REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mascaţii au dat buzna în locuinţele unor indivizi care furau din societăţi comerciale

Mascaţii au dat buzna în locuinţele unor indivizi care furau din societăţi comerciale

Replica API 1 noiembrie 2013 | 00:00 234

Agitaţie în cartierul Anadalchioi

Agitaţie în cartierul Anadalchioi

"Deschideţi, Poliţia!"- aşa şi-au început dimineaţa de joi mai multe persoane ce locuiesc în cartierul constănţean Anadalchioi. Mascaţii au descins la locuinţele acestora încă de la primele ore, fiind vorba de destructurarea unei grupări infracţionale ce se ocupa cu furturile din societăţi comerciale, ridicând mai multe bunuri de natura celor reclamate ca sustrase. Patru tineri au fost duşi la audieri, ei fiind suspectaţi că au acţionat în perioada iunie - septembrie 2013. În plus, alţi tineri au intrat direct în gura "lupului", dacă putem spune aşa, dat fiind faptul că se plimbau cu maşina, cu muzica dată la maxim, chiar în respectiva zonă, fiind şi ei luaţi la control. Ce s-a descoperit e de natura dosarelor penale.

Lacrimi şi... confuzie. Acestea au fost reacţiile rudelor celor vizaţi. O femeie avea lacrimile înnodate în barbă, stând în poarta casei şi uitându-se lung după duba în care se afla soţul ei. "Au venit de dimineaţă. L-au luat din pat! Nu ştiu de ce, nu ne-a explicat nimeni. Da, mascaţii. Furt? Ce furt? Bărbatul meu munceşte în construcţii, e om cinstit. Mi-au speriat şi copilul, am copil mic", a spus soţia unuia dintre cei ridicaţi, Ţăndurel Acî, de 32 de ani. Acesta este una dintre cele patru persoane care au fost duse la audieri. Vorbim despre percheziţiile domiciliare care au avut loc în dimineaţa de joi, 31 octombrie, în cartierul constănţean Anadalchioi! Străzile pe care s-a acţionat au fost Ion Alexandrescu şi Semănătorului, vizată fiind o grupare de hoţi care se ocupă cu furturile din societăţi comerciale. Ancheta a fost a Serviciului de Investigaţii Criminale, mai multe bunuri fiind ridicate, printre care şi televizoare, dar şi laptopuri. "La data de 31 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică, beneficiind de sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale şi al lucrătorilor IJJ Constanţa au efectuat patru percheziţii la domiciliile a tot atâtea persoane suspectate de săvârşirea mai multor infracţiuni. Cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, sunt suspectaţi de comiterea mai multor furturi din societăţi comerciale, fapte comise în intervalul iunie-septembrie 2013, cu un prejudiciu total estimat la 60.000 lei. Cu această ocazie au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor o serie de bunuri de natura celor reclamate ca sustrase. Totodată, a fost depistat şi un bărbat din Constanţa, dat în urmărire naţională, întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani închisoare pentru furt calificat. Cercetările sunt continuate de către oamenii legii în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor comiterii faptelor cât şi a tuturor persoanelor participante la săvârşirea acestora, urmând a fi făcute propuneri legale prin unitatea de Parchet competentă", au spus reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Din ciclul "cum să intri direct în gura lupului": şmecheraşi cu manele, luaţi la control de mascaţi!

În timp ce se derulau percheziţiile domiciliare, un autoturism marca Opel, cu numere de Bulgaria, şi-a făcut apariţia pe strada Ion Alexandrescu, din care "urlau" manelele asurzitor. Luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al IPJ Constanţa nu au stat pe gânduri şi au tras autovehiculul pe dreapta. Cinci persoane au fost percheziţionate corporal. În autoturism, oamenii legii au descoperit două bâte de bassebal ţinute în portiere, motiv pentru care indivizii s-au ales cu dosare penale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614