REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Maşina care a ars ca o torţă pe strada Dumbrava Roşie este a afaceristului Pufleanu

Maşina care a ars ca o torţă pe strada Dumbrava Roşie este a afaceristului Pufleanu

Replica API 11 iulie 2014 | 00:00 665

Flăcările s-au extins, în total, la 4 autoturisme

Flăcările s-au extins, în total, la 4 autoturisme

Un incendiu de proporţii a scos oamenii din case. Vorbim despre locuitorii de pe strada Dumbrava Roşie, acolo unde flăcările au străpuns întunericul nopţii de miercuri spre joi şi au acaparat patru autoturisme. Printre persoanele care au avut un şoc se află şi afaceristul Dumitru Pufleanu, patronul Hotelului Maryiotis, care este închiriat Academiei lui Gheorghe Hagi în momentul de faţă. Acesta este posesorul unui Mercedes ML, care s-a făcut scrum, arzând în totalitate. Chiar dacă reprezentanţii ISU Dobrogea consideră, ca prime rezultate ale anchetei, că ar fi vorba de o mână criminală, afaceristul susţine că nu crede aşa ceva.

Patru maşini, respectiv un Mercedes ML, un Peugeot, un Audi A 6 şi o Skoda Octavia, au luat foc joi dimineaţă pe strada Dumbrava Roşie din municipiul Constanţa. Incendiul a izbucnit la Mercedes, iar flăcările s-au extins cu repeziciune şi la celelalte trei maşini aflate în zonă, cel puţin asta susţine un păgubit. Sesizarea prin 112 a fost efectuată în jurul orelor 4.00, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Constanţa - Oraş intervenind cu promptitudine pentru stingerea incendiului cu două autospeciale cu apă şi spumă, fiind implicaţi11 subofiţeri. "La momentul sosirii echipajelor de stingere, flăcările se manifestau violent la patru autoturisme. Din fericire nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Forţele de intervenţie au acţionat timp de aproximativ 30 de minute pentru localizarea şi lichidarea incendiului, protecţia bunurilor învecinate şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului. Din primele cercetări, cauza probabilă pare a fi o acţiune intenţionată", au declarat pompierii. Însă, cercetările continuă, angrenaţi fiind şi poliţiştii Secţiei 1. Însă, nu de aceeaşi părere este şi proprietarul Mercedesului ML, respectiv Dumitru Pufleanu, patronul hotelului Maryiotis, situat pe bulevardul Mamaia, aproape de Delfinariu, care consideră că este vorba de un scurtcircuit electric. "De ce băgăm în faţă tot ce e rău? Părerea mea este că nu e vorba de nici o mână criminală. Poate un scurtcircuit sau o altă defecţiune tehnică, asta cred şi vreau să cred. Ancheta este în desfăşurare şi oamenii legii vor stabili ce s-a întâmplat", a declarat, pentru "Replica", Dumitru Pufleanu. Un apropiat al acestuia i-a întărit afirmaţiile, menţionând că Dumitru Pufleanu nu are duşmani. "Nu are duşmani şi nici nu are pe cine bănui. Cel mai probabil că a fost un scurtcircuit. Se pare că alarma maşinii a tot pornit peste noapte şi poate că acolo a fost defecţiunea. Sau poate cineva umbla pe la maşini, alarma a pornit şi a luat foc. Nu ştim, dar nu crede că e o mână criminală", a spus acesta. Printre maşinile cuprinse de flăcări se numără şi o maşină de livrat comenzi a Cofetăriei Giorginio, dar şi cea a patronului cofetăriei, respectiv un Audi A6. Reprezentanţii societăţii, de asemenea, exclud varianta unei reglări de conturi. "Din câte ştiu eu nu a fost nici o mână criminală. Am înţeles că a fost un scurtcircuit. Incendiu s-a propagat de la o altă maşină, nu de la ale noastre. De la prima maşină s-a scurs motorina din rezervor pe trotuar şi normal că au luat foc şi celelalte maşini. Se fac anchete", ne-au declarat şi reprezentanţii cofetăriei. Maşina de la care a pornit dezastrul a ars în totalitate, fiind ridicată din zonă. Nu doar maşinile au fost făcute scrum, ci şi poarta imobilului aflat la nr. 62. Proprietarii locuinţei nu îşi pot explica ce s-a întâmplat. Ei s-au trezit joi dimineaţă cu o imagine dezastruoasă în faţa casei. Oamenii legii susţin că ancheta este în desfăşurare şi urmează să se stabilească cu exactitate sursa incendiului.

Liliana CHIRU, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614