REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mascaţii au "vânat" cu gloanţe oarbe şi gaz iritant un bolnav psihic care trăieşte sub pământ

Mascaţii au "vânat" cu gloanţe oarbe şi gaz iritant un bolnav psihic care trăieşte sub pământ

Replica API 31 octombrie 2012 | 00:00 306

Acţiune ca-n filme pentru oamenii legii, la Tariverde:

Acţiune ca-n filme pentru oamenii legii, la Tariverde:

Incredibil! Şi-a săpat tunele sub o magazie dărăpănată şi îşi duce zilele în acea grotă. Este vorba despre un bărbat din Tariverde, cuoscut cu probleme psihice de mai mulţi ani. Când îşi ia medicaţia, totul decurge în linişte, însă când acest lucru nu se întâmplă, bărbatul devine violent crezând că se luptă cu Satana. Asta s-a întâmplat şi pe 30 octombrie, când oamenii legii au început o urmărire ca-n filme prin tunelele respective. În plus, a fost nevoie şi de intervenţia lucrătorilor DIAS. Potrivit localnicilor, bolnavul psihic a fost inginer la viaţa lui, dar a ajuns în asemenea stare din cauza unei decepţii în dragoste.

Poliţiştii de la acţiuni speciale au intervenit pentru imobilizarea unui bolnav psihic violent. Este vorba despre localitatea Tariverde, unde ameninţarea venea din partea unui bărbat, cunoscut cu probleme psihice, care se baricadase într-o anexă a locuinţei, care ducea spre beci, şi ameninţa cu un obiect tăios. Şirul evenimentelor a fost unul desprins din filmele de acţiune, întrucât la locul cu pricina existau canale săpate, oamenii legii fiind nevoiţi să acţioneze cu gaze iritant, dar şi cu armele din dotare, cu gloanţe oarbe. Evenimentul a avut loc pe data de 30 octombrie a.c., la ora 13.30, când poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac au fost sesizaţi de D. Ion, din localitatea Tariverde, judeţul Constanta, cu privire la faptul că, fratele său de 54 de ani, împreună cu care locuieşte, cunoscut cu afecţiuni psihice, a devenit violent şi refuză să meargă la spital pentru a primi ajutor de specialitate. Deplasându-se la locul indicat, poliţiştii au constatat că cel în cauză s-a baricadat într-o anexă a locuinţei, având asupra lui o suliţă confecţionată artizanal, cu care i-a ameninţat, totodată devenind violent, fiind convins că se luptă cu Satana. Întrucât cazul era unul grav, s-a solicitat intervenţia poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, care au pătruns în anexa respectivă ce conducea într-un beci, unde bărbatul se ascunsese. În acea locaţie erau săpate mai multe canale, motiv pentru care poliţiştii au fost nevoiţi să folosească gaze iritant - lacrimogene şi armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de armă cu gloanţe oarbe, fără a fi rănită vreo persoană. Bărbatul a fost imobilizat şi transportat cu ambulanţa la Spitalul de Boli Psihice din municipiul Constanţa. Menţionăm că bărbatul cu probleme psihice trăieşte, împreună cu fratele său, într-un loc ce s-ar încadra de minume tărâmului de dincolo, casa fiind una dărăpănată. Însă, bolnavul psihic trăieşte mai mult pe sub pământ, în canalele săpate de el, pe sub magazie. Grota în care-şi duce zilele îi ţine loc şi de dormitor şi de bucătărie. Însă, ziua cu pricina a fost una devastatoare. Din câte se pare, acesta nu şi-a luat medicaţia, motiv pentru care a devenit violent şi a spart geamurile autoturismului fratelui său. Potrivit localnicilor, personajul nostru a fost inginer la viaţa lui, dar ar fi înnebunit din cauza unei decepţii în viaţa personală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218