REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mascaţii au descins la membrii grupării infracţionale condusă de ţepara Lipan: au fost confiscate mai multe bunuri

Mascaţii au descins la membrii grupării infracţionale condusă de ţepara Lipan: au fost confiscate mai multe bunuri

Replica API 24 mai 2014 | 00:00 260

Unul dintre ei a fost condamnat chiar luna aceasta!

Unul dintre ei a fost condamnat chiar luna aceasta!

Oamenii legii au continuat cercetările cu privire la activitatea infracţională a Lilianei Lipan, fostă Buiucă, care a dat ţepe în toată ţara, inclusiv în Constanţa, fiind acum arestată. Urmare a anchetei, mascaţii au descins în locuinţele mai multor persoane, fiind vorba de membrii grupării infracţionale. În plus, ţeparii se foloseau de acelaşi nume de firmă fantomă, ca şi cei doi indivizi Lupu, respectiv Valsoft SRL, oamenii legii încercând să afle dacă există vreo legătură între cele două cazuri.

Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor au documentat activitatea infracţională a lui Andrei-Alexandru Cârlova, de 23 de ani, a lui Florin Rediu, de 36 de ani, a lui Eugen Tudorof, de 41 de ani şi a lui Doşan Căldăraru, de 44 de ani, care în perioada martie - aprilie 2014, prin atribuirea de calităţi mincinoase de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Bucureşti, respectiv Valsoft srl, au achiziţionat mai multe obiecte de mobilier, pe care în momentul preluării le-au achitat prin emiterea unui bilet la ordin falsificat şi, ulterior, le-au valorificat în interes personal. În urma a cinci percheziţii domiciliare efectuate pe raza judeţului Constanta, la data de 22 mai a.c., de poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, au recuperat bunuri, obiecte ale infracţiunilor anterior menţionate, în valoare de 14.957 lei, ce au fost predate părţilor vătămate. În cauză, faţă de Andrei-Alexandru Cârlova s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, după care a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de luarea a măsurii de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Menţionăm că primii ce au ajuns după gratii sunt Liliana Lipan, fostă Buiucă, şi Nicolae Stanciu, în cazul cărora magistraţii Tribunalului Constanţa au hotărât, pe 22 mai, să rămână după gratii, respingându-le contestaţiile. Totodată, Liliana Lipan, din Valu lui Traian, este cunoscută în întreaga ţară pentru înşelăciuni. De asemenea, unul dintre indivizi, respectiv Doşan Căldăraru, a fost condamnat, culmea!, chiar luna aceasta, pe 17 mai, la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Mai exact, în noiembrie 2012, bărbatul se afla la volanul unui autoturism şi se deplasa pe strada Vârful cu Dor, moment în care a accidentat o femeie care a încercat să traverseze prin loc nepermis, numai că Doşan a fugit de la locul faptei.

Coincidenţă sau legătură între grupările infracţionale?

Tot în cursul anului acesta, alte persoane au ajuns după gratii, în urma unui flagrant, urmat de percheziţii domiciliare. Mihai şi Marian Lupu dar şi Ahduan Iuzeir sunt bănuiţi de evaziune fiscală prin folosirea unor instrumente de plată fără acoperire. Mai exact, ei sunt suspectaţi că au achiziţionat, în perioada decembrie 2013 - aprilie 2014, ulei de motor, cauciucuri, motorină, ATV-uri, dar şi alte bunuri, pentru care au emis file CEC false. Păgubite sunt firme din Bucureşti şi Constanţa. Pentru a da ţepele, bărbaţii se foloseau de numele SC Valsoft, firmă fantomă, după cum precizează surse judiciare, nume întâlnit şi în cazul de faţă. Oamenii legii continuă cercetările cu scopul de a descoperi dacă există vreo legătură între cele două cazuri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102