REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mascaţii au luat pe sus proxeneţii care au forţat mai multe tinere să se prostitueze în Germania

Mascaţii au luat pe sus proxeneţii care au forţat mai multe tinere să se prostitueze în Germania

Replica API 7 decembrie 2015 | 00:00 303

Percheziţii în Medgidia!

Percheziţii în Medgidia!

sursa foto: Getty Images

Oamenii legii din Medgidia, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au efectuat percheziţii domiciliare în cartierul Poligonul Viilor din localitate, la mijlocul lunii noiembrie, fiind vorba despre probarea activităţii infracţionale a doi proxeneţi. Însă, aceştia erau plecaţi din ţară, în Germania, acolo unde duceau fetele la "produs". Anchetatorii au muncit la foc automat şi, joi, 3 decembrie, au reuşit să-l prindă pe Ionel Ţicu de cum a pus piciorul în Medgidia. Ulterior s-a predat şi complicele său, Daniel Irimia. Ei sunt acuzaţi şi de camătă dar şi de instigare la fals în declaraţii şi instigare la uz de fals. Ambii au fost arestaţi.

Oamenii legii din Medgidia şi luptătorii din cadrul SAS al IPJ Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au efectuat 5 percheziţii domiciliare în Medgidia, în zona Poligonul Viilor. Este vorba despre doi indivizi, suspectaţi că au racolat mai multe tinere pe care le-au dus în străinătate, în Europa, unde le-au pus să se prostitueze, ei beneficiind de bani de pe urma lor.

Însă, la data de 17 noiembrie, oamenii legii au descins inclusiv la domiciliile unor rude, de unde au ridicat mai multe documente dar şi sume de bani, necesare în probarea activităţii infracţionale a acestora. Suspecţii nu au fost găsiţi, existând indicii că s-ar afla în străinătate. Cercetările au continuat, aflându-se că Ionel Ţicu şi Daniel Irimia sunt în Germania.

Pe 3 decembrie anul curent, în baza unor informaţii, oamenii legii au stat la pândă şi l-au prins pe Ţicu de cum a păşit în Medgidia. Văzându-se încolţit, complicele lui, respectiv Daniel Irimia, a decis să se prezinte la Poliţie, dar nu oricum ci însoţit de avocaţi. În urma audierilor au fost propuşi spre arestare şi, pe 4 decembrie, magistraţii Judecătoriei Medgidia au decis ca ei să stea după gratii timp de 30 de zile.

Au obligat o fată să-şi facă paşaport fals!

Pe lângă proxenetism în formă continuată, Ionel Ţicu este cercetat şi pentru camătă întrucât dădea cu împrumut bani, inclusiv unor patroni de firmă, după care îi teroriza. În plus, în sarcina inculpaţilor s-a reţinut şi infracţiunile de instigare şi complicitate la instigare la fals în declaraţii şi uz de fals. Aici este vorba despre faptul că suspecţii au obligat o tânără să-şi achiziţioneze acte false, inclusiv paşaport, pentru a putea ieşi din ţară.

Mai exact, în baza probatoriului administrat în cauză de către oamenii legii s-a stabilit că, de la începutul anului 2015, cei doi ar fi racolat 4 tinere din mediul rural pe care le-au transportat în Germania unde le-au determinat să practice prostituţia, sumele de bani fiind încasate în mare parte de către aceştia. Ionel Ţicu ar fi folosit o parte din sumele de bani pentru a împrumuta diverse persoane, pretinzând dobândă. Bărbaţii au fost prezentaţi Judecătoriei Medgidia, instanţă ce a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218