REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Maşini percheziţionate la Midia! Iată ce au găsit poliţiştii

Maşini percheziţionate la Midia! Iată ce au găsit poliţiştii

Replica API 21 aprilie 2018 | 00:00 242

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în ultimele zile patru cetățeni români care transportau peste 190 kilograme peşte, din care 12 kilograme de pește din specia sturion, fără să deţină documentele legale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Midia, aflați în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în data de 18.04.2018, au oprit pentru control, în zona Chituc, un autoturism marca Lada Niva, în care se aflau cetățenii români S.C. și A.N., în vârstă de 38, respectiv 41 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanța. În urma verificării autoturismului, au fost descoperite 30 kilograme de peşte, din speciile scrumbie, crap, șalău, în stare proaspătă, și 12 kilograme de pește din specia sturion, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

De asemenea, în data de 19.04.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Midia au oprit pentru control, pe raza localităţii Lumina, o autoutilitară marca Ford, model Transit, condusă de cetățeanul român I.N., în vârstă de 50 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ialomița.

În urma verificărilor a fost descoperită cantitatea de 112 kilograme de pește, din speciile caras și crap, în stare proaspătă pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale.

La aceeași dată, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, pe raza localităţii Nufăru, județul Tulcea, un autoturism marca Volkswagen, model Golf, condus de cetățeanul român V.E., în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificărilor a fost descoperită cantitatea de 38,9 kilograme de pește, din speciile scrumbie și crap, în stare proaspătă pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale. Cantitatea de pește din specia sturion a fost redată mediului natural în prezența reprezentanților Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, iar cantitatea de aproximativ 181 kilograme de pește din diferite specii a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale.

Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, respectiv „deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu alte cuvinte - vedeti ma ca aZi sunt controlale...cine nu a stiut...a picat in plasa ca pestele! Asta e viata , trebuie si frontiera sa dea cate o gingirica ca exemplu..
0
0
Dar de ce este la secret numele unor braconieri ?? Nici macar de unde sunt?? Mai voi ati capiat?? Scrieti cine sunt si de unde sa-i stie tot poporul si sa-i INFEREASCA cu ura proletara.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614