au născut pe stradă, este ceva inuman. Zilele trecute, doi elevi au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de câini, imediat după ce au ieşit de la ore. Potrivit unor localnici, se pare că un candidat pentru scaunul de primar, fără a da nume, a şi găsit prilej să îşi facă campanie electorală. Astfel, mai multe patrupede au fost omorâte, sâmbătă, fiind otrăvite de o persoană necunoscută. Unii indivizi mai reduşi la minte au găsit de bun augur măsura uciderii animalelor, asta în condiţiile în care, timp de 4 ani, câinii fără stăpân nu au fost băgaţi în seamă şi nu au reprezentat un pericol pentru nimeni.

Oamenii spun că cei mai mulţi dintre câinii omorâţi fuseseră castraţi şi sterilizaţi, iar măsura uciderii acestora nu îşi avea rostul. "Le-am dat mâncare de când erau mici, i-am dus la sterilizat, le-am cumpărat şi boabe şi tot ce le trebuia. Puteau să-mi spună că îi luam şi îi băgam în casă, nu să-i omoare în halul ăsta", a declarat o localnică pentru Mangalia TV. Sâmbătă după-amiază, mulţi dintre câini îşi dăduseră ultima suflare, alţii se aflau în agonie, în timp ce mai multe persoane care îi îngrijiseră până atunci îi mângâiau şi sperau că poate îşi vor reveni. "Au fost sterilizaţi şi capsaţi după programul primăriei, pe banii lor. De ce nu i-a omorât de atunci dacă tot s-a ajuns aici?", susţine un cetăţean. Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili cine a fost autorul masacrului şi cine stă în spatele acestei operaţiuni de exterminare a animalelor. "Am deschis o anchetă şi facem cercetări în acest caz. Deocamdată nu avem suficiente probe pentru a încrimina pe cineva, însă avem un cerc de suspecţi. Sperăm ca în scurt timp să stabilim cu exactitate cine este autorul", ne-a declarat şeful Poliţiei Mangalia, comisar-şef Nicolae Pescaru. Pe această cale îi "invităm" pe cei aflaţi încă în exerciţiu în fruntea administraţiei publice locale de la Mangalia să demareze şi ei o anchetă privind identificarea persoanei responsabile pentru oribila crimă. Nu că ei nu ar cunoaşte cine este, de fapt, acea persoană, dar considerăm că este şi datoria lor să se ocupe de acest caz, dat fiind că în 4 ani de mandat nu s-a reuşit construirea unui adăpost pentru animalele străzii, aşa cum există de mai mulţi ani în Belgia. În cazul în care nu cunoaşte acest lucru, îl "invităm" pe Mr. Muscle Tusac să facă o plimbare pentru următorii 40 de ani în acea ţară.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369