rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 6 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Masca de protecție CIDALTEX®, un concept avansat de protecție împotriva contaminării bacteriene și virale

În așteptarea obținerii unui procent satisfăcător de populație imunizată, protecția sănătății este mai importantă decât oricând, iar măștile actuale de pe piață își arată limitările, mai ales dacă nu sunt purtate corespunzător sau sunt neconforme, scrie doc.ro.

Sursa foto Shutterstock

Încă de la debutul pandemiei COVID-19, au existat dezbateri intense în ceea ce privește eficacitatea măștilor de protecție și cât de mult ne pot proteja acestea împotriva contractării și răspândirii virusurilor, fie că vorbim de măștile chirurgicale de tip I, II, IIR sau de echipamentele de protecție respiratorie tip FFP1, 2 sau 3.

Într-un spațiu interior pot exista cantități variabile de virusuri cu potențial infectant

Conform celor mai recente studii, aproximativ 50% dintre agenții patogeni pot proveni din aerul pe care îl respirăm, mai ales în spațiile interioare și în timpul iernii, atunci când petrecem mai mult timp în spații închise aglomerate și/sau slab aerisite. Astfel, prin intermediul aerului respirat, unde virusurile emise de persoane din acel spațiu pot rămâne active timp de ore sau zile și în care aerosolii care conțin agenți patogeni pot rămâne în suspensie pe termen îndelungat.

Această cale de contaminare este cu atât mai îngrijorătoare deoarece acești aerosoli, particule foarte mici ce pot avea încărcătură virală, pot pătrunde adânc în căile respiratorii, până la nivelul plămânilor, aproape întreaga suprafață a mucoasei arborelui respirator fiind astfel potențial expusă la agenții infectanți. În cazul unei tulpini virale SARS-CoV-2 cu infectivitate crescută, cum ar fi cea Delta, chiar și o încărcătură virală foarte mică pare să poată declanșa COVID-19 și, în unele cazuri, să lase astfel sechele pe termen lung la nivelul multor organe din corp.

Pe măsură ce pandemia a progresat, analiză continuă a modului de transmitere pe cale respiratorie a infecției cu SARS-CoV-2, prin picături Pflügge, a dus la schimbarea liniilor directoare de prevenire și control a infecțiilor.

De exemplu, în timpul izolării a 13 persoane cu COVID-19 la Centrul Medical al Universității Nebraska, Statele Unite ale Americii, oamenii de știință au colectat probe de aer și de suprafață pentru a examina încărcătura virală de la persoanele aflate în carantină sau izolare 1. Oamenii de știință au detectat contaminare virală în aerul din jurul pacienților cu COVID-19, aflați în carantină sau izolare, motiv pentru care recomandă personalului medical să fie precauți în timpul îngrijirii pacienților cu COVID-19 și să poarte măști medicale cu eficacitate înaltă.

De asemenea, numeroase studii sugerează că alte coronaviroze emergente, de exemplu, sindromul respirator acut sever (SARS) și sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) au potențialul de a se transmite prin aerosoli, pe lângă contactul direct și transmiterea picăturilor de salivă. Cel puțin un studiu sugerează că MERS-CoV are posibilitatea de transmitere de la persoane ușor bolnave sau asimptomatice. Probele de suprafață prelevate din zonele de îngrijire a pacienților pentru MERS-CoV și SARS-CoV au arătat rezultate pozitive ale PCR 2; cu toate acestea, experții pun sub semnul întrebării prezența virusului viabil și implicația sa în transmiterea prin obiecte contaminate sau așezarea pe suprafață a particulelor încărcate de virus. Cu toate acestea, focarele nosocomiale sugerează transmiterea coronavirusurilor prin contaminarea mediului.

Cum poate fi redusă contaminarea

Purtarea măștii medicale de protecție este deosebit de eficace mai ales dacă se asociază și cu alte măsuri preventive, cum ar fi distanțarea fizică, o igienă corespunzătoare și aerisirea spațiilor interioare. De asemenea, ventilația optimă și distanțarea fizică reduc concentrațiile ambientale de virus și cresc eficacitatea purtării măștilor faciale în împiedicarea transmiterii virusului de la o persoană la alta.

O nouă tehnologie de filtrare și decontaminare a aerului respirat

O astfel de tehnologie de ultima generație este Tehnologia CIDALTEX® de Filtrare și Decontaminare a aerului respirat (atât cel inspirat cât și cel expirat), cu o eficacitate de protecție antivirală și antibacteriană de 99,99%, testată în laboratoare acreditate din Franța. Noua tehnologie este înglobată într-unul dintre cele 4 straturi de protecție ale măștii medicale CIDALTEX®, un produs inovativ dezvoltat pentru profesioniștii în domeniul sănătății. Masca medicală CIDALTEX® combină standardul de protecție al unui dispozitiv medical clasa I, tip IIR cu filtrarea avansată de tip FFP2, reducând astfel riscul de transmitere prin picaturi și aerosoli.

