REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Maşina Porsche primită drept mită de fostul director de la Confort Urban nu mai este sub sechestru!

Maşina Porsche primită drept mită de fostul director de la Confort Urban nu mai este sub sechestru!

Replica API 2 septembrie 2017 | 12:45 767

Viorel Farcaş

Cristinel Viorel Farcaş şi-a pierdut funcţia de director general al SC Confort Urban SRL, după ce procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită. El a fost trimis în judecată, însă este de aşteptat să primească o pedeapsă blândă, pentru că a semnat cu procurorii anticorupţie un acord de recunoaştere a faptelor.

Acesta a fost de acord cu toate acuzațiile ce i s-au adus, inclusiv să primească 3 ani cu suspendare şi să nu mai desfășoare, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, o activitate de conducere în cadrul SC Confort Urban S.R.L și pe o perioadă de 1 an, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, să fie ales în funcții publice. Decizia însă va fi luată de Tribunalul Constanța, pe 13.09.2017, după ce, la termenul din data de 7 iunie, inculpatul a lipsit.

Fostul director al Confort Urban a fost cercetat de DNA pentru săvârşirea infracțiunilor de luare de mită, instigare la folosirea cu rea credință a bunurilor societății, într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participației improprii), și conflict de interese. În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că, în perioada 27 iunie – 19 noiembrie 2014, inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel, în calitate de director general al SC Confort Urban SRL Constanța, a solicitat administratorului delegat al unei societăți comerciale (ce deținea în același timp și o funcție de execuție în cadrul SC Confort Urban SRL Constanța) să achiziționeze un autovehicul marca Porsche Macan S pe care să-l pună la dispoziția inculpatului, lucru pe care acesta l-a și făcut.

Autoturismul respectiv, în valoare de 425.160,50 lei cu TVA (aproximativ 95.000 euro cu TVA), a fost pus la dispoziția inculpatului cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestuia din urmă, respectiv atribuirea și derularea în bune condiții a unui acord cadru privind servicii de transport rutier și închiriere utilaje încheiat cu societatea respectivă (vizarea facturilor emise de societatea prestatoare și semnarea ordinelor de plată către prestator în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2016). Autovehiculul a fost folosit gratuit, exclusiv și permanent de inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel și soția sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soției inculpatului.

Referitor la acest autoturism, cele mai noi informaţii indică faptul că procurorii au transmis o notificare de radiere a sechestrului!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fata lui spune tot. Ghiorlan-psd!
5
0
Numai infractori avem in oras !
6
0
Observ ca autorul s-a semnat doar cu initialele, dar daca vom consulta redactia gasim doua potriviri: A. Cucu si A. Ciobanu. Oare cine a atras atentia asupra greselilor: ciobanul cucului sau cucul ciobanului?
2
0
Ne bucuram ca autorul articolului a mai adaugat literele lipsa, astfel incat sa mai aibe sens cuvintele insirate; indirect se certifica faptul ca autorul isi mai admira "capodopera" din cand in cand si mai face cate un retus, dar in acelasi timp se delecteaza si cu limbajul trivial. Daca ar fi avut putin respect fata de limba romana ar sterge comentariile care abunda in argouri.
3
1
zici ca e varul lui vasile turcu zis muc cel mic. Cum plm a ajuns oligofrenul asta director.
12
0
Ce cauta asta sa
4
0
Muie de mache cocalar !
12
1
Pe domnul Mereuta de la SPAS cand il iau astia???...presa faceti si voi cva...urmariti aranjementele pe care le face acest individ...
5
0
sigura ca da....treb sa scape si asta
6
0
Daca si Farcas e machedon, Iohannis e chinez. Sa dau la muie la toti oligofrenii xenofobi...asta daca inteleg sensul cuvintelor, daca nu..sa ia DEX-ul
3
13
Nu cunoastem inca modelul PORCHE. Sa fie vorba despre celebra marca PORSCHE? Probabil autorul articolului nu mai are toate tastele la "keyboard" sau "importa" neologismele si brand-urile dupa ureche, intr-un autentic stil folcloric.
9
0
Eu in poza vad un taranoi parvenit, nicidecum un director.
22
0
Circ, mare circ... Alo justitia !! Machedonii si pilele lor au pus stapanire pe C-ta !
16
4
Masina PORCHE? Sau este o referire subtila ca Farcas e porc?
12
1
S_a vorbit la inceput de un prejudiciu de cateva milioane in dauna Confort Urban.S_a recuperat ceva? Poate la Judecatorie o luati in bot. Asa sa va ajute DOMNUL. Cu mituitorul ce s_a intamplat?DNA-ule m-ai dezamagit..
13
1
Eu stiam ca toate bunurile provenite din infractiuni se confisca. Inseamna ca Farcas a dat o sifoneala mare de tot. Altii ptr aceeasi fapta au facut cate 3 ani de puscarie cu executare. Dar cam asta-i treaba cu statul de drept. Ptr unii legea se aplica selectiv. REZIST
20
0
sa imi bag.... in tara asta unde toti machedonii ciobani au avantaje. Ma mut!
19
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614