REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mascații au împânzit Palatul de Justiție din Constanța. Audieri într-un dosar privind o CAPTURĂ RECORD de COCAINĂ!

Mascații au împânzit Palatul de Justiție din Constanța. Audieri într-un dosar privind o CAPTURĂ RECORD de COCAINĂ!

Replica API 18 decembrie 2017 | 18:00 552

Desfășurare impresionată de forțe, în această dimineață, la Palatul de Justiție din Constanța. Zona a fost împânzită cu mascați din cadrul Structurilor Asociate pentru Măsuri de Securitate Speciale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor. Măsura este luată întrucât în această dimineață urmează să fie audiați, la instanță, inculpații dintr-un dosar privind o captură record, de peste 2,5 tone de cocaină, estimată la peste 600 de milioane de dolari. Reamintim că drogurile au fost confiscate, anul trecut, dintr-un depozit din Eforie Sud.

La data respectivă, procurorii DIICOT susțineau: „în perioada aprilie - iunie 2016, inculpatul Mimoun Kaabouni împreună cu inculpații Narvaez Ramon Diego, cetățean columbian, și cu Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas și Miceika Tadas, cetățeni lituanieni, au inițiat și au constituit un grup infracțional organizat, pe care ulterior l-au și sprijinit prin acțiuni distincte, în scopul săvârșirii de infracțiuni de trafic internațional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantități de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) și trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deținerea și manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în țări din Europa de Vest).

Astfel, în perioada aprilie - iunie a anului 2016, împreună cu inculpații anterior menționați, au introdus în România, prin Portul Constanța, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină, prin disimularea acestor droguri în spații special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operațiuni de import - export de aproximativ 320 de tone de banane din Columbia în România).

Tot astfel, în perioada 21.06.2016 - 29.06.2016, activitatea infracțională a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, în sensul că, împreună cu inculpații Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas și Miceika Tadas, a încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcționate către Europa de Vest“, conform DIICOT.

Pentru extragerea drogurilor, inculpații au închiriat un depozit pe raza localității Eforie Sud, desfășurând aceste activități la data de 27/06.2016 și la data de 29.06.2016, orele 20.00, moment în care procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri din cadrul DCCO, au descins la acest imobil, procedându-se astfel la constatarea în flagrant a infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc“.

În paralel, în data de 29.06.2016, inculpatul Mimoun Kaabounim, zis «Rocky», a fost reținut de către autoritățile spaniole în timp ce încerca să părăsească teritoriul Spaniei, pe aeroportul din Malaga, în vederea soluționării propunerii de arestare preventivă formulate de către procurorii DIICOT. Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro“, au conchis procurorii.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina politistii DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras!!! Dealerii principali ai Mangaliei: fratii Gibonu Jepat Marian si Vio , fratii Martonfi, Symon Mocanu, Neamu Buruiana Manca, Adi Grasu, Pepino, Vapor, baietii din Neptun si multi altii!!!
1
0
pacat ca politia nu munceste ,parchetul nu munceste, penitenciarul numunceste
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614