O rețetă de succes între inovația științifică și dezvoltarea tehnologică, masca Cidaltex adaugă un nivel superior de protecție, spre deosebire de măștile convenționale, având o eficacitate dovedită a filtrării bacteriene <98%.

Tehnologia dezvoltată de BioSerenity în colaborare cu Universitatea din Lille și INSERM constă în dubla acțiune: filtrare și decontaminare. Acțiunea de filtrare captează contaminanții și inactivează agenții patogeni prezenți în picături și particulele mai fine prezente în fluxurile respiratorii, care pot rămâne ore sau zile suspendate în aer.

Masca virucidă Cidaltex FFP Medical elimină 99,99% dintre virusuri și bacterii, inclusiv SARS-COV-2

Adăugarea tehnologiei CIDALTEX® la unul dintre straturile filtrante ale măștii permite decontaminarea aerului inspirat și expirat prin sechestrarea și distrugerea agenților infecțioși cu ajutorul unui agent de decontaminare - clorura de alchil-dimetil-benzil-amoniu (ADBAC) - conținut în polimerii măștii. Acest agent biocid, cu spectru larg de utilizare și folosit în multe produse farmaceutice, poate distruge virușii, bacteriile și fungii.

Acest strat filtrant izolat între straturile protectoare ale măștii crește în mod semnificativ nivelul de protecție al purtătorului măștii, prin eliminarea bacteriilor și virusurilor filtrate în mască. Agentul de decontaminare este izolat între marginile protectoare ale măștii pentru a se evita contactul direct al agentului decontaminant cu pielea.

Masca virucidă CIDALTEX® garantează o dublă protecție, eliminând virusurile și bacteriile atât pentru purtător cât și pentru cei din jur, fiind un rezultat al procesului de cercetare științifică, sub o coordonare academică cu renume internațional: Universitatea din Lille și Institutul Pasteur.

Prin adăugarea tehnologiei CIDALTEX®, cu 4 straturi de protecție avansată, purtătorul măștii este protejat în mod eficient împotriva agenților infecțioși transmiși prin „aerosoli” sau „picături” (via inspir/expir) astfel:

• Strat exterior (1): protecție împotriva picăturilor

• Strat filtrant CIDALTEX® de decontaminare a fluxului de aer (2): filtrare avansată și inactivare a particulelor infecțioase

• Strat filtru (3): filtrare avansată tip FFP2

• Strat interior (4): asigură confort și respirabilitate superioară.

Filtrare avansată de tip FFP2 reduce riscul de transmitere prin picături și aerosoli

• Eficacitate a Filtrării Bacteriene* >98%

• Presiune diferențială < 60 Pa / cm2

• Rezistența la stropire cu presiuni > 16kPa

• Penetrarea aerosolilor lichizi și solizi **<6%

• Scurgere către interior medie <8%

* Timpul recomandat de purtare a măștii este de 4 ore, dacă aceasta nu s-a udat sau deteriorat.

Produs inovator Recomandat DOC

Masca virucidă CIDALTEX® este recomandată profesioniștilor în domeniul sănătății care lucrează în zone cu probabilitate medie sau înaltă a prezenței virusului în aerul ambiental.

miercuri, 20 octombrie 2021441
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Ofertă ireală la Lidl! Clienții au crezut că nu văd bine, costă doar 7 lei!
Comentarii
mai mult...Sănătate
6 dec 00:00Sănătate17 remedii pentru dureri de urechi

Durerile de urechi pot fi deranjante, dar nu toate infecțiile urechii sunt bacteriene sau necesită medicamentație. De...163

6 dec 00:00Sănătate5 alimente care ne ajută să întărim sistemul imunitar în sezonul rece223
6 dec 00:00SănătateViolența psihică: simptome și repercusiuni159
6 dec 00:00Sănătate7 trucuri alimentare care te ajută de Sărbători

Mâncarea este în centrul atenției în sezonul sărbătorilor, după ce a fost pregătită cu drag și servită...193

6 dec 14:01SănătateRafila: În cazul persoanelor infectate cu Omicron, simptomele sunt minore sau chiar inexistente441
6 dec 14:02SănătateOMS anunță că varianta Omicron a coronavirsului se întinde în zeci de țări408
6 dec 14:03SănătateCum a fost descoperită varianta „Omicron” de oamenii de știință din Africa de Sud

Noua variantă a coronavirusului, cunoscută ca Omicron, a fost identificată prima dată în Africa de Sud. În primele...386

