REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MAŞINA adusă pentru CORPUL DIPLOMATIC, “MANGLITĂ” de TURCUL KARAHASANOGLU

MAŞINA adusă pentru CORPUL DIPLOMATIC, “MANGLITĂ” de TURCUL KARAHASANOGLU

Replica API 18 ianuarie 2022 | 16:07 13967

Omer Karahasanoglu, preşedinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea, se află în mijlocul unui nou scandal. Deși părea că s-au liniștit apele în cadrul asociației, iar membrii au revenit la sentimente mai bune, iată că s-a reaprins scânteia. Potrivit informaţiilor intrate în posesia noastră, Omer Karahasanoglu şi-a achiziţionat autoturismul marca Mercedes S Class, cu numărul de înmatriculare CT 61 KHO, folosindu-se de Corpul Diplomatic, fără să plătească taxele legale aferente, prejudiciind, astfel, Statul Român. O mare parte din oamenii de afaceri turci din Constanţa consideră că președintele DTIAD, Omer Karahasanoglu, nu le mai reprezintă interesele și nu îl mai doresc ca președinte.

Omer Karahasanoglu

Omer Karahasanoglu este preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea, din mai 2018. De câțiva ani, relaţiile dintre membrii asociaţiei şi Omer Karahasanoglu au început să se degradeze. Situaţia tensiunilor şi acuzaţiile care îi sunt aduse lui Omer Karahasanoglu au fost relatate şi în presa din Turcia, în 2019. Oamenii de afaceri turci îl regretă acum pe fostul preşedinte, Zeki Uysal, care a condus asociația în perioada 2012 -2018.

”Există mai multe reclamaţii la adresa lui că, prin firma pe care o are, a dat mai multe ţepe. De asemenea, există suspiciunea de căsătorie formală pentru a obţine şederea în România. Noi nu ne putem asocia numele şi firmele care şi-au dovedit seriozitatea în Dobrogea şi în România cu aşa ceva”, ne-a declarat unul dintre demisionari.

Șmecherii diplomatice cu... TVA!

Astăzi, Karahasanoglu s-a făcut din nou remarcat în rândul membrilor asociației. De fapt, nu el, ci autoturismul său, marca Mercedes S Class.

Mercedesul S Class, cu numărul de înmatriculare CT 61 KHO

Potrivit informațiilor noastre, la data achiziționării autoturismului, afaceristul s-a folosit de Corpul Diplomatic pentru a intra în posesia maşinii, fără a plăti taxele aferente. Autoturismul de lux marca Mercedes nu a fost înmatriculat conform procedurii aferente diplomaților, în schimb acesta a fost înscris în trafic, prin vânzări succesive, pe numele unor persoane fizice.

Omer Karahasanoglu, în dreapta

Potrivit legii privind aprobarea Procedurii de stabilire a taxei pe valoarea adăugată datorate în România de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare, personalul acestora şi cetăţenii străini cu statut diplomatic şi consular pentru mijloacele de transport care au fost importate sau achiziţionate în regim de scutire de la plata taxei pe valoarea adăugată şi care se înstrăinează într-o perioadă mai scurtă de 2 ani de la data importului/achiziţiei, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare a fost publicat în Monitorul oficial nr. 0763 din 8 august 2021. Folosindu-se de beneficiile acordate diplomaților la înmatricularea unui autoturism, Karahadanoglu ar fi păgubit Statul Român.

Firma unde Omer Karahasanoglu a fost asociat, în faliment

După ce Fiscul constănțean i-a scos la vânzare apartamentul de lux, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea, Omer Karahasanoglu, și-a băgat și firma în faliment. Deși aceasta apare ca având unic asociat pe Talak Ali, cel care îl cunosc pe afacerist spun că încă se află în spatele firmei unde a fost asociat.

Omer Karahasanoglu, în stânga

Este vorba despre Nazwood Activ, aflată în insolvență. Magistrații au decis, recent, deschiderea procedurii și suspendarea tuturor formelor de executare silită instituite pe numele societății.

În ciuda acestor lucruri, Karahasanoglu, care s-ar ocupa, mai nou, de vânzarea de uși, continuă să dețină funcția de președinte al DTIAD. După toate acestea, o mare parte din oamenii de afaceri turci din Constanţa consideră că președintele DTIAD nu le mai reprezintă interesele și nu îl mai doresc ca președinte.

Rămâne de văzut cât va mai rezista Omer Karahasanoglu în funcţie, având în vedere toate acuzaţiile care i se aduc.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anaf si politia ar trebui sa ia masurile necesare..
1
0
bine ca de la mine nu recuperati nimic
5
1
Nu vezi ce fata de mafiot are? Tara tuturor posibilitatilor.
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218