REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Masajul facial ÅŸi beneficiile acestuia

Masajul facial ÅŸi beneficiile acestuia

Replica API 18 ianuarie 2020 | 00:00 489

Dacă te-ai obișnuit să-ți oferi din când în când câte o zi la un salon de înfrumusețare sau la spa, unde să ți se facă masaje faciale și corporale, e bine să știi că pe cele faciale le poți face și acasă, și mai des. Nu doar sănătatea și frumusețea pielii vor avea de câștigat, ci și starea ta psihică. Alege un ulei de plante sau fiole pentru îngrijirea tenului și rezervă-ți de câteva ori pe săptămână 5-10 minute pentru a profita de beneficiile masajului facial.

Ajută la curățarea pielii

La nivelul pielii se acumulează deșeuri pe care e bine să le elimini în mod regulat. Dacă n-o faci, riști să ai parte de iritații și coșuri. În afară de spălarea feței cu apă de două ori pe zi, e bine ca, de două ori pe săptămână, să îți faci un gomaj blând cu ajutorul unui burete loofa, după care să îți masezi fața cu un ulei potrivit pielii tale. Dacă ți se pare că nu ai timp pentru astfel de operațiuni, fă acest lucru la sfârșitul dușului de seară. Câteva minute sunt suficiente și vei vedea curând rezultatele.

Menține fermitatea feței

Recunoaștem sau nu, cu toate vrem să ne păstrăm un aspect al feței tânăr și luminos, fără porțiuni cu piele căzută. Masajul facial este o modalitate ieftină, dar eficientă când vine vorba de păstrarea fermității feței, deoarece stimulează producția de colagen, proteină naturală care menține elasticitatea pielii și o ajută să arate tânără pentru mai mult timp. Te poți folosi de propriile mâini pentru a masa pielea de jos în sus sau de o rolă de masaj facial pe care să o plimbi pe față în aceeași direcție.

Întârzie apariția ridurilor

De-a lungul zilei, când vorbim sau râdem, ori când suntem nervoși și ne încruntăm, mușchii faciali se încordează, contribuind la apariția ridurilor. Masajul feței relaxează acești mușchi și reduce apriția liniilor fine și a ridurilor, iar dacă alegi să combini masajul facial cu o cremă hrănitoare, îți crești șansele de a-ți păstra o piele cu aspect tânăr. Masajul ajută pielea feței să-și păstreze elasticitatea dată de colagen și aspectul neted pentru mai mult timp.

Stimulează circulația sângelui

Cercetările arată că masajul corporal este util pentru circulație, același lucru fiind valabil și pentru cel facial. O circulație îmbunătățită la nivelul feței înseamnă că celulele primesc oxigen și nutrimente, iar fața ta va începe să strălucească de sănătate.

Ajută la tratarea acneei

Acneea este o problemă de care suferă nu doar adolescenții, ci și mulți dintre adulți. E indicat ca, în primul rând, să afli cauza acestei probleme, care poate fi internă sau externă, și să încerci să o controlezi, iar masajul poate fi o modalitate. Dacă suferi de acnee, de fiecare dată când storci un coș, riști să rămâi cu urme inestetice pe pielea feței. Pentru a evita cicatricile, masează-ți fața cu o cremă de la farmacie care să conțină acid salicili, care va contribui și la reducerea apariției coșurilor, cât și la tratarea urmelor lăsate de acnee. De asemenea, poți utiliza un ulei antiacneic (arbore de ceai, lavandă sau bergamotă).

Minimizează pungile de sub ochi

Ochi umflați și dungi închise la culoare? Cauzate de stres, lipsa de somn sau înaintarea în vârstă, cearcănele și pungile de sub ochi sunt probleme cu care fiecare dintre noi se confruntă într-un moment sau altul. Acestea se formează de multe ori pentru că pielea din jurul ochilor reține apă. Prin masajul regulat al feței, poți scăpa de excesul de fluid din zona respectivă și aspectul pielii din jurul ochilor se va îmbunătăți simțitor.

Combate stresul

Ritmul agitat al vieții ne împiedică de multe ori să ne relaxăm corespunzător. De multe ori, stresul lasă urme nu doar la interior, ci și pe fețele noastre. Fără să ne dăm seama, strângem din dinți și ne contractăm mușchii faciali, pomenindu-ne uneori chiar cu dureri la nivelul feței. În acest caz, masajul ajută atât la detensionarea fizică, precum și la cea psihică. Pentru a spori efectul antistres, măcar o dată pe săptămână pregătește-ți o baie caldă de relaxare, pune-ți un prosop sub cap și masează-ți fața. Se pare că aceste masaje ajută și la eliminarea durerilor de cap care ne însoțesc de multe ori în perioadele stresante.

Sursa: doc.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920