6 dec 14:05SănătateParadox românesc: Avem anticorpi monoclonali, dar nu îi putem folosi509
6 dec 14:06SănătateRaed Arafat, despre testele din școli: 'Nu există posibilitatea unei contaminări'387
6 dec 14:07SănătateRaed Arafat preconizează creșterea numărului de cazuri Covid-19 după sărbători

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că numărul de cazuri Covid-19 ar putea să crească după sărbătorile de iarnă....394

6 dec 14:07SănătateSfaturile OMS pentru România: „Testele ar trebui să fie la orice colţ de stradă şi gratuite!“457
6 dec 14:08SănătateMS: Testarea gratuită SARS-CoV-2 la medicul de familie, în curs de evaluare423
Vremea
10.4°10.4° - 13.2° luni, 6 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 84%
Vânt: 7.83 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/4916101518404
5/40313937292122
joker8530361713
Horoscop
mai mult...SPSportRT
6 dec 00:00SportFotbal - Liga I: FCSB - UTA Arad 2-1

FCSB a învins-o pe UTA Arad cu scorul de 2-1 (1-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci...248

6 dec 23:41SportAccident grav pe pistă la cursele de F1 și F2 din Arabia Saudită. Mick Schumacher, implicat. VIDEO

Francezul Theo Pourchaire (Art Grand Prix) şi brazilianul Enzo Fittipaldi (Charouz Racing System) au fost transportaţi...540

6 dec 00:00SportFotbal: Karim Benzema de la Real Madrid, accidentat, incert pentru partida cu Inter

Atacantul francez Karim Benzema (Real Madrid) este incert pentru partida cu Inter Milano, de marţi seara, din Grupa D a...160

6 dec 00:00SportBox: Americanul Devin Haney şi-a apărat cu succes titlul WBC la categoria uşoară

Boxerul american Devin Haney şi-a conservat centura mondială WBC a categoriei uşoare, după ce l-a învins la puncte...205

Local
6 dec 11:15LocalCâți BANI trebuie să SCOȚI din BUZUNAR pentru a împodobi BRADUL de CRĂCIUN

Au mai rămas mai puțin de 20 de zile până la Crăciun, iar goana după cadouri și tradiționalul brad natural este...511

6 dec 23:37LocalIată noile MĂSURI pentru a limita RĂSPÂNDIREA tulpinii OMICRON

Ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat,...1261

6 dec 23:37LocalBEȚI și FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanța

949

6 dec 23:35LocalCoronavirus: Polițiștii constănțeni au aplicat AMENZI de aproape 20.000 de lei, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...270

6 dec 23:35LocalCoronavirus la Constanța: 1.395 de persoane, în carantină, și 847, izolate la domiciliu

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 68.737 de persoane...317

6 dec 23:36LocalRezultatele Loto 6/49, 5/40 şi Joker din 5 decembrie. Trageri speciale de Moș Nicolae

Loteria Română a organizat duminică, 5 decembrie, trageri duble pentru jocurile Loto 6/49, Joker și Loto 5/40,...753

6 dec 23:38LocalAu "fugit" de acasă, deși erau CARANTINAȚI la domiciliu

La data de 4 decembrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian au desfășurat activități...501

6 dec 23:38LocalRAZII în CONSTANȚA; au curs AMENZILE

La data de 4 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat activități pe...1701

6 dec 23:39LocalMINOR CONDAMNAT pentru TÂLHĂRIE CALIFICATĂ, ÎNCARCERAT într-un CENTRU EDUCATIV

357

Politică
6 dec 19:23PoliticăCum vor petrece românii Revelionul? Rafila: Nu vor fi luate măsuri stupide

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu recomandă petreceri cu număr mare de persoane de Revelion și recomandă...639

6 dec 19:25PoliticăNicolae Ciucă s-a întâlnit cu responsabilii din sănătate

Premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru duminică o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții...371

6 dec 19:27PoliticăGrindeanu anunță investiții în infrastructură: Zeci de miliarde de euro până 2030

379

6 dec 19:27PoliticăSCANDAL! Un primar și-a trimis viceprimarul PNL să lucreze într-un birou insalubru. Video

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, cel care ocupă şi funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi, a reacţionat în...669

6 dec 19:28PoliticăKelemen Hunor, după discuția cu ambasadorul Germaniei: 'Am cerut încetarea MCV'

Vicepremierul Kelemen Hunor s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, cu care a...485

6 dec 19:29PoliticăRaed Arafat ar putea pierde din atribuții. Grindeanu: „Nu e suficient un singur om”

533

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3390

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1989

3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video

1610

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...5023

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2452

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2532

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1587

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1875

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

3664

Monden
6 dec 00:00MondenABBA a lansat single-ul 'Little Things', prima melodie cu tematică de Crăciun a trupei

ABBA a lansat ''Little Things'', prima melodie cu tematică de Crăciun a legendarei trupe suedeze, în format single pe...270

