REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mașini parcate pe locurile pentru persoanele cu handicap, RIDICATE de Poliția Locală!

Mașini parcate pe locurile pentru persoanele cu handicap, RIDICATE de Poliția Locală!

Replica API 18 aprilie 2019 | 00:49 479

Staționarea pe locurile rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoanele cu dizabilități este sancționată cu amenzi între 1.000 și 2.000 de lei. Marți, 16 aprilie a.c., Poliția Locală Constanța a aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru astfel de fapte! Mai mult, trei autoturisme au fost ridicate!

Marți, 16 aprilie a.c., lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Constanța au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap. Cuantumul total al amenzilor s-a ridicat la suma de 7.500 lei și acestea au fost aplicate în conformitate cu prevederile legale privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

De asemenea, au fost ridicate trei autovehicule parcate neregulamentar pe locurile special amenajate.

„Solicităm cetățenilor să sesizeze aspectele legate de blocarea/ocuparea fără drept a locului de parcare destinat persoanelor cu dizabilități la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate. Amenda contravențională în acest caz este cuprinsă între 1.000-2.000 lei, cu posibilitatea achitării a jumatate din minimul amenzii în 15 zile. Totodată, oamenii legii pot dispune măsura de ridicare a mijocului de transport de pe locul de parcare respectiv, iar autoturismul va fi depozitat într-un loc special amenajat de către administratorul drumului până cand va fi restituit deținătorului legal.

În acest context recomandăm persoanelor să parcheze regulamentar, iar deținătorilor de carduri-legitimație pentru parcarea gratuită pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități să afișeze documentele la vedere astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nisye analfabeti ratati care de foamete s-au angajat la stat
1
1
Sa ne pisam pe toti gardienii publici
1
1
este un mercedes A classe negru model '99 parcat mereu pe locul de parcare pentru handicapati in parcarea din spatele blocului T18 de pa b-dul Tomis 297. Va rugam sa veniti sa o ridicati !
0
1
de ce nu aratati numerele prostilor?
2
1
Sa vina pe str.Aleea Violetelor unde se afla ghenele de gunoi, sa vada cum se parcheaza pe partea carosabila ...nu ai loc sa treci nici ca pieton , nici cu masina.Inteleg ca nu sunt locuri de parcare , dar nici sa parcam pe strada , sa nu poti trece ....ALO Primaria trimitetii pe teren sa verifice dimineata la 7.30-8!
0
1
Fara contraventii natia asta nu se desminte . Trebuie sa invatam sa resoectam persoanele de lana noi, felicitari!
2
1
CA tot vine PAstele. La toti, mult Pastele ma-sii. Bai Ma Vezi? Aia cu parchez ca un bou, cum de nu au sarit, ca sa ma amuz si eu. Ei fac videoconferinte la volan, dar se iau de cei care parcheaza. Prefer sa pacati ca niste boi, dar sa nu faceti videoconferinte la volan in trafic.
2
1
Sigur este un cocalar cu BMW la a saptea mana si permisul de prin Banglades, ca despre bunul simt nu putem discuta. Subscriu lui Nelu sa aiba parte nu de toate handicapurile de pe pamant ci doar de unul al celor carora le ocupa locul.
5
2
Sa iei tu nuie si toate handicapurile posibile de pe acest pamant...Asa sa-mi ajute Dumnezeu!
7
3
la handicapati si celor care ii umplu de drepturi.
3
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218