6 dec 17:13MondenCătălin Botezatu, petrecere exclusivistă cu ocazia zilei sale de naștere

Cătălin Botezatu a împlinit zilele trecut frumoasa vârstă de 55 de ani! În cursul zilei de sâmbătă, 4...958

6 dec 14:43MondenPrima expoziţie de artă a lui Fuego, un proiect caritabil pentru artişti şi tineri talentaţi

323

6 dec 14:34MondenMașina Vicăi Blochina, lovită de o basculantă: „S-a urcat pe mine efectiv“

Vica Blochina a trăit momente de coșmar! Bolidul vedetei a fost grav avariat în urma unui accident de circulație ce...279

6 dec 00:00MondenAna de Armas o va înlocui pe Scarlett Johansson în filmul 'Ghosted'

Ana de Armas o va înlocui pe de Scarlett Johansson în "Ghosted", după ce actriţa americană a abandonat filmările...199

6 dec 00:00MondenFilmele de Crăciun 'Silent Night' şi 'Twas the Night', propunerile cinematografelor din SUA

"Silent Night" şi "Twas the Night (2021)" sunt noile propuneri ale cinematografelor din SUA, care dau startul filmelor...151

6 dec 14:44MondenUn pian folosit de Queen va fi scos la licitaţie

Un pian folosit la înregistrarea albumului „The Works”, lansat în 1984 de Queen, şi vândut apoi unei trupe...252

6 dec 14:45MondenDragoș Săvulescu si Angela Martini au devenit părinți!

Angela Martini și Dragoș Săvulescu au devenit părinți! Vedeta a dat vestea cea mare pe contul său personal de...993

6 dec 14:45MondenLovitură dură pentru Anamaria Prodan! Fotografii cu impresara goală au devenit virale

2218

Mapamond
6 dec 13:53MapamondAvertisment transmis de Angela Merkel în mesajul de adio: "Urmează săptămâni grele!"

După ceremonia de adio în care a primit trandafiri și i s-au cântat piese punk-rock, Angela Merkel le-a transmis...426

6 dec 13:48MapamondTuriștii, obligați să prezinte certificatul verde în staţiunile de ski din Franţa

Obligativitatea prezentării unui certificat verde pentru COVID-19 în staţiunile de ski franceze a intrat în vigoare...344

6 dec 13:50MapamondRusia vorbește despre invadarea Ucrainei, după dezvăluirile SUA

582

6 dec 13:51MapamondLiderul suprem taliban interzice căsătoriile forțate

Liderul suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, a cerut vineri Guvernului, printr-un decret, ”să ia măsuri...373

6 dec 13:47MapamondLiderul anti-vacciniștilor din Italia a ajuns la ATI: 'Am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina'

Unul dintre liderii mişcării antivacciniste din Italia şi-a schimbat opiniile legate de datele ştiinţifice privind...519

6 dec 13:47MapamondORICE pentru certificatul verde: Un bărbat a cerut să fie INJECTAT în proteza pe care o purta în loc de braț

1926

Sănătate
6 dec 14:03SănătateCum a fost descoperită varianta „Omicron” de oamenii de știință din Africa de Sud

Noua variantă a coronavirusului, cunoscută ca Omicron, a fost identificată prima dată în Africa de Sud. În primele...386

6 dec 14:05SănătateParadox românesc: Avem anticorpi monoclonali, dar nu îi putem folosi

Numărul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 care sunt internaţi în spital şi care beneficiază de tratament cu...509

6 dec 14:06SănătateRaed Arafat, despre testele din școli: 'Nu există posibilitatea unei contaminări'

387

6 dec 00:00Sănătate7 trucuri alimentare care te ajută de Sărbători

Mâncarea este în centrul atenției în sezonul sărbătorilor, după ce a fost pregătită cu drag și servită...193

6 dec 14:01SănătateRafila: În cazul persoanelor infectate cu Omicron, simptomele sunt minore sau chiar inexistente

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, duminică dimineața, că, în cazul persoanelor din România...441

6 dec 14:02SănătateOMS anunță că varianta Omicron a coronavirsului se întinde în zeci de țări

Varianta omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 a fost detectată în cel puţin 38 de ţări şi niciun deces nu a fost...408

6 dec 14:07SănătateRaed Arafat preconizează creșterea numărului de cazuri Covid-19 după sărbători

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că numărul de cazuri Covid-19 ar putea să crească după sărbătorile de iarnă....394

6 dec 14:07SănătateSfaturile OMS pentru România: „Testele ar trebui să fie la orice colţ de stradă şi gratuite!“

Expertul trimis de OMS în România să evalueze situația pandemică, medicul Heather Papowitz, a declarat vineri că...457

6 dec 14:08SănătateMS: Testarea gratuită SARS-CoV-2 la medicul de familie, în curs de evaluare

423